Selvom danskerne elsker at rejse udenlands og opleve nye ting og ikke mindst udforske madkulturen, der er hvor vi kommer hen, så elsker mange også det, vi er vant til hjemmefra. Når vi har været væk nogle dage, så søger nogle hen mod de såkaldte ”danskerrestauranter".
Sådan en har der ligget i mange år i Playa del Ingles på Gran Canaria. Den blev drevet af Pia og Jesper og hed ”Hos Pia”. Her kunne man få god gammeldags dansk mad som brændende kærlighed og mørbradbøffer med brun sovs, kartofler og surt. Nu er stafetten givet videre til et andet dansk par, som kalder restauranten ”Copenhagen by Hannibal”.
Copenhagen by Hannibal
Det nye par der har købt Pias restaurant er parret Bjørn og Henrik. De fleste kender måske allerede Bjørn, som Bjørn Hannibal fra hans sjove videoer som ”Vis Din Homostil” i bedste Gangnam Style der ligger på Youtube. Bjørn vandt BigBrother i 2013, hvor han blev gift med kæresten Henrik.
I september sidste år flyttede de til Gran Canaria, dog mens Henrik stadig rejste frem og tilbage mellem Danmark og Gran Canaria og fik ordnet de sidste ting, blev Bjørn på Gran Canaria og ordnede tingene der. I oktober skrev de under på kontrakten til den nye restaurant som nu skifter navn fra ”Hos Pia” til "Copenhagen by Hannibal".
Restauranten blev overtaget 1. januar og dagen efter var der både afskeds- og velkomst reception for Pia, Bjørn og Henrik.
Vi spurgte Bjørn, hvad vi kan forvente, når vi træder indenfor til en bid mad hos ”Copenhagen by Hannibal”?
Henrik og jeg elsker jo begge København, og det har taget form i både restaurantens navn og slogan - "En lille bid af København". Vi forsøger os med at bringe et lille stykke af København og Danmark ned til varmen. Dekorationen i restauranten tager også del i dette koncept. Dronningen og prinsgemalen hænger allerede på væggen - nogle flotte pop-art malerier kreeret specielt til restauranten af kunster Susie Kamper. Og med tiden vil det royale islæt også kunne mærkes i større omfang. Lige nu går vi og arbejder med at få vores navn på facaden med nye, flotte lysskilte ude foran. Det bliver flot! Menuerne har også fået en designmæssig overhaling der er mere i stil med hvad vi ønsker for fremtiden. Madmæssigt serverer vi god, dansk mad. Så bliver det ikke bedre! Vi har en superdygtig kok, som udover at være oplært i Danmark og har været i lære under mesterkokken Michel Michaud. Dette ses også i hans anretning af maden, som har et fransk islæt: Fokus på farver og former. Det klæ'r den danske mad! fortæller Bjørn til XQ28.
Det skal da næsten prøves, hvis man er på de kanter - ikke mindst for at støtte Børn og Henrik.
Find dem på facebook Copenhagen by Hannibal - "En lille bid af København"