Foto (Privat foto Facebook.com )

Alting har en ende, selv en Rufus

Af Tejs Ellesøe 10. januar 2017

Den 13. september 2013 modtog Danmark en ny ambassadør. En ambassadør der skulle vise sig at være noget helt fantastisk for det danske LGBT miljø.

KLIK IND PÅ FACEBOOK

Like XQ28 her

Den amerikanske ambassadør Laurie S. Fulton havde siddet i perioden 2009 til 15. februar 2013, men først 7 måneder efter sendte USA en ny ambassadør.

Det blev Rufus Gifford, en amerikaner,som LGBT miljøet meget hurtigt tog til sig, fordi han var en af vore egne. Normal kotume for tiltale af en ambassadør kan være; Your Excellency eller Mr. Ambassador. Sagde man Mr. Ambassador, blev man meget hurtigt rettet af ambassadøren: Just call me Rufus.

Sådan er han, og hele Danmark blev dus med Ambassadøren fra Amerika - specielt efter han var med i de to sæsoner af "Jeg er Ambassadøren fra Amerika", der blev sendt på DR3 og nu kan streames over hele verden via Netflix.

Vi kan uden tvivl sige, at Rufus Gifford er kommet til at betyde rigtigt meget, ikke mindst for LGBT miljøet, og der bliver et tomrum der næppe kan udfyldes.

Forleden lavede Peter Høj, der er bestyrelsesmedlem i LGBT+ Ungdom en opdatering på sin facebook, hvor han gribende fortalte, hvordan Rufus havde ændret hans liv. Vi fik en opfordring til at bringe opdateringen, så vi spurgte selvfølgelig Peter, om det var okay. Det var det.
Vi har har oversat den til dansk.

Han ændrede mit liv

For omkring halvandet år siden var jeg stadig relativt ny i København og havde lidt en hård tid. Jeg kæmpede med at finde min plads som ung bøsse i både arbejds- og studiemiljø. Det at skulle fornemme, om den sociale sammenhæng, du befinder dig i, har det ok, ikke bare med LGBT-samfundet i almindelighed, men også om de ville have det ok med, hvis jeg ”sprang ud”, er ikke bare trættende men også ubeskriveligt ubehageligt. Det var hårdt, og jeg kæmpede med det. 

Så satte jeg mig ned og skrev et brev, et brev jeg sendte til Rufus. Nogle måneder senere svarede han og inviterede mig til en hurtig kop kaffe på ambassaden. Vi fik aldrig kaffen, men vi endte med at tale sammen i en time. For mig var det første gang, jeg mødte en, der faktisk kun sætte sig ind i min situation, fordi han selv havde oplevet det samme. At være i stand til at stille spørgsmålet, hvad er diskrimination? Og hvor vigtigt skal det være for mig at være mig selv i enhver sammenhæng, jeg optræder i? Rufus lyttede, han svarede, og han opfordrede mig kraftigt til at blive medlem af LGBT Ungdom, opfordrede mig til at møde ligesindede. Det gjorde jeg så. 
Og i dag er jeg stolt. Jeg er stolt af, hvem jeg er, og jeg er stolt af at være en aktiv del af miljøet. I dag fik jeg sammen med resten af det danske LGBT-miljø mulighed for at hilse på ham igen og for at takke ham. Takke ham for det arbejde han har gjort, for de liv han har forandret; inkluderet mit eget. 

Det er ikke ofte, at et enkelt menneske får så varig betydning for LGBT-samundet i Damark. Rufus Gifford, du vil blive savnet. Jeg er dig evigt taknemmelig. 

Peter Høj

Rufus var meget hurtig til at svare på beskeden;

Peter – Tak for at du deler din historie. Tak for dit mod. Tak for din tillid til mig. Tak for dit lederskab. Dine ord betyder alt for mig. Jeg glemmer ikke dit brev eller vores møde. Det er sådan en vigtig påmindelse om, at små ting og handlinger kan gøre en varig forskel. Lad os holde kontakten. (Og undskyld, jeg glemte at servere kaffe for dig).

Rufus Gifford


Vi har to taler, dels fra et besøg hos Ambassadøren i Rydhave og dels fra Rådhuspladsen. Dem deler vi gerne.

Se videoen her



Se videoen her


 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr