Foto Nordisk Film

Et modigt valg, at vælge en Cis-kønnet mand til rollen som transkønnet 

Af Tejs Ellesøe 19. februar 2020

De danske biografer er klar til at vise filmen om en ”Helt almindelig familie” med skuespilleren Mikkel Boe Følsgaard som den transkønnede Agnete som er far til 11-årige Emma.  

I morgen debuterer filminstruktøren Malou Reymann med filmen ”En helt almindelig familie”, som er en meget personlig film om hendes egen opvækst med en transkønnet far.

Det er ikke tit at vi ser LGBT+ film i Danmark, og sidst vi så en transkønnet i hovedrollen var i filmen ”En Soap” fra 2006 med Trine Dyrholm i den kvindelige hovedrolle og i rollen som den transkønnede Veronica kunne man se David Dencik, en rolle han i øvrigt modtog en Bodil for i 2007.

En helt almindelig familie handler om den 11-årige Emma der lige er kommet hjem fra sommerlejr og direkte ind i et familiemøde. Her fortæller hendes mor, at hendes far nu har valgt at være en kvinde. Det vender selvfølgelig op og ned på Emmas liv. Hvordan hun takler det skal man en tur i biffen for at se.

Cis-kønnet skuespiller
Som Emmas far kan man opleve skuespilleren Mikkel Boe Følsgaard, som bl.a. Har gjort sig bemærket i film som Sommeren '92 og En kongelig affære. I udlandet har trans miljøet ikke været særlig glade for Cis-kønnede spiller transkønnede roller og herhjemme har debatten også været aktuel i tråde på de sociale medier.


Malou Reymann fortæller i et interview til Soundvenue at det var vigtigt at portrættere en helt almindelig familie og derfor faldt valget på den Cis-kønnede skuespiller Mikkel Boe Følsgaard.

”Derfor var det også vigtigt for Malou, at rollen som Thomas/ Agnete blev spillet af en mand, så en eventuel transkønnet skuespiller ikke risikerede at farve publikums indstilling til filmen, allerede inden de så den, eller at det blev en historie i sig selv og derved overskyggede filmens fortælling og budskab.

»Det afgørende for min families historie har været, at der ikke var nogen, der så det komme. Vi var den der helt almindelige familie«, siger Malou.

»Jeg synes, at Mikkel (Boe Følsgaard) har en fantastisk evne til at være almindelig, for privat er han også en helt almindelig familiefar, men samtidig har han noget helt exceptionelt over sig og en meget tydelig maskulinitet og også en helt klar kontakt til sin femininitet. Rollen har krævet, at han turde gå hele vejen og finde ud af med sig selv, hvordan han skulle forstå og gestalte det her menneske i transition. Det kræver en helt vild psykologisk indsigt, som jeg ikke tror, min far eksempelvis ville have, og det ville være enormt smertefuldt og komplekst for hende«.”

Det er en følsom debat, og som udgangspunkt skal man finde den rette skuespiller.  Er det en transkønnede, så kan man vælge det. Men mange gange, så tænker man også på om filmene vil blive set, hvis det er en ukendt skuespiller.

En helt almindelig familie har premiere torsdag den 20. februar. Vi har sendt vores filmanmelder Kristoffer Såby i mørket for at anmelde filmen, og man kan se torsdag hvor mange stjerner han giver.

Se trailer her.

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr