Foto Screenprint Youtube

Dansk og svensk landsholdsspiller - rollemodeller for homoseksuelle

Af Elvir Pelešević 7. august 2019

Et billede af den danske landsholdsangriber Pernille Harder og hendes kæreste, den svenske landsholdsspiller Magdalena Eriksson, der kysser hinanden ved det netop overståede VM i kvindefodbold er gået verden rundt. Nu ser de sig selv som rollemodeller.

Ved sommerens VM-slutrunde i kvindefodbold besejrede vores svenske naboer Canada i ottendedelsfinalen. Det udløste kæmpestor jubel, ikke mindst hos den danske landsholdsanfører Pernille Haarder som løb til sin svenske kæreste, landsholdspilleren Magdalena Eriksson, og kyssede hende. Episoden blev foreviget af fotograferne hvorefter billedet gik viralt. 

Billedet blev flittigt delt på de sociale medier, og de to fodboldspillere modtog massevis af positive og opbakkende beskeder på Instagram.

Det fik dem til at indse at de kan optræde som rollemodeller i kampen mod at se homoseksualitet som et tabu. Det fortæller de i et dobbeltinterview med den britiske avis The Guardian.

“Vi har altid bare været naturlige, og vi har ikke tænkt på at kunne være en inspiration sammen ved at poste billeder af hinanden eller lignende. Men da vi så fotoet af os og alle kommentarerne til det, var det virkelig som om vi var rollemodeller. Vi fik beskeder fra unge mennesker, folk på vores egen alder og fra ældre mennesker også,” siger Pernille Harder til avisen. 

Magdalena Eriksson tilføjer:

“Det var der jeg følte at det var nødvendigt med rollemodeller, for jeg kunne se hvor stort det var, og hvor mange der skrev til mig på Instagram og fortalte at de så op til os, og at vi havde hjulpet dem. Der forstod jeg hvor stærke vi er sammen. Før det havde jeg ikke set sådan på os selv.”

Eriksson udtrykker desuden et håb om at homoseksuelle,mandlige fodboldspillere vil følge efter, men forventer ikke at det sker foreløbig:

“Hvis man ser på billedet fra VM og den støtte vi fik, så forestil dig hvordan det ville være hvis det havde været mænd - det ville være massivt. Men vi skal have gjort op med nogle normer før det sker.”

Harder og Eriksson mødte hinanden på et tidspunkt hvor de begge spillede for svenske Linköping. I dag optræder Pernille Harder for tyske Wolfsburg, mens Magdalena Eriksson er på kontrakt hos engelske Chelsea.

Se dem snakke om kysset på Youtube

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Søren Sætter-Lassen og Lars Mikkelsen giver liv til de to tyske venner Max og Martin i den dramatiske brev-roman Adressaten Ubekendt der er omsat til teater i Skuespilhuset.

Fra venner til fjender

I Skuespilhuset åbner Det Kongelige Teater sæsonen med et fascinerende og ætsende brevdrama mellem en jøde og ...

25. aug
Det er Alban Lendorf magiske scenenærvær der gør at balletten Danish Design på Bellevue Teatret hæver sig op over den papirstynde handling om kunstnerens kamp med og mod materialet.

En våd designerdrøm

På Bellevue Teatret genindfører man sommerballet med den lille forestilling Danish Design som har landets stor...

18. aug
Zaira Romero og Rosy Rodriguez som Carmen og Lola i den flotte film om forbudt lesbisk kærlighed i det spanske romamiljø.

Sensuel og intim film om lesbisk kærlighed

Arantxa Echevarria har skabt en film der beskriver både det spanske sigøjner miljø og en spirrende kærlighed m...

5. aug
Samspillet mellem musikere og dansere fik aftenen til at leve ved premieren på Verdensballetten 2019 - her er det Niklas Walentin og Marion Walther i den nye ballet Three af Tobias Praetorius.

Musikken overskyggede dansen

Verdensballetten har haft premiere på Sølyst, og årets udgave er underholdende, sommerflirtende små balletinds...

11. jul