Foto Nordisk Film

Et modigt valg, at vælge en Cis-kønnet mand til rollen som transkønnet 

Af Tejs Ellesøe 19. februar 2020

De danske biografer er klar til at vise filmen om en ”Helt almindelig familie” med skuespilleren Mikkel Boe Følsgaard som den transkønnede Agnete som er far til 11-årige Emma.  

I morgen debuterer filminstruktøren Malou Reymann med filmen ”En helt almindelig familie”, som er en meget personlig film om hendes egen opvækst med en transkønnet far.

Det er ikke tit at vi ser LGBT+ film i Danmark, og sidst vi så en transkønnet i hovedrollen var i filmen ”En Soap” fra 2006 med Trine Dyrholm i den kvindelige hovedrolle og i rollen som den transkønnede Veronica kunne man se David Dencik, en rolle han i øvrigt modtog en Bodil for i 2007.

En helt almindelig familie handler om den 11-årige Emma der lige er kommet hjem fra sommerlejr og direkte ind i et familiemøde. Her fortæller hendes mor, at hendes far nu har valgt at være en kvinde. Det vender selvfølgelig op og ned på Emmas liv. Hvordan hun takler det skal man en tur i biffen for at se.

Cis-kønnet skuespiller
Som Emmas far kan man opleve skuespilleren Mikkel Boe Følsgaard, som bl.a. Har gjort sig bemærket i film som Sommeren '92 og En kongelig affære. I udlandet har trans miljøet ikke været særlig glade for Cis-kønnede spiller transkønnede roller og herhjemme har debatten også været aktuel i tråde på de sociale medier.


Malou Reymann fortæller i et interview til Soundvenue at det var vigtigt at portrættere en helt almindelig familie og derfor faldt valget på den Cis-kønnede skuespiller Mikkel Boe Følsgaard.

”Derfor var det også vigtigt for Malou, at rollen som Thomas/ Agnete blev spillet af en mand, så en eventuel transkønnet skuespiller ikke risikerede at farve publikums indstilling til filmen, allerede inden de så den, eller at det blev en historie i sig selv og derved overskyggede filmens fortælling og budskab.

»Det afgørende for min families historie har været, at der ikke var nogen, der så det komme. Vi var den der helt almindelige familie«, siger Malou.

»Jeg synes, at Mikkel (Boe Følsgaard) har en fantastisk evne til at være almindelig, for privat er han også en helt almindelig familiefar, men samtidig har han noget helt exceptionelt over sig og en meget tydelig maskulinitet og også en helt klar kontakt til sin femininitet. Rollen har krævet, at han turde gå hele vejen og finde ud af med sig selv, hvordan han skulle forstå og gestalte det her menneske i transition. Det kræver en helt vild psykologisk indsigt, som jeg ikke tror, min far eksempelvis ville have, og det ville være enormt smertefuldt og komplekst for hende«.”

Det er en følsom debat, og som udgangspunkt skal man finde den rette skuespiller.  Er det en transkønnede, så kan man vælge det. Men mange gange, så tænker man også på om filmene vil blive set, hvis det er en ukendt skuespiller.

En helt almindelig familie har premiere torsdag den 20. februar. Vi har sendt vores filmanmelder Kristoffer Såby i mørket for at anmelde filmen, og man kan se torsdag hvor mange stjerner han giver.

Se trailer her.

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Velværeoplevelse på Comwell Borupgaard

Luksus med luksus, hvem elsker ikke en omgang spa og velvære, og med det triste vejr vi havde i janaur, så fik...

Man skal altid huske at behandle sin krop ordentligt, betragt den som et tempel siges der. Vi kender også...

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Donny Osmund har hovedrollen i den regnbuefarvede musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

Vi underholder med musical

Musicalen om Josef og hans elleve brødre har altid været populær i LGBT-miljøet i USA og England. I aften kan ...

4. apr

Vi underholder med film – homofilm fra 1970

Fra fræk bog, til fræk film. Song of the Loon var temmeligt vovet da den udkom som bog i 1966 og nogle år sene...

3. apr

Vi underholder med koncert med Elton John

Har man ikke oplevet Sir Elton John til en af hans koncerter, så er tiden nok ved at rinde ud. Da vi med sikke...

1. apr

Vi underholder med filmen An fei ta ming

Aftenens film er et romantisk drama fra Hong Kong hvor det ikke er helt nemt at være åbent homoseksuel.

31. mar