FotoEurovision.tv (Andres Putting)

Anjas buksedragt skaber overskrifter

Af Elvir Pelešević 2. maj 2017

Så har Danmarks repræsentant ved årets Eurovision, Anja Nissen, haft sin første optræden på scenen i Kiev. Det skete tidligere i dag.

Danmark skal, som vi tidligere har skrevet, optræde i Eurovisionens anden semifinale, som finder sted den 11. maj. I dag fik Anja Nissen, som i år forsvarer de danske farver med sangen "Where I Am", mulighed for at "mærke" scenen i Kiev, og hvis man skal tro på Anja og DR's underholdningschef Jan Lagermand Lundme reaktioner, gik prøverne rigtig godt. 

I forhold til Anjas optræden i Herning i februar, da hun vandt MGP, er der sket ændringer både i forhold til scenografien og sangerindens tøj. Således er grafikken præget af blå og gyldne farver, og de sidste 50 sekunder af showet foregår under et stort fyrværkeri, som dermed er det længste af slagsen i Eurovisionens historie. En anden forskel i forhold til Herning vedrører koreografien, hvor Anja sætter sig på knæ inden sidste del af sangen. Den sidste ændring, som også har fremprovokeret de fleste kommentarer på de sociale medier er Anjas buksedragt, som har afløst den røde kjole fra Herning. Bukserne er i grønne nuancer og toppen fersken-farvet.

Mange kritiserer valget af Anjas outfit og forudser, at det kan skade Danmarks chancer for at kvalificere sig til finalen - for første gang i tre år. Således skriver Mikki Bast på DR's Grand Prix Facebook-side:

"Jeg synes det en skam med den buksedragt! Den fjerner fokus fra en helt fantastisk sang. Men synge kan hun satme - og stadig min vinder!"

Julie Ann Stenled er enig med Mikki. Hun skriver:

"Please for Guds skyld skift den kjole. Den ødelægger virkelig ekstremt meget hele oplevelsen. Gå tilbage til den røde kjole!! Tænk jer nu for fanden om, Danmark."

Selv om Eurovisionen sandt nok er en sangkonkurrence, handler den også meget om den samlede visuelle oplevelse. Skønt det er svært at bevise, har "det uheldige outfit" tidligere skabt så meget negativ omtale omkring diverse sange, at mange Eurovisionfans mener, at det har været med tid at ødelægge sangenes chancer for at opnå et godt resultat. Som eksempler kan nævnes Belgien i 1993, Spanien i 1999 og Israel i 2013.

De tilstedeværende journalister, som overværede prøverne i dag fra presserummet, har placeret Danmark på en femteplads ud af ni lande, som havde prøver i dag. 

Om Anjas buksedragt får skylden for Danmarks eventuelt manglende kvalifikation til Eurovisionens finale, bliver vi meget klogere på den 11. maj.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Dit Tivoli har stadig åben

Selvom Tivoli har lukket ned for forlystelserne i vinterperioden, er der stadig åbent for gourmetforlystels...

Du kan godt glemme alt om at skulle snige dig langs Tivolis mure for at finde den hemmelige indgang til alverd...

Det danske romeventyr

Alle veje fører til Rom. Rom blev ikke bygget på en dag. Vi kender alle de små ordsprog, vi bruger i hverdagen...

Rom eller Rum, hvordan du nu har lyst til at stave det(alle veje føre alligevel til det samme). Rom er ...

Johannes Nymark som Bageren

Eventyr af Grimm

Scenen er sat i Glassalen, Tivoli, og musicalen denne gang er "Into The Woods" - en Heltemus produktion, instr...

20. maj
Lisbeth Dahl omgiven af de flotte dansere i Cirkusrevyen 2017.

De gode teksters aften

Årets Cirkusrevy sprudler af veloplagte, gode tekster og ditto medvirkende, så det endnu engang bliver en fo...

19. maj
Flot og festlig er årets forestilling i Bakkens Hvile.

Skøn fest i den gamle pavillon

Der er lovet fornyelse og opdatering i årets show i Bakkens Hvile. Det er heldigvis stadig i samme stil og c...

18. maj
Middag med forviklinger i Fredericia Teaters nyeste musical Problemet med Douglas.

En snegl på vejen

Fredericia Teater veksler mellem store blockbusters og små, nye, skæve forestillinger. Lige meget om det er ...

16. maj