Hvem vinder Dansk Melodi Grand Prix?

Af Elvir Pelešević 24. januar 2016

Der er små tre uger tilbage til Dansk Melodi Grand Prix (MGP). Vi har gennemlyttet finalens 10 sange, og her er vores endelige dom. 

(01) David Jay | Rays Of Sunlight
En funky og dansevenlig sang, der minder en del om Bruno Mars' musik og især sidste sommers store hit "Uptown Funk". Den mangler dog et letgenkendeligt omkvæd. Nummeret er skrevet af Brian Rice, som flere gange har deltaget i MGP. 

Vurdering: 🔊

(02) Simone | Heart Shaped Hole
Tidligere "wunderkind" Simone har to tredjepladser fra sine tidligere optrædener i MGP. Sådan kan det meget vel gå igen i år. Simone har stadigvæk en stor stemme, men hendes sang er for anonym, selv om den prøver at være anderledes i lyden. 

Vurdering: 🔊🔊🔊

(03) Muri & Mario | To stjerner
Det eneste dansksprogede bidrag i år fremføres af det dansk-italienske vennepar Muri og Mario. Lydmæssigt minder duoen meget om den danske gruppe NOAH. Nummeret har potientiale til at blive en ørehænger i dansk radio, men i den internationale konkurrence står det svagt.

Vurdering: 🔊🔊🔊

(04) Sophia Nohr | Blue Horizon
Sophia Nohr, der sidste år deltog i X-Factor, stiller op med en melankolsk sang om naturen, som er en blanding af countrypop og bluegrass. Omkvædet er anderledes og dragende, men som helhed er sangen ganske uinteressant. 

Vurdering: 🔊

(05) Veronicas Illusions | The Wrong Kind
En ligegyldig glad dansesang, som blandt andre er skrevet af manden bag "Euphoria" (som vandt Eurovisionen i 2012)- svenske Peter Böstrom. Lydmæssigt finder vi dette nummer for monotont og hidsigt.

Vurdering: 🔊

(6) Lighthouse X | Soldiers Of Love
Lighthouse er et ægte boyband bestående af tre medlemmer, som alle har erfaring med musik og skuespil. Deres nummer har et budskab om, at vi skal stå sammen og sprede kærlighed til vores medmennesker. Det vil dog næppe sikre dem sejren i Horsens, da sangen er middelmådig og uinspirerende.

Vurdering: 🔊🔊

(7) Kristel Lisberg | Who Needs A Heart
Dette er uden konkurrence den stærkeste sang i feltet - en prototype på en klassisk MGP-sang med et fængede omkvæd og masser af strygere og klaver. Den færøske diva styrer sikkert denne powerballade med sin store og flotte stemme. 

Vurdering: 🔊🔊🔊🔊

(8) Jessica | Break It Good
En sympatisk reggae-sang, som udstråler glæde og positivitet. Den opnår dog næppe en topplacering.

Vurdering: 🔊

(9) Bracelet | Break Away
"Bracelet" består af danske Rebecca og svenske brødre, Charlie og Felix, som skal forsøge at løfte en tung MGP-arv, eftersom deres mor scorede tredjeplads for Sverige i Eurovisionen i 1996. Desuden er deres farfar selveste Benny Andresson fra ABBA. Sangen "Break Away" fremstår som et poleret og professionelt udført stykke arbejde, som til gengæld er for anonymt til at kunne begå sig i den store internationale konkurrence.

Vurdering: 🔊🔊

(10) Anja Nissen | Never Alone
Den 20-årige sangerinde kommer fra Australien, men begge hendes forældre er danske. I 2014 vandt hun den australske udgave af "The Voice". Anjas sang er en moderne og livsbekræftende popsang, der handler om, at man aldrig er alene. Hendes overdrevne fraseringer til sidst i sangen ødelægger desværre det samlede indtryk. Emmelie de Forest, der vandt Eurovisionen for Danmark i 2013, er en af sangskriverne.

Vurdering: 🔊🔊

I år afprøver DR en ny model for MGP, hvor produceren Cutfather har udvalgt de 10 sange, der udgør finalfeltet. Beklagevis ser det ikke ud til, at det har højnet kvaliteten af sangene, som må siges at være de svageste indenfor de seneste år. Om det skyldes Cutfathers smag eller sangudvalget, kan man kun spå om. Kendsgerningen er, at ingen af de 10 finalesange fremstår som en klar vinder. Dertil er sangene for anonyme og for kommercielle, og de mangler sjæl, særpræg og identitet. Selv om balladerne traditionelt har svære vilkår i MGP og næsten aldrig vinder, vover vi pelsen i år og udnævner feltets to ballader som favoritter til at løbe af med sejren. 

Vores bud til top 3 sange i MGP:

(1) Kristel Lisberg | Who Needs A Heart

(2) Simone | Heart Shaped Hole

(3) Muri & Mario | To stjerner

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Händels oratorie Saul er blevet en flot operaproduktion på Operaen.

Flot sceneudgave af Händels barokoratorie om Kong Saul

Operaen har set rigtigt med igen at invitere den visonære operainstruktør Barrie Kosky til København. Ligesom ...

24. mar
Forestillingn 2:22 på NørregadeTeatret er et rigtig godt teatergys om spøgelser.

Sikkert teatergys

NørregadeTeatret har sammen med Sjællands Teater taget en ikke ofte spillet teatergenre i Danmark op,nemlig te...

18. mar
Der er masser af spas i opesætningen af Ariadne på Naxos på Operaen, men det trætter i længden.

Smuk sang og forvirring

Ariadne på Naxos er fuld af den skønneste musik fra Richard Strauss, som bliver flot formidlet på Operaen i en...

16. mar
Askepot med Lions Musical er et flot show.

Musikken redder Askepot

Den nye musicaludgave af eventyret om Askepot er et flot show i Tivolis Koncertsal – med masser af god musik s...

9. mar