Foto Glee ©

Hvad gav Kurt og Blaine egentlig seerne?

Af Josh Christensen 4. marts 2015

I et nyt interview taler Chris Colfer og Darren Criss om Kurt og Blaine og den arv, de efterlod. 

Fredag den 20. februar 2015 er en dato, mange Glee-fans vil huske. Det var nemlig dagen, hvor Glee viste afsnittet "A Wedding". Da rygterne først begyndte omkring titlen på afsnittet, troede mange, at det ville handle om ET Bryllup, men i stedet fik fans af serien hele to af slagsen. Mere interessant er det, at det var to homovielser. Det var nemlig karakterne Santana Lopez og Brittany S. Pierce samt Kurt Hummel og Blaine Anderson, som alle blev gift med deres partner. 

Siden da har både fans og medier diskuteret brylluppet - konservative amerikanske medier har kaldt det indoktrinering, og borgerrettighedsforkæmpere har jublet. 

I et interview med Gay Star News, reflekterer Chris Colfer og Darren Criss over brylluppet. Mange fans blev som nævnt overrasket over, at Kurt og Blaine endelig blev gift, og Darren siger da også på Glees Youtube-kanal, at han aldrig havde troet, det ville ske. Især fordi parret havde været sammen i en del år og mistede uskyldigheden til hinanden, været gået fra hinanden, fundet og datet andre - men fandt sammen igen og blev gift. 

Fans af parret, som populært kaldes Klaine, jublede på de sociale medier, men ikke alle var lige positive, og i det seneste par år har der været en del kritik af seriens portrættering af parret og situationer, som nogle har set som malplaceret. For eksempel i sæson fire (ikke længe efter, at Blaine havde været Kurt utro) valgte producerne, at Blaine skulle synge sangen "Hopelessly Devoted To You" i afsnit 4 "Glease". Sangen starter med orderne "Guess mine is not the first heart broken, My eyes are not the first to cry". En del kritiserede dette sangvalg, for hvis der var en, der havde ret til at synge disse ord, så var det Kurt Hummel - en ung mand, hvis kæreste havde bollet udenom og derved knust hans hjerte. 

Chris Colfer nævner i samme interview, at det ikke kun var homoseksuelle fans, der holdt af parret fra begyndelsen, men også heteroseksuelle - og især piger. Kigger man på demografien af fans, er det hovedsagligt piger i skolealderen, som har kunnet identificere sig med mange af Glees karakterer - outsidere, som blev mobbet. Glee var populær i starten, men siden sæson 2 er seerne i USA faldet fra. Sæson 2 havde i gennemsnit 10-11 millioner seere, hvor sæson 5 var nede på 4,5 millioner. Et gæt kunne være, at hvor sæson 2 handlede om Kurt og hans situation med homofobi, handlede sæson 4 og 5 mere om spiseforstyrrelser og transkønnede, noget som flertallet af seere bare ikke finder interessant. Det er selvfølgelig kun et gæt. 

Banebrydende eller hvad?

Det, jeg synes var epokegørende var det respons, som karaktererne fik - den kærlighed, som både heteroer, homoer, ja verden følte for alt det her. Chris Colfer

Citatet er interessant og delvist sandt, for serien og karaktererne blev meget hurtigt populærere, og især Kurt Hummel fik mange fans. Desværre er det ikke helt så banebrydende, som man måske kunne ønske sig. Netop pga. demografien, der viser, at fansene især er piger, er der intet nyt under solen. Det nye er måske, at det skete på prime time TV, altså i bedste sendetid, og at det var på TV, man så to unge highschoolelever forelske sig og nu også blive gift. Det, at piger kan lide homoseksuelle karakterer, er ikke nyt. 

I mange år har Shonen-Ai (Dreng/Dreng-kærlighed) og Yaoi (Dreng/Dreng-sex) været meget populære blandt piger, som er dem, der oftest køber manga og anime i disse to kategorier. Det er især tilfældet  i Japan, hvor der er specielle afdelinger i mange manga-butikker, hvor man ser mange piger købe disse. I Europa og USA er det lidt det samme, og da Bog & Ide for nogle år siden solgte den japanske Shonen-Ai serie "Gravitation", var der også en del danske piger, som købte den. Besøger man for eksempel Fanfiction.net, er der en hel del historier skrevet af fans, hvor kendte figurer pludselig har skiftet seksualitet. Et godt eksempel er Drarry, som er en sammenslutning af Harry og Draco, to meget kendte figurer fra Harry Potter serien, og det er især piger og kvinder, som læser, skriver og kommenterer sådanne historier (pt. er der 54.000 af dem). 

Det nye og banebrydende forklares bedst af Darren Criss, da han taler om. hvordan Kurt og Blaine's forhold udviklede sig på TV, og hvordan forholdet foregik langsomt og på en måde. så man lærte noget nyt. For eksempel var der flere afsnit omkring sex - og også sex mellem to af samme køn, som blev forklaret på en måde, så de yngre seere ikke behøvede at spørge forældre om at få "The SEX talk". 

Det bliver spændende at se de sidste afsnit af sæson 6, som afslutter serien. Det bliver interessant at se, hvordan Chris og Darrens karrierer vil udvikle sig i fremtiden. Chris har flere bøger på vej, deriblandt en tegnet børnebog. 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr
Smukke Gamle Scene var ramme om Operaakademiets koncert.

Operaakademiets koncert afspejler tingenes tilstand i den professionelle operaverden

Sangernes varierende niveau, sygdom og lejlighedsvist også instruktørens misgreb gjorde Operaakademiets konc...

8. apr
Der er masser af knald på 80'er farver og fest i Grand Prix musicalen Vi maler byen rød med Musicalteatret.

Grand Prix musical er stadig et hit

Musicalteatret har igen sat musicalen Vi maler byen rød op, og den er da også teatrets største succes gennem t...

7. apr
Händels oratorie Saul er blevet en flot operaproduktion på Operaen.

Flot sceneudgave af Händels barokoratorie om Kong Saul

Operaen har set rigtigt med igen at invitere den visonære operainstruktør Barrie Kosky til København. Ligesom ...

24. mar