Ligesom i den første semifinale, dækkede aftenens show et bredt musikalsk spektrum, der bl.a. bestod af folkemusik, rock, pop, rap, eurodance og ikke mindst opera. På grund af krigen i Gaza, herskede der en betydelig spænding i forhold til, hvordan Israles bidrag vil blive modtaget af publikum. Under gårsdagens prøver valgte en stor del af publikum nemlig enten at buhe ad det israelske hold, og så var der også dem, der valgte af vende ryggen til scenen. I aften så det ud til, at Israels optræden foregik under kontrollerede forhold.
Flere tidligere Eurovisionsvindere stod for underholdningsdelen i aftenens show: Helena Paparizou der vandt for Grækenland i 2005, Sveriges Charlotte Perrelli, som sejrede i 1999 med ”Take Me To Your Heaven”, samt Sertab Erener, der gav Tyrkiet dets første og eneste sejr i 2003.
Ny dansk fiasko
Det er bemærkelsesværdigt, at SABA og det danske hold mange gange har klaget over tekniske udfordringer, såvel under Dansk Melodi Grand Prix som i Malmö. I går måtte man sågar bruge ekstra tid under prøverne for at udrede problemerne, men lige lidt hjalp det. Måske er forklaringen, at SABA’s vokal simpelthen ikke er god nok, og at den egner sig mere til musicals end til popmusik. Ligesom under prøverne var SABAs stemme i aften rystende og usikker. Hun havde især problemer med de dybe toner, hvor det til tider var svært at forstå, hvad hun synger, samtidig med, at hun i visse sekvenser af sangen fremstod skrigende og råbende. Man skal dog ikke give SABA hele skylden for endnu en dansk fiasko. Sangen, hun stillede op med, var ikke stærk nok og som flere journalister og fans undervejs havde påpeget, lød den som noget, som folkene bag svenske Melodifestivalen havde kasseret for mange år siden. Koreografien var heller ikke imponerende uanset hvor meget folk fra Danmarks Radio forsøgte at tale det op. SABAs optræden virkede for statisk og hun fremstod som lille og meget alene på den store scene. Endelig, ligger den største del af ansvaret hos Danmarks Radio, som endnu et år har sørget for et forudsigeligt og kedeligt Dansk Melodi Grand Prix af ringe kvalitet. Det store problem er, at Danmark ikke fornyer sig, ej heller tør tage chancer. Spørgsmålet er, om det ikke er på tide, at Danmarks Radio kigger indad, for hvis der var tale om et fodboldhold, ville træneren være blevet fyret for lang tid siden på grund af manglende resultater. Sidste gang Danmark formåede at gå videre til finalen var helt tilbage i 2019.
Deltagere og resultat
I aftenens semifinale optrådte følgende lande og artister:
- Malta – Sarah Bonnici: Loop
- Albanien – Besa: Titan
- Grækenland – Marina Satti: Zari
- Schweiz – Nemo: The Code
- Tjekkiet – Aiko: Pedestal
- Østrig – Kaleen: We Will Rave
- Danmark – SABA: Sand
- Armenien – Ladaniva: JakoSlovenien – Raiven: Veronika
- Letland – Dons: Hollow
- San Marino – Megara: 11:11
- Georgien – Nutsa Buzaladze: Firefighter
- Belgien – Mustii: Before the Party’s Over
- Estland – 5miinust and Puuluup: (Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi
- Israel – Eden Golan: Hurricane
- Norge - Gåte: Ulveham
- Holland – Joost Klein: Europapa
Ligesom i tirsdags, var det kun seerne, der havde indflydelse på det endelige resultat i aftenens finale. De 10 lande, der fik flest stemmer og dermed kvalificerede sig til finalen blev: Letland, Østrig, Holland, Norge, Israel, Grækenland, Estland, Schweiz, Georgien og Armenien.
Det sidste show i årets Eurovision, den store finale, finder sted lørdag den 11. maj og begynder kl. 21.00.