Lesbiskes lykkelige børn

Af Jesper B. Frederiksen 27. januar 2012

Ny hollandsk undersøgelse viser at børn af lesbiske forældre er lige så lykkelige som andre.

Alt imens den højrereligiøse Rick Santorum som håber at blive Republikanernes kandidat ved det kommende amerikanske præsidentvalg, insisterer på at det er vigtigt for et barn at have både en far og en mor, viser en ny hollandsk undersøgelse det stik modsatte.

"National Longitudinal Lesbian Family Study", som undersøgelsen er en del af, er det hidtil største studie af lesbiske familier i USA. Forskere på Amsterdams Universitet har fulgt 78 17-årige, som fra fødslen er opdraget af to lesbiske mødre og en tilsvarende kontrolgruppe børn af heteroseksuelle forældre. Mere præcist har de interesseret sig for de unges forhold til forældrene og for deres selvopfattelse. Undersøgelsen offentliggøres i Journal of Developmental and Behavioral Pediatrics i denne måned og når frem til at teenagebørn af lesbiske har den samme livskvalitet som børn af heteroseksuelle par.

Offentliggørelsen af undersøgelsen falder meget passende sammen med at den amerikanske "wannabe" præsidentkandidat Rick Santorum den 6. januar 2012 i Los Angelse Times påstod at børn som er opdraget af to forældre af samme køn, "mangler noget som de har behov for, som de fortjener, og som de har krav på". Den stærkt religiøse Santorum er kendt for sine stærkt konservative meninger, specielt hvad angår homoægteskaber.

"Gennem 30 år har vi vidst at både piger og drenge som er vokset op hos forældre af samme køn, er fuldstændig afbalancerede mennesker. De nyeste tal bekræfter at de 17-årige som er vokset op med lesbiske mødre er fuldt ud lige så lykkelige som dem der er vokset op med heteroseksuelle forældre", bekræfter Loes van Gelderen, psykolog ved Amsterdams Universitet og medforfatter til undersøgelsen overfor det franske homomagasin TÊTU.

Undersøgelsen viser også at de unges livskvalitet ikke ændres af om de er børn af en kendt eller en anonym sæddonor, om de er udsat for diskrimination og af hvorvidt forældrene bliver skilt. 3/4 af lesbiske mødre som bliver skilt, vælger at have fælles forældremyndighed, hvorimod 65 % af amerikanske heteromødre som bliver skilt, har forældremyndigheden alene.

Ifølge folkene bag undersøgelsen er bibeholdelsen af det fælles forældreansvar, uanset hvad der sker, uhyre vigtig for de deltagende teenageres velbefindende.

I modsætning til klichéen om at børn som vokser op med lesbiske forældre, mangler en mandlig tilstedeværelse, viser undersøgelsen at det betyder mere at vokse op med forældre som tager sig af deres børn og elsker dem.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr