FotoEurovision.tv (Andres Putting)

Anjas buksedragt skaber overskrifter

Af Elvir Pelešević 2. maj 2017

Så har Danmarks repræsentant ved årets Eurovision, Anja Nissen, haft sin første optræden på scenen i Kiev. Det skete tidligere i dag.

Danmark skal, som vi tidligere har skrevet, optræde i Eurovisionens anden semifinale, som finder sted den 11. maj. I dag fik Anja Nissen, som i år forsvarer de danske farver med sangen "Where I Am", mulighed for at "mærke" scenen i Kiev, og hvis man skal tro på Anja og DR's underholdningschef Jan Lagermand Lundme reaktioner, gik prøverne rigtig godt. 

I forhold til Anjas optræden i Herning i februar, da hun vandt MGP, er der sket ændringer både i forhold til scenografien og sangerindens tøj. Således er grafikken præget af blå og gyldne farver, og de sidste 50 sekunder af showet foregår under et stort fyrværkeri, som dermed er det længste af slagsen i Eurovisionens historie. En anden forskel i forhold til Herning vedrører koreografien, hvor Anja sætter sig på knæ inden sidste del af sangen. Den sidste ændring, som også har fremprovokeret de fleste kommentarer på de sociale medier er Anjas buksedragt, som har afløst den røde kjole fra Herning. Bukserne er i grønne nuancer og toppen fersken-farvet.

Mange kritiserer valget af Anjas outfit og forudser, at det kan skade Danmarks chancer for at kvalificere sig til finalen - for første gang i tre år. Således skriver Mikki Bast på DR's Grand Prix Facebook-side:

"Jeg synes det en skam med den buksedragt! Den fjerner fokus fra en helt fantastisk sang. Men synge kan hun satme - og stadig min vinder!"

Julie Ann Stenled er enig med Mikki. Hun skriver:

"Please for Guds skyld skift den kjole. Den ødelægger virkelig ekstremt meget hele oplevelsen. Gå tilbage til den røde kjole!! Tænk jer nu for fanden om, Danmark."

Selv om Eurovisionen sandt nok er en sangkonkurrence, handler den også meget om den samlede visuelle oplevelse. Skønt det er svært at bevise, har "det uheldige outfit" tidligere skabt så meget negativ omtale omkring diverse sange, at mange Eurovisionfans mener, at det har været med tid at ødelægge sangenes chancer for at opnå et godt resultat. Som eksempler kan nævnes Belgien i 1993, Spanien i 1999 og Israel i 2013.

De tilstedeværende journalister, som overværede prøverne i dag fra presserummet, har placeret Danmark på en femteplads ud af ni lande, som havde prøver i dag. 

Om Anjas buksedragt får skylden for Danmarks eventuelt manglende kvalifikation til Eurovisionens finale, bliver vi meget klogere på den 11. maj.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce
Tivoli Food Hall

Tivoli Food Hall – en ny epoke

En ny epoke i Tivolis historien –det er netop hvad den nye Food Hall bliver når den for alvor slår dørene op d...

Med den nye Food Hall på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade er Tivoli godt på vej ...

Så skal der Cruises..

Oslo færgen, Oslobåden, en tur med DFDS – nordmændene kalder den “Danskerbåden". Ja, kært barn mange navne. ...

Der findes vist ikke noget nemmere end at tage en tur med Oslobåden. Det skulle da lige være at bl...

Calum Scott er stærkt tilbage 

Fra Simon Cowell pressede på den Golden Buzzer, gik det stærkt og pludselig kendte alle Calum Scott. Nu er han...

19. nov
Plastik men ikke fantastic i Det Kongelige Teaters rodede og hysteriske falden-på-halen udgave af Holbergs Maskerade.

Hysterisk Holberg

Råb og skrig, hysterisk falden på halen, gentagelser af gentagelser af gentagelser – det er hvad Det kongelige...

18. nov
Carsten Bjørnlund har trænet godt op til indspilningen af filmen Queda, og de nyder tilskuerne godt af.

Den triste fremtid

Instruktøren Max Kestner er mest er kendt for dokumentarfilm men har begået en dansk fremtidsfilm der blander ...

16. nov
Der er godt gang i kærlighedsdramaet i shoppingcentret hos Den Jyske Opera der er på turne med Donizettis festlige opera Elskovsdrikken.

Festlig kærlighedsforvirring i shoppingcentret

Den Jyske Opera har sendt Donizettis populære opera Elskovsdrikken på turne landet rundt i en moderne karakter...

15. nov