Foto International AIDS Society/Steve Forrest

Åbningen af den 20'ende hiv/aids-konference

Af Bent Hansen 22. juli 2014

Selvom det var noget af en tragisk nyhed der mødte verden i torsdags, at 298 personer omkom i et flystyrt, og 6 af personerne havde tilknytning til hiv og aids miljøet, så besluttede man alligevel at gennemfører den 20’ende hiv/aids-konference. Konference startede i søndags og slutter 25. juli.

International Aids Society (IAS) afholder sin 20'ende hiv/aids-konference i Melbourne, Australien. Ved åbningerne af de store internationale hiv/aids-konferencer har det i mange år været tradition at mindes de mange, som er bukket under for hiv-epidemien gennem årene. Ved åbningen af denne konference fik denne tradition en helt ny og tragisk dimension. 6 af vore kolleger nåede ikke frem til konferencen, men blev på brutalt vis dræbt, da deres fly blev skudt ned over Ukraine på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur.

Konferencens øvrige 12.000 deltagere mindedes deres 6 kolleger med et minuts stilhed til deres ære og mange af talerne understregede, hvilke utroligt engagerede forkæmpere de alle har været i kampen mod hiv/aids. Vi andre skal løfte arven efter dem og ære deres minde ved med endnu større styrke at fortsætte arbejdet med den globale bekæmpelse af hiv og aids. I løbet af ugen vil der desuden blive arrangeret et fakkeltog for at mindes og ære de dræbte kolleger og venner.

Ellers var åbningsceremonien præget af de sædvanlige 'skåltaler', som er almindelige ved sådanne lejligheder. 'Velkommen til Australien og til Melbourne' lød det fra lokale og statslige politikere, 'vi ønsker jer en god og udbytterig konference!'

I løbet af ugen vil der bl.a. blive sat fokus på følgende emner: Hiv-Kuren - strategier og udfordringer, hiv-forebyggelse gennem pre-exposure prophylaxis (PrEP), behandling som forebyggelse, frivillig mandlig omskæring, tuberkulose og hepatitis C som co-infektioner. Derudover vil også virkningen af diskriminerende lovgivning blive diskuteret ligesom også de økonomiske konsekvenser af hiv-forebyggelsen vil blive drøftet.

Den første leder af det internationale hiv/aids-arbejde: Jonathan Mann omkom også ved et flystyrt i 1998, og i mange år efter hans død var det en tradition til ære for ham at holde en gæsteforelæsning på den store internationale hiv/aids-konference 'Jonathan Mann Memorial Lecture'. Heldigvis er den tradition blevet genoptaget på denne konference og forelæsningen blev holdt under åbningen af Michael Kirby, som er tidligere højesteretsdommer her i Australien stærk og personlig engageret. Den skal høres og jeg er sikker på den kan findes på konferencens hjemmeside: aids2014.org. Ellers kan du læse den HER.

 

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr