Fra Tv-Serien Sherlock, Foto Pressebillede

Er Martin Freeman homofob?

Af Jesper B. Frederiksen 27. september 2015

Nu er også skuespilleren Martin Freeman, der spiller Dr. Watson i BBC- serien Sherlock, på banen med meldinger om, at der ABSOLUT ikke foregår noget seksuelt mellem seriens to hovedpersoner.

Lige fra de første afsnit af BBC's fantastiske Sherlock rullede over de britiske TV-skærme den 25. juli 2010, har en del af seriens hastigt voksende fanskare været overbevist om, at der foregår noget romantisk og måske endda seksuelt mellem hovedpersonerne Sherlock Holmes og Dr. John Watson, spillet af henholdsvis den fabelagtige Benedict Cumberbatch og Martin Freeman. 

Det synes klart for enhver, at der blev leget med tanken - især i de første sæsoner - men tidligere i år meldte seriens skaber, Steven Moffat, ud, at Holmes er ikke bøsse, uanset hvor meget folk har lyst til at fantasere. Gad vide, hvorfor han så i et af de tidlige afsnit lader homes sige: Gilfriend? ikke lige mit område. Eller hvorfor puste til ilden ved at lave en scene, hvor Sherlock tungekysser med seriens superskurk Moriarty, spillet af Andrew Scott?

Moffat mener også, at seerne må kunne forstå det, når Holmes i over 100 år har sagt, at han ikke er til sex, fordi han vil holde sin hjerne klar. Et argument, der vill holde bedre, hvis nutidens BBC-Sherlock ikke brugte mobiltelefon, motorkøretøjer eller nikotinplaster.

I denne uge er det så Martin Freeman (Dr. Watson), som melder ud med følgende svada: 

John Watson venter nu barn med sin kone i serien, og det er på tide, at folk accepterer, at den romance [mellem Holmes og Watson, red.] bare ikke kommer til at finde sted. De boller faktisk ikke. Det er muligt for mennesker af samme køn at have et dybt venskab uden at være tiltrukket af hinanden. Folk kan tiltrækkes af hinanden på mange forskellige måder. Man kan sagtens elske en anden uden at have lyst til at gå i seng med vedkommende. De respekterer hinanden og tilfører venskabet hver deres ting.

Freeman siger videre: Det er et venskab. Der er blevet lagt meget mere i det, end  det var meningen. Problemet er bare, at så snart man går ind i en dialog om det, så lyder det som om, man på en eller anden måde er homofobisk.

Ja, Martin Freeman - det gør det faktisk, for hvis ikke ærindet er homofobisk - hvis man ikke opfatter homoseksualitet som noget negativt, hvorfor er det så vigtigt at imødegå de idéer og fantasier, som seriens fans måtte have? Kunne man ikke bare lade sine fans lægge i serien, hvad de har lyst til?

Her på XQ28-redaktionen tror vi faktisk ikke, Martin Freeman er homofob. Vi synes til gengæld, historien lugter af, at Sherlocks bagmænd oprindeligt har villet skabe hype omkring serien ved at gøre den ekstra-spiselig for homo-segmentet blandt de britiske seere, men at man nu, hvor serien også er blevet populær i snævertsynede, fundamentalistiske samfund, som f.eks. USA, har fået kolde fødder og sender først Moffat og nu Martin Freeman ud for at "mane til besindelse".

Så er det da rart at Benedict Cumberbatch ikke er helt så nem at styre. Han har nemlig flere gange været i medierne med udtalelser, der tyder på, at der ER noget om snakken. Se tidligere omtale HER.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Händels oratorie Saul er blevet en flot operaproduktion på Operaen.

Flot sceneudgave af Händels barokoratorie om Kong Saul

Operaen har set rigtigt med igen at invitere den visonære operainstruktør Barrie Kosky til København. Ligesom ...

24. mar
Forestillingn 2:22 på NørregadeTeatret er et rigtig godt teatergys om spøgelser.

Sikkert teatergys

NørregadeTeatret har sammen med Sjællands Teater taget en ikke ofte spillet teatergenre i Danmark op,nemlig te...

18. mar
Der er masser af spas i opesætningen af Ariadne på Naxos på Operaen, men det trætter i længden.

Smuk sang og forvirring

Ariadne på Naxos er fuld af den skønneste musik fra Richard Strauss, som bliver flot formidlet på Operaen i en...

16. mar
Askepot med Lions Musical er et flot show.

Musikken redder Askepot

Den nye musicaludgave af eventyret om Askepot er et flot show i Tivolis Koncertsal – med masser af god musik s...

9. mar