Foto DR ©

DR klar med ny omgang MGP

Af Elvir Pelešević 30. juni 2015

For ikke så lang tiden siden blev der afholdt finale i Det Europæiske Melodi Grand Prix i Wien. Allerede nu har Danmarks Radio (DR) igangsat forberedelserne til den næste omgang af det danske Melodi Grand Prix.

DR har i dag afsløret sine planer om udvælgelsesproceduren i forbindelse med næste års udgave af Dansk Melodi Grand Prix. Ved den lejlighed oplyste underholdningschef i DR, Jan Lagermand Lundme, at musikproduceren Cutfather, med det borgerlige navn Mich Hedon Hansen, er blevet tildelt en central rolle i projektet.

"Vi har besluttet at tage én af de bedste musikproducere i Danmark og gøre ham til musikansvarlig, nemlig Cutfather. Han får ansvaret for at finde sangene, der gør, at vi kommer i top igen. Cutfather er en popsnedker, der ved, hvad der skal til, og jeg er så lykkelig for, at han har takket ja til opgaven", fortæller Jan Lagermand Lundme.

Musikproduceren glæder sig til sit nye job. Ifølge egne ord betragter Cutfather MGP både som en udfordring og som en slags eksamen, hvor han kan afprøve sig i selv i forhold til, hvad han kan bidrage med til den store folkelige event. Når Cutfather på et tidspunkt går i gang med at udvælge de rigtige sange og de kunstnere, der på allerbedste vis kan fremføre dem, får han en hjælpende hånd fra musikproducer Jonas Schrøder, der har været tilknyttet MGP siden 2013.

DR's anvendelse af det nye format for MGP fremstår som et spændende eksperiment, hvor udfaldet kan gå begge veje. Der er ingen tvivl om, at Cutfather er en erfaren og dygtig producer, som ved hvad der for tiden er "in" i musikbranchen. På den anden side kan man godt risikere, at MGP bliver endnu mere stilren og ensartet end tilfældet har været de andre år. Personligt kunne jeg godt tænke mig, at vi var bedre til at hente inspirationen hos vores svenske naboer, når det kommer til sangudvalg. Svenskerne er rigtig gode til at finde sange, der bredt omfavner og repræsenterer forskellige musikstiller og musikarter. Jeg synes, at MGP i mange år har lidt under, at mainstream popmusik har været overrepræsenteret.

Hvis du går og tænker, at du kunne have en chance i det danske MGP som sangskriver, har du mulighed for at indsende dit forslag til DR inden den 7. september i år.

De foreløbige datoer for Det Europæiske Melodi Grand Prix 2016 er 10., 12. og 14. maj. Datoen for Dansk Melodi Grand Prix 2016 bliver meldt ud senere i år.

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr