Foto Tejs Lindhardt

Mix Copenhagen overrasker: Der er gode film imellem 

Af Tejs Ellesøe 5. oktober 2019

En af de store film på dette års filmfestival for LGBT+’er er Boy Erased, og nogle få andre er også interessante.  

MIX COPENHAGEN

Periode
25. oktober - 3. november

Få programmet her

WEB
Mix Copenhagen

Skal du se film med MIX Copenhagen

Fredag aften tog XQ28 afsted til Empire Bio på Nørrebro i København. Her var der releaseparty på dette års filmprogram fra MIX Copenhagen LesbianGayBiTransQueer+Film Festival. Det gjorde vi udelukkende for at sætte os ind i de film som er på årets program.

Vi fik udleveret to programmer, og sendte straks et cykelbud til Frederiksberg med et program for at Frank Stjerne, vores LGBT+ filmsagkyndige, kunne kigge listen igennem.

Der er mange knapt så gode film i dette års katalog, men der er nogle få gode imellem.

Mix programmet er i år præget af at der ikke er produceret så mange LGBT+ film på højt budget i 2018-2019 som i året før, men det er alligevel lykkedes for Mix at få fat i nogle af de bedste og formentlig dyreste at leje til festivalvisninger. 

Boy Erased er en must see film. Den er stjernespækket med Lucas Hedges og Nicole Kidman i hovedrollerne sammen med Russel Crowe og Troy Sivan. Filmen handler om en ung mand der bliver sendt på et af de konverteringsprogrammer der skal gøre homoer til heteroer gennem ekstreme tolkninger af Bibelen, løgne og psykisk terror. Denne film kommer ikke op i danske biografer! 

Åbningsfilmen Sauvage er en fremragende fransk film der nok skal blive et hit på Mix alene på filmens nøgenscener. Den er vild og velspillet med Félix Maritaud i hovedrollen. Ham kender vi fra filmene “En Kniv i Hjertet” og “120 Slag i Minuttet”. Filmen handler om Leo på 22 som sælger sin krop – vildt og helt ud til kanten af det seksuelle univers.

Den engelske film Benjamin er en smuk kærlighedshistorie om en på én gang moden og samtidig meget usikker filminstruktør som møder den store kærlighed uden at være i stand til at gribe den, dels på grund af sin usikkerhed, dels på grund af sin karriere. Smukt filmet og spillet – også selv om man skal spidse ører for at forstå den engelske dialekt. 

Mi Mejor Amigo (My best friend) er historien om en teenager, Lorenzo, hvis familie for en stund skal tage sig af den unge mand Caíto. Han er en stille fyr indtil han fortæller Lorenzo om sine problemer. Og så tager filmen fart – og det gør Lorenzos forhold til Caíto også. Filmen er yderst velspillet.

Vita og Virginia er en irsk film om kærlighedsaffæren mellem forfatteren Vita Sackville-West og den verdenskendte forfatter Virginia Woolf. Filmen bygger på Virginia Woolfs bog Orlando der beskriver den fabelagtige kærlighedshistorie mellem de to kvinder. Der er alt for få film om lesbiske på dette års festival. Denne er en absolut must see film. 

Den argentinske instruktør Marco Berger har gjort det igen med Un Rubio (The Blonde One). En kærlighedshistorie hvor Berger leger med blikke og længsel og ender i dyb intimitet. Hovedpersonen Gabriel er fascineret af Juan, men Gabriel er genert, reserveret og kejtet indtil han ikke længere kan kæmpe mod sine følelser og kollegaen Juans gengældte følelser. En fabelagtig Marco Berger film. 

Jonas (Boys) er en fransk TV-film med (endnu engang) Félix Maritaud. Denne gang spiller han den reserverede enspænder Jonas der forelsker sig vildt og inderligt i Nathan. Ikke at han for alvor erkender det i 1995 eller 18 år senere når filmen springer i tid. Jonas har meget svært ved at finde sig selv som voksen, og det er ikke udramatisk. 

Giant Little Ones er en canadisk film om homofobi af værste skuffe. To 17-årige tætte venner, Ballas og Franky, har en close encounter mellem venner. Det er egentlig ret uskyldigt, men det er konsekvenserne ikke. Det er som om verden vendes helt på hovedet i homofobi-rus mellem unge mennesker der burde hylde og forstå ordet tolerance. 

Kortfilmen Gentleman Spa er en taiwanesisk film om en fyr, Hao, der gør rent på et spabad, og forelsker sig i en kunde, Kai. Den er yderst velspillet, og man får et kig ind i et asiatisk miljø som vi normalt ikke ser så meget til. Der laves få LGBT+ film i Taiwan selv om landet har et stort og åbent LGBT+ miljø. Siden den 24. maj i år har det været muligt for to af samme køn at blive gift i Taiwan, fortæller Frank Stjerne til XQ28.

Dette er blot vores bud – du skal selvfølgelig selv nærlæse programmet og se om der er noget for dig.

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Danserne fra Dansk Danseteater som Nattergale i den nye forestilling på Takkelloftet.

Dansende nattergale

Dansk Danseteater har taget Nattergalen under behandling - både eventyret af H.C. Andersen og det for danskere...

23. jan
Annette Heick er aftenens funklende stjerne i den lidt tamme udgave af succes-musicalen Mamma Mia i Tivolis Koncertsal.

Annette Heick sejrer!

Mamma Mia er tilbage i Tivolis Koncertsal efter ti år - det er desværre i en noget tam og trist udgave hvor de...

23. jan

Kan du genkende en psykopat?

Med udgangspunkt i en eks-kærestes personlighedsforstyrrelsen; Narcissistic Personality Disorder(NPD) - i dag...

22. jan
Anders Juul er imponerende stærk i monologen Jeg Løber på Det Kongelige Teater.

Sorgfuld løbetur

Det Kongelige Teater har igen Line Mørkebys stærke teaterudgave af Anders Lengarth Schmidts tekst på plakaten....

20. jan