Foto Tanya Randstoft

Cph Pride: Transkønnede skal forrest i paraden

Af Tejs O. T. Lindhardt 6. august 2019

Når Copenhagen Pride Parade sættes i gang fra Frederiksberg Rådhusplads lørdag den 17. august kl. 13.00, bliver det med FSTB - Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn som den forreste gruppe.

I forbindelse med at der nu tegner sig et politisk flertal for at give transkønnede børn ret til juridisk kønsskifte, og LGBT+ organisationerne i Danmark kæmper for at denne ret skal gives uden en nedre aldersgrænse, har Copenhagen Pride besluttet at tildele den forreste plads i årets Copenhagen Pride Parade til Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn.

I FSTB er vi glade og stolte over den anerkendelse og støtte til juridisk kønsskifte, som Copenhagen Pride viser, ved at lade FSTB gå som forreste gruppe i paraden. En mulighed for juridisk kønsskifte vil give transkønnede børn og unge et bedre liv. Børn kan tidligt have en klar kønsidentitet, og det er vores erfaring, at børnenes kønsidentitet ikke ændrer sig med alderen, hvilket iøvrigt støttes af forskning. Juridisk kønsskifte indebærer en ændring af det sidste ciffer i CPR-nummeret og ikke andet. Det vil være en anerkendelse af transkønnede børn og unges identitet, og transkønnethed handler netop om identitet”, siger Marie Elisabet Lind-Thomsen, forperson for FSTB.

I spørgsmålet om juridisk kønsskifte for børn, handler det kort og godt om at lytte til og anerkende de levede erfaringer, som transkønnede unge og deres forældre har. De er eksperter på deres egne liv, og det er dem som ved, hvor afgørende det her er for at kunne leve et trygt og helt liv. Derfor skal der selvfølgelig ikke være en aldersbegrænsning på juridisk kønsskifte”, forklarer Lars Henriksen, forperson for Copenhagen Pride.

Når vi sætter FSTB til at gå forrest, så kommer de til at have hele paraden - os alle sammen - i ryggen, og det er der en fin symbolik i”, siger Lars Henriksen.

Når Copenhagen Pride lørdag den 17. august kl. 13.00 sættes i gang på Frederiksberg,  forventer man igen i år en rekordstor parade med omkring 150 grupper og mere end 40.000 deltagere.  

 

 

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Søren Sætter-Lassen og Lars Mikkelsen giver liv til de to tyske venner Max og Martin i den dramatiske brev-roman Adressaten Ubekendt der er omsat til teater i Skuespilhuset.

Fra venner til fjender

I Skuespilhuset åbner Det Kongelige Teater sæsonen med et fascinerende og ætsende brevdrama mellem en jøde og ...

25. aug
Det er Alban Lendorf magiske scenenærvær der gør at balletten Danish Design på Bellevue Teatret hæver sig op over den papirstynde handling om kunstnerens kamp med og mod materialet.

En våd designerdrøm

På Bellevue Teatret genindfører man sommerballet med den lille forestilling Danish Design som har landets stor...

18. aug
Zaira Romero og Rosy Rodriguez som Carmen og Lola i den flotte film om forbudt lesbisk kærlighed i det spanske romamiljø.

Sensuel og intim film om lesbisk kærlighed

Arantxa Echevarria har skabt en film der beskriver både det spanske sigøjner miljø og en spirrende kærlighed m...

5. aug
Samspillet mellem musikere og dansere fik aftenen til at leve ved premieren på Verdensballetten 2019 - her er det Niklas Walentin og Marion Walther i den nye ballet Three af Tobias Praetorius.

Musikken overskyggede dansen

Verdensballetten har haft premiere på Sølyst, og årets udgave er underholdende, sommerflirtende små balletinds...

11. jul