Foto Screenprint Youtube

Hvornår kommer de nye ABBA-sange?!

Af Michael Andersen 21. september 2019

I et nyt interview med Gay Times fortæller Björn Ulvaeus fra det legendariske popband at bøsser bragte ABBA tilbage, men hvor bliver de længe lovede nye sange af?

Det er efterhånden et par år siden at det blev annonceret at ABBA ville udgive to nye sange, men verden venter stadig spændt. Bandet, der havde sin storhedstid fra Eurovision-sejren i 1974 til de gik i opløsning i 1982, genudgav deres albums i 1997 fyldt med bonusmateriale i form af sjældne B-sider. Siden da har det skortet på nyt materiale fra gruppen om end enkelte uudgivne sange som Just Like That fra 1982 har fundet uofficiel vej til YouTube.

Da ABBA gik fra hinanden i 1982 troede medlemmerne at gruppen ville blive glemt, men homomiljøet lagde kimen til deres comeback. Et af de første bands der lavede en cover af en ABBA-sang, var bøssebandet Erasure med Take A Chance On Me i 1992, og ABBA blev efterfølgende stille og roligt populære igen hvilket foranledigede genudgivelserne af deres albums i 1997 efterfulgt af ”remastered” udgaver i 2001.

ABBA er godt klar over at deres hit Dancing Queen fra 1976 er blevet en ikonisk bøsseklassiker på linje med Gloria Gaynors I Will Survive og Diana Ross’ I’m Coming Out. I interviewet med Gay Times nævner Björn Ulvaeus bøsserne Freddie Mercury og George Michael som inspirationskilder og betror at der var lidt rivaliseren mellem ABBA og Queen.

Måske et helt album på vej
De to nye ABBA-sange som længe har været annonceret, hedder I Still Have Faith In You og Don’t Shut Me Down.

”Ja, der vil udkomme et par nye sange,” bekræftede Björn i radioprogrammet UK’s Magic Radio i starten af juni i år, ”men det har jeg sagt så længe nu… Jeg siger ikke hvornår mere. Jeg siger bare vi har dem, og de vil blive udgivet på et tidspunkt.”

Siden har Express Online påstået at en anonym kilde har betroet dem at der ikke bare kommer to nye sange, men et helt album. Fem sange skulle allerede være klar og lyde rigtig godt.

Imens holder musikverdenen vejret i spændt forventning. ABBAs medlemmer er kommet godt op i årene nu – Björn er 74 år og sangskriverpartneren Benny Andersson er 72 år. Kan de stadig producere hits? Og har 69-årige Agnetha Fältskog og 73-årige Anni-Frid Lyngstad stadig gode sangstemmer? Mediernes interesse er i hvert fald enorm, så skal man dømme ud fra den er hittet sikret på forhånd.

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Der er masser af sexet mandighed mellem Simon Bennebjergs og Magnus Christensens forelskede og forvirrede unge mænd i den klassiske komedie En Skærsommernatsdrøm på Betty Nansen Teatret.

Masser af morskab i Shakespeare-skoven

Betty Nansen Teatret præsenterer en vittig og vild udgave af Shakespeares forvikling og fovandlingskomedie En ...

17. okt
Der er ikke sparet på guld og effekter i forestillingen Bang Bang Happy Man på Husets teater.

Lykken blev ikke fundet 

Forestillingen Bang Bang Happy Man der for øjeblikket spiller på Husets Teater handler tilsyneladende om at de...

16. okt

Elton er vendt tilbage

Paramount Home Entertainment har netop sendt Blu Ray DVD'en Rocketman på markedet, og den er absolut værd at g...

14. okt

Luke Evans udgiver covers-album

Den homoseksuelle skuespiller, som bl.a. er kendt fra musicalfilmen Skønheden og Udyret, har allerede sluppet ...

14. okt