Spændingen stiger om nyt Mika-album

Af Michael Andersen 8. september 2019

Forventningerne til albummet My Name Is Michael Holbrook er skyhøje efter de første tre single-udspil, Ice Cream, Tiny Love og Sanremo. Albummet udkommer den 4. oktober og kan forudbestilles allerede nu.

Mika bragede igennem med debutalbummet Life In Cartoon Motion i 2007. Det inkluderede hits som Grace Kelly og Relax(Take It Easy) der stadig spilles så jævnligt på P4 at man skulle tro de ikke aner at Mika altså har lavet andre sange. Albummene The Boy Who Knew Too Much (2009), The Origin Of Love (2012) og No Place in Heaven (2015) plus det løse (single B-sider, antologi-bidrag og duetter) er alt sammen mindst lige så godt.

Mika sprang ud som bøsse i 2012 og er da også lidt af ”en fornøjelse for de særligt indviede” i de nordiske lande hvor han ikke har givet koncert siden han blev mødt af et halvtomt Store Vega samme år. I sydeuropæiske lande som Frankrig, Italien og Spanien er han imidlertid en megastjerne der kan fylde kæmpe koncerthaller som bevidnet af hans seneste live-DVD Mika Love Paris der udkom i 2016.

Mikas særlige talent er at han kan skrive fede ørehængere der går rent ind ved første lyt som det var tilfældet med det første singleudspil Ice Cream fra det kommende album. Hagen ved den slags sange er at man godt kan blive ret træt af dem ved gentagne lyt, men den slagside opvejer Mika med sit andet talent, nemlig at skrive dybe, personlige sange som det andet og gribendesingleudspil Tiny Love.

Skjulte perler
36-årige Mika har medvirket som dommer i det italienske X-Factor og det franske Voice og været vært for sit eget talkshow i Italien. Han har benyttet sin popularitet i Sydeuropa til at udgive franske udgaver af sine albums med sange på fransk der ikke er med på de internationale udgaver af hans albums. Han har netop medvirket på sangskriverkollegaen Doriands sang Danser Entre Hommes, men om der også udkommer en fransk udgave af hans nye album, My Name Is Michael Holbrook, er stadig uvist.

Selvom det er ørehængerhits som Big Girl (You Are Beautiful), Lollipop, Rain, Underwater og Good Guys som Mika er kendt for, så er hans mest spændende sange ofte dem der ikke udkommer som singler men ”skjuler sig” på hans albums – gribende sange som Blue Eyes og One Foot Boy. Som sangskriver er Mika nemlig ikke bange for at udlevere sig selv, og især på hans seneste album No Place In Heaven blev der åbnet op for hans følelsesliv med dybt personlige sange som titelsangen, Good Wife og Promiseland som mange bøsser nemt kunne identificere sig med. Derfor venter hans fans nu med åndeløs spænding på hvilke afsløringer fra sit privatliv han vil diske op med på sit nye album. Det bliver utvivlsomt både gribende og lige til at synge med på.

Den seneste forløber for albummet, sangen Sanremo, lyder som lidt George Michael 80er-pop, men skal man sammenligne Mika med nogen, må det næsten være at han er vor tids Elton John med sit store sangskrivertalent og sin eminente evne til at feste godt igennem på en scene. Jo flere danskere der køber hans nye album, des større chance for at opleve ham på den danske koncertscene igen, så spred budskabet: Mika er (ligestraks) tilbage!

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Pagten - Et fortryllende mesterværk!

Med en imponerende scenografi, vilde effekter, fællessang og et veloplagt cast havde skuespillerne publikum i ...

15. nov
Der er godt gang i kærlighedsforviklingerne i Mozarts Cosi van tutte på Operaen

Flot sunget utroskab

Mozarts liflige og livlige opera om utroskab, Cosi fan tutte, er tilbage på Operaen i en lidt skrabet men smuk...

15. nov

The Nether - Uhyggeligt tabuteater!

Velkommen til Glemmestedet. Her kan du udleve dine indre tabubelagte fantasier hvad enten det er pædofili elle...

13. nov
Kizzy Matiakis er på alle måder centrum i den billedskønne men lidt kedelige balletudgave af Blixens liv.

Blixens billedbog

Det er prisværdigt at Den Kongelige Ballet kaster sig ud i at skabe en ny helaftensballet over Karen Blixens l...

11. nov