FotoPR foto

Fest med discolegender til september

Af Marie Nielsen 22. juli 2014

Så er det om at finde glam, glitter og glamour frem, når de legendariske discodronninger, Sister Sledge, spiller live i Danmark til september.

"Soul Disco Funky Friday
Dance Party"

Dørene åbnes kl. 18.30

Fra 24.00-01.30 busser fra Falconer til Afterparty

Afterparty fra 01.00-05.00

Køb billetter til koncerten, Meet & Greet med Sister Sledge og Afterparty via Billetnet

Følg eventet via deres facebook profil HER

Fredag den 5. september går det løs på Frederiksberg, nærmere betegnet i Falconer Salen, når discolegenden, Sister Sledge og gruppen Kool & the Gang for alvor fyrer op under dansegulvet.

Der er lagt op til glam, glitter og glamour, så find dit 70/80er tøj frem og køb billet til dette forrygende arrangement HER via Billetnet. På Billetnet kan du købe både almindelige billetter og de særlige VIP billetter, som inkluderer et møde med Sister sledge efter koncerten. Du bliver på ingen måde skuffet denne aften.

Arrangementet har fået titlen "Soul Disco Funky Friday Dance Party", og XQ28 spurgte derfor arrangør Jeannie Mortensen fra Star World PR & Marketing, hvordan idéen til dette funky disco arrangement opstod?

Discotoner, udødelige dansehits og kærlighed til musik
"Idéen opstod, da jeg altid har været bidt af at danse og især til Funk, POP og discotonerne. Elsker bare mest den amerikanske Soulmusik fra 70/80erne. Jeg har mødt de fleste af stjernerne fra dengang, da jeg har boet og arbejdet som journalist i Los Angeles og var personlig ven med The Godfather Of Soul, James Brown gennem 18 år til han døde 25. december 2006.

Kool & the Gang har leveret over 30 hits hvor de fleste af os har minder fra en fantastisk tid, og kan synge med på de fleste af sangene. Det bliver nonstop HITS på HITS. Også fra Sister Sledge, som i mine øjne er Disco dronningerne nr. 1. Legendariske, og deres sange er lige så fantastiske i dag, som de må have været lige da de kom frem, og da jeg rent faktisk blot var en teenager, og begyndte at interessere mig for Soul, DISCO og funk. De har de sange, som er udødelige dansehits. Jeg udlever en drøm når jeg nu har begge de to navne på samme plakat.

Jeg gør dette af kærlighed til musikken, og den tid jeg levede blandt mange af de venner, jeg ved vil komme den 5. september. En generation vil mødes igen, men mange vil måske også have deres teenagebørn med. Det er ok," udtaler Jeannie Mortensen sig til XQ28.

Dj Battles, de bedste 80er cocktails og singlearmbånd
Kærlighed til musikken er der masser af, også her på redaktionen, så ingen tvivl om at denne fredag bliver en legendarisk aften med Live musik fra Sister Sledge og Kool & the Gang, Dj-battles mellem blandt andre Dan Rachlin, Joakim Hediger, Lille Lars, Tina Thorsøe og Katrine Ring, og de bedste 80'er cocktails som Pernod / rød sodavand, Malibu rom / cola og Pina Colada.

En aften der vil gå op i en højere enhed med en blanding af Live musik og Dj's bag pulten. Hvorfor har Jeannie Mortensen valgt denne cocktail med Live bands og Dj battles?

Hun fortæller: "Jeg har altid gået meget til koncerter, og meget i byen og Dj's er også en del af mit liv da de jo spiller det jeg kan lide at danse til. Derfor varmer de os op. Dj's starter festen og slutter festen, og alle Dj's spiller deres favoritter fra den tid og den genre. Mon ikke det er nogle sange vi kender rigtig godt i forvejen. Jeg synes ofte, at når jeg går til koncert, og bliver HØJ af koncerten, så sluttes den brat af, og alle skal forlade stedet. Hvorfor ikke blive, og feste lidt med dem som har samme musikinteresse, og måske endda samme aldersgruppe? En ny måde at være sammen på eller lære nye mennesker at kende på?

Jeg giver singler armbånd på, så de kan flirte løs. Er det ikke en sjov idé?"

Dj Katrine Ring om discobølgen i 70/80erne og de mange homoseksuelle fans
En rigtig god idé med både singlearmbånd og en blanding af Live musik og Dj sæt. Men hvorfor var det, at discobølgen i 70/80erne gik rent ind hos mange homoseksuelle og stadig gør det den dag i dag?

Vi fik fat i Dj Katrine Ring og bad hende give et bud dette.

"Tre gode grunde: Musikken er rytmisk, melodisk og sangbar - det er universelt og noget alle mennesker sætter pris på. Musikken er opløftende og glad, og det kan give en fest i en hverdag midt i problemer. Musikken er i høj grad skabt i et minoritetsmiljø af homoseksuelle i New York i 1970'erne og derfor har der fra starten været et behov for at skabe et fællesskab, et fristed og et mentalt rum, hvor man som en minoritet kunne udfolde sig frit. Musikken har givet en frisættelse fra det daglige pres, man som minoritet er udsat for. Og så handler teksterne jo om de homoseksuelles liv. Om kærlighed. Om fællesskab. Om håb. Musikken fortæller dig, at der er andre, der har det ligesom dig. Det er stærkt!", fortæller Katrine.

Om nummeret "We Are Family" med Sister Sledge
Hvad er det så specifikt Sister Sledge kan med nummeret "We Are Family", som altid har ramt og stadig os homoseksuelle den dag i dag?

Katrine Ring kommer med sit bud på dette. "Når Sister Sledge synger om at "We Are Family", er det en hyldest til den tankegang, at familie kan være andet end den biologiske familie. At vi selv kan vælge den familie, vi vil være medlem af. For homoseksuelle, som er udstødt af familien, er det en kolossal styrke at kunne skabe nye familier og fællesskaber og opløse den ensomhed og eksklusion, som der ellers ofte stadigvæk er forbundet med at være homoseksuel. Både i Danmark, i Vesten og resten af verden."

Ensomheden og ekslusionen vil der dog ikke være skyggen af denne fredag i september, når dørene åbner kl. 18.30 og festen begynder.

Vil Katrine Ring så løfte sløret for sit Dj sæt denne aften? "Jeg ved det ikke pt. Først på selve aftenen i selve øjeblikket ved jeg hvad jeg spiller. Det kommer an på, hvad de andre dj's spiller og hvad der sker i rummet. Jeg freestyler altid - ingen fastlagte sæt. Men jeg ved, at jeg har flg. med fx D Train: You're the one for me. Luther Vandross, Change, Frankie Knuckles blandet op med ny og gammel disco, house og boogie."

Denne legendariske aften med Sister Sledge, hvoraf to af de fire oprindelige medlemmer af gruppen, nemlig søstrene Debbie og Joni Sledge, giver den fuld skrue Live på scenen, kan vi med sikkerhed love, at nummeret "We Are Family" bliver sunget.

Afterparty med overraskelser
Men festen slutter ikke i Frederiksberg. Der er et officielt Afterparty på Park Nightclub i København. Billetten køber man også via Billetnet, udover billetten til selve arrangementet i Falconer Salen. Efter Falconer Salen vil busser køre gæsterne videre til dette Afterparty, hvor der er lagt op til overraskelser, især for de amerikanske artister og gæster.

Afslutningsvis spurgte vi Jeannie Mortensen, arrangør af eventet, om hun ville løfte sløret for hvilke overraskelser der venter én til efterfesten.

"Efterfesten er et must, og her kan man danse igennem og se hinanden dybt i øjnene. Mange af medlemmerne fra Kool & the Gang og Sister Sledge kommer. De elsker også en god fest.

Den danske rapper Pharfar, og amerikanske sanger Temu er blandt dem som optræder til efterfesten."

Her på redaktionen kan vi kun anbefale, at hvis man ønsker at deltage i dette brag af en efterfest, så vent ikke for længe med at samle vennerne. Køber du billetten nu, slipper du udenom køen til efterfesten, og billeterne til denne bliver med garanti hurtigt revet væk.

Skal vi ikke starte festen nu med at lytte til Sister Sledge med nummeret "We Are Family" HER, og Kool & the Gang med deres nummer "Celebration" HER?

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr