FotoEurovision.tv

Eurovision 2017: anden semifinale

Af Elvir Pelešević 7. maj 2017

Anden semifinale i Eurovisionen, som i år afholdes i Ukraines hovedstad Kiev, er på dagsordenen om mindre end en uge. Det et i denne semifinale, at Danmark skal optræde. Vi gennemgår de 18 sange, der deltager i den anden semifinale, og deres chancer for at kvalificere sig til finalen.

Den anden semifinale finder sted den 11. maj. De 10 sange, der kombineret får flest stemmer af fagjuryerne og seerne går videre til finalen. Udover de lande, som deltager i den første semifinale, er Tyskland, Frankrig og Ukraine - direkte kvalificerede lande - også stemmeberettigede i denne semifinale. 

1. Serbien

Tijana Bogićević | In Too Deep

For første gang i Serbiens historie er årets bidrag skrevet af udenlandske sangskrivere. Tijana Bogićević har også selv sin base i udlandet - nærmere betegnet i Boston i USA. "In Too Deep" er et dansevenligt radiohit, som på mange måder minder om Katy Perrys hit "Firework".

Karakter: 6.5/10

Finalechancer: Om Serbien kvalificerer sig til finalen, vil afhænge meget af selve optræden den 11. maj. Potentialet er der - spørgsmålet er, om Tijana kan levere et godt show.

2. Østrig

Nathan Trent | Running On Air

Nathan var oprindeligt i spil til at deltage i Tysklands nationalfinale, Unser Song 2017, men måtte melde fra, da østrigsk nationalt TV udpegede ham til at repræsentere Østrig. Nathan har selv været med til at skrive sangen, som godt kunne være inspireret af Ed Sheeran.

Karakter: 6.5/10

Finalechancer: Nathan var meget sikker ved prøverne, hvilket definitivt har højnet hans chancer for en finaleplads. 

3. Makedonien 

Jana Burčeska | Dance Alone

Ligesom naboerne fra Serbien har makedonerne også valgt udenlandske sangskrivere i år. Ligesom med det serbiske bidrag er der også her tale om en moderne dansesang - en typisk radiohit - som fænger med sit omkvæd. Sangen minder om Tove Los store hit "Habits". 

Karakter: 7.5/10

Finalechancer: Makedonien skal absolut med i finalen. Alt andet ville være en stor overraskelse. Med denne sang kan Jana give Makedonien landets bedste placering i Eurovisionen, som til dato er en tolvteplads i 2006.

4. Malta

Claudia Faniello | Breathlessly

Maltas bidrag er en ballade, der gerne vil fremstå storslået men desværre ender ud i ingenting og lyder som en ligegyldig sang. Hvis Claudias efternavn lyder bekendt, er det fordi hendes storebror Fabrizio tidligere har repræsenteret Malta i Eurovisionen i 2001 (København) og 2006.

Karakter: 3/10

Finalechancer: Næsten ikke eksisterende. Der er så mange ballader i denne semifinale, som er bedre end den maltesiske. 

5. Rumænien

Ilinca feat. Alex Florea | Yodel It

Det rumænske bidrag i år har fundet inspiration i rap og jodling. Ja, du læste det rigtigt. Alex rapper det bedste, han har lært, mens Illinca jodler, som om hun var født og opvokset i Alperne. Selv om sangen lyder billig og uinspirerende, er den irriterende fængende.

Karakter: 5.5/10

Finalechancer: Denne sang skal nok gå videre til finalen grundet det fængende omkvæd, man simpelthen ikke kan lade være med at synge med på. 

6. Holland 

OG3NE | Lights and Shadows

Holland stiller op med et pigeband, som i øvrigt er tre søstre. I 2007 stillede pigerne op i Junior MGP. "Light And Shadows" er skrevet af søstrenes far. Det er en personlig historie, som handler om at bevare indre styrke i en svær periode. I dette konkrete tilfælde drejer det sig om pigernes mors sygdom. Sangen er velproduceret, harmonisk og lyder som en blanding af Destiny's Child og Wilson Phillips. Det umiddelbare problem er, at sangen stikker i alt for mange retninger og "fortaber sig" i pigernes mange vokale improvisationer.

Karakter: 6/10

Finalechancer: For ikke så længe siden var sangen ikke givet mange chancer for at nå finalen, men prøverne har vist, at der stadig er håb.

7. Ungarn

Joci Pápi | Origo

Ungarn er et af det efterhånden få lande, som synger på eget sprog. Joci tilhører roma-folket, og ifølge ham selv er han den første roma-musiker, der stiller op i konkurrencen. Hans sang er selvbiografisk og handler om den smerte og diskrimination, han har oplevet som roma. "Origo" er spirituel, mystisk og en blanding af moderne musik og traditionel folkemusik. 

Karakter: 7/10

Finalechancer: "Origos" originalitet og autencitet burde sikre sangen en finaleplads. 

8. Danmark 

Anja Nissen | Where I Am 

Australskfødte Anja Nissen fik lov til at repræsentere Danmark i år, efter at hun var lige ved at vinde det danske MGP sidste år. Det er ubestrideligt, at Anja kan synge, men hun fortjener en bedre sang. 

Karakter: 6.5/10

Finalechancer: De er gode, især efter Anja har besluttet sig for at optræde i den klassiske røde kjole, som hun havde på i Herning, i stedet for den afskyelige buksedragt, hun iklædte sig under den første prøve. 

9. Irland

Brendan Murray | Dying To Try

20-årige Brendan Murray er tidligere medlem af det irske boyband Hometown, der i 2014 og 2015 toppede hitlisterne i Irland med singlerne "Where I Belong" og "Cry For Help". Deltagelsen i Eurovisionen skyder Brendans solokarriere i gang, og det kan vise sig ikke at være den bedste start. Sangen et for flad og Brendans stemme er til tider meget skinger og lyder som om, den ikke er kommet i overgang endnu. 

Karakter: 4/10

Finalechancer: Det ser mere ud end svært for Irland at komme i finalen, men cuteness-faktor kan måske hjælpe Brendan på vej.

10. San Marino

Vantina Monetta og Jimmie Wilson | Spirit Of The Night

Valentina Monetta, som har repræsenteret San Marino i Eurovisionen tre gange tidligere, synger i år duet med amerikaneren Jimmie Wilson, som de seneste år har boet i Tyskland. Sangen er skrevet af tyskeren Ralph Siegel, som er den, der har skrevet flest sange til Eurovisionen og fem ud af de otte bidrag, San Marino har stillet op med gennem tiderne. "Spirit Of The Night" er en gammeldags sang - genbrug af 80'ernes musik på en "ufed" måde - og lyder uinteressant og uinspirerende.

Karakter: 2/10

Finalechancer: Ingen.

11. Kroatien

Jacques Houdek | My Friend

Jacques Houdek har deltaget flere gange i Kroatiens nationalfinale - senest i 2011, hvor han endte på andenpladsen. Kroatiens sang er den mest kunstneriske sang i årets felt. Den er tosproget - engelsk og italiensk - og indeholder elementer af pop og opera. Men ikke nok med det: "My Friend" er også en duet bestående af en person - Jacques - som synger begge "roller". 

Karakter: 7/10

Finalechancer: Selv om det kroatiske bidrag kan lyde som lidt for meget af alt, er det så veludført og velpræsenteret, at Kroatien har en realistisk chance for at kvalificere sig til finalen andet år i træk. 

12. Norge

JOWST | Grab The Moment 

Det norske bidrag er et frisk pust, der bringer elektronisk musik på banen, efter at landet har forsøgt sig med popballader de seneste år. Bag navnet JOWST gemmer sig musikproducer og sangskriver Jonas With Steen, mens vokalen tilhører Aleksander Walmann, der i 2012 nåede finalen af den norske udgave af The Voice. Selv om det norske bidrag er fladt og lidt kedelig, fremstår den som en sang, der spreder godt humør.

Karakter: 5.5/10

Finalechancer: Norge er lidt i ingenmandsland i år. Hvis JOWST, som ligner manden med jernmasken, sammen med Aleksander formår at skabe en god stemning omkring sangen på scenen i Kiev, er Norge bestemt ikke chanceløs.

13. Schweiz

Timbelle | Apollo 

Timebelle er en trio bestående af sangerinden Miruna Manescu, pianist Emanuel Daniel Andriescu og trommeslager Samuel Forster, der alle er 21 år. "Apollo" handler om at føle sit hjerte og kæmpe for kærligheden trods forhindringer og modgang. Sangen er velproduceret og lyttevenlig men noget kedelig i længden.

Karakter: 4.5/10

Finalechancer: Schweiz er i år på vippen til at kvalificere sig til finalen. 

14. Hviderusland 

Duoen Naviband | Story Of My Life

Duoen Naviband består af Ksenia Zhuk og Artem Lukyanenko, som har optrådt sammen siden 2013. For første gang i konkurrencens historie skal vi i år høre en sang på hviderussisk. "Story Of My Life" er nok den gladeste sange i år, og det skyldes ikke mindst Ksenias og Artems udstråling. Sangen er baseret på traditionel, hviderussisk folkemusik.

Karakter: 4/10

Finalechancer: Sangen er i sig selv ikke noget mesterværk, men den vil kvalificere sig til finalen grundet den opløftende stemning, den skaber. 

15. Bulgarien 

Kristian Kostov | Beautiful Mess

17-årige Kristian Kostov, som er født og opvokset i Rusland, bliver den første deltager i Eurovisionen, der er født efter årtusindeskiftet. I 2015 flyttede sangeren til Bulgarien. Hans sang er en smuk og velproduceret ballade, som Kristian mestrer til fulde med sin flotte stemme. 

Karakter: 9/10

Finalechancer: 100%. Bulgarien har konstant ligget i top tre blandt bookmakerne og fansene i år.

16. Litauen 

Fusedmarc | Rain of Revolution

Hvis man skal tro fansene og bookmakerne kommer årets dårligste sang fra Litauen. Fusedmarc er en trio bestående af sanger Viktorija Ivanovskaja, multiinstrumentalist og sangskriver Denis Zujev samt Stasys Zakas, der er den ansvarlige for det visuelle udtryk i gruppens optrædener. Sangen er meget eksperimenternde - en blanding af pop og elektronisk musik - men irriterer mere, end den behager. Hvis sangerinden råbte lidt sjældnere "ja, ja, ja" kunne det tænkes, at sangen fængede noget mere. 

Karakter: 1/10

Finalechancer: 0%

17. Estland 

Koit Toome og Laura | Verona

Det er ikke første gang, at duoen Koit Toome og Laura er med i Eurovisionen. I 1998 i Birgi, blev Koit nummer 12, og i 2005, var Laura en del af pigegruppen Suntribe, men kvalificerede sig ikke til finalen. "Verona" er en dynamisk kærlighedsang - poleret og behagelig - og minder meget om eurovisionssange fra Sverige i 90'erne og begyndelsen af 00'erne. 

Karakter: 7/10

Finalechancer: Estland er årets klart bedste duet og kommer med sikkerhed i finalen, selv om Lauras vokal ofte har lydt skrøbelig.

18. Israel

Imri | I Feel Alive

25-årige Imri har masser af erfaring fra Eurovisionen, idet han de seneste to år har sunget kor på de israelske bidrag. "I Feel Alive" minder en del om Israels bidrag i 2015 (Golden Boy) og er en positiv, dansevenlig popsang fyldt med mellemøstlige, etniske toner.

Karakter: 6.5/10

Finalechancer: Der er få sange i år, som skaber en positiv stemning - derfor skal Israel selvfølgelig med i finalen.

Vores bud til de 10 finalister (vilkårlig rækkefølge):

Israel

Ungarn 

Makedonien

Estland 

Rumænien

Danmark 

Bulgarien 

Hviderusland 

Østrig 

Kroatien 

 

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce
Tivoli Food Hall

Tivoli Food Hall – en ny epoke

En ny epoke i Tivolis historien –det er netop hvad den nye Food Hall bliver når den for alvor slår dørene op d...

Med den nye Food Hall på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade er Tivoli godt på vej ...

Så skal der Cruises..

Oslo færgen, Oslobåden, en tur med DFDS – nordmændene kalder den “Danskerbåden". Ja, kært barn mange navne. ...

Der findes vist ikke noget nemmere end at tage en tur med Oslobåden. Det skulle da lige være at bl...

Calum Scott er stærkt tilbage 

Fra Simon Cowell pressede på den Golden Buzzer, gik det stærkt og pludselig kendte alle Calum Scott. Nu er han...

19. nov
Plastik men ikke fantastic i Det Kongelige Teaters rodede og hysteriske falden-på-halen udgave af Holbergs Maskerade.

Hysterisk Holberg

Råb og skrig, hysterisk falden på halen, gentagelser af gentagelser af gentagelser – det er hvad Det kongelige...

18. nov
Carsten Bjørnlund har trænet godt op til indspilningen af filmen Queda, og de nyder tilskuerne godt af.

Den triste fremtid

Instruktøren Max Kestner er mest er kendt for dokumentarfilm men har begået en dansk fremtidsfilm der blander ...

16. nov
Der er godt gang i kærlighedsdramaet i shoppingcentret hos Den Jyske Opera der er på turne med Donizettis festlige opera Elskovsdrikken.

Festlig kærlighedsforvirring i shoppingcentret

Den Jyske Opera har sendt Donizettis populære opera Elskovsdrikken på turne landet rundt i en moderne karakter...

15. nov