Foto (Privat foto Facebook.com

Mor eller far? Hvem er hvem?

Af Josh Christensen 11. oktober 2016

I Ecuador er et par blevet forældre, men det er ikke et helt gennemsnitligt par.

Kidnapning, en mand der føder et barn, en kvinde der er faren, ja det kunne lyde som en historie fra en Hollywoodfilm, men dette er en virkelig historie fra det lille sydamerikanske land Ecuador. Det er en historie om at skulle gå traumer igennem, at møde modstand - men hvor alt i sidste ende ender godt.

Historien handler om kæresteparret Fernando Machado og Diane Rodriguez, Fernando blev født som biologisk pige og fik navnet Maria. Diane er omvendt, hun blev født som dreng. Senere skulle de finde hinanden og blive forældre til en smuk lille baby, men der er udfordringer i fremtiden, for det er ikke let at være transkønnet i Sydamerika, og slet ikke når man også er forældre. De lever pt. et lykkeligt liv i deres parforhold, og lad os håbe, at det varer ved. 

Hverken Fernando eller Diane har været under kniven, men de lever som dreng og som pige. De har valgt at leve efter det køn, som de ved, de er, men som ikke passer til den krop, de lever i. Da parret vidste, at de ønskede børn, blev de enige om, at Fernando skulle bære barnet, hvilket var muligt, fordi han ikke er blevet kastreret eller kønsskifteopereret. De skjulte heller ikke graviditeten, der blev delt på de sociale medier, hvor man kunne følge med i den glade nyhed, og både aviser og BBC har skrevet og lavet dokumentarer om det søde par. De havde og har stadig et håb om, at åbenheden kan føre til mere og større accept af transkønnede og transeksuelle i Ecuador

"Vi forsøger at nedbryde de myter, der er om transkønnede", fortalte Diane til Hefty.com, hvor hun også beskriver sig selv som en transaktivist, og som også udemærket kender til, hvor svært det kan være at være trankønnet i Ecuador. Diane blev nemlig i 2012 bortført og fysisk overfaldet. 

BBC kan man se et lille indslag om den lille familie, og se at de er nøjagtigt som langt de fleste andre familier: en far, en mor og et barn. Den eneste forskel er, at faren er den biologiske mor, mens moren er den biologiske far. Det er ikke en hemmelighed, at et par som Fernando og Diane er et sjældent syn, både i Ecuador og i resten af verden, men det ændrer ikke ved, at de er helt almindelig mennesker, og at Diane måske har gjort det rigtige netop ved at lade folk følge med på Facebook. Den bedste måde at fjerne og bekæmpe fordomme er jo ved at stå frem.

Vi ønsker det unge par held og lykke med fremtiden.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr