FotoEurovision.tv

Eurovision 2017: finalisterne 

Af Elvir Pelešević 8. maj 2017

Eurovisionsugen startede i mandags, og på lørdag får vi at vide, hvem der er vinderen af 62. udgave af verdens største musikkonkurrence. I dagens artikel gennemgår vi de 6 lande, som automatisk er kvalificeret til den store finale, og deres bidrags vindechancer. 

Spanien, Tyskland, Italien, Frankrig og Storbritannien er forhåndsfinalister, idet disse lande bidrager med flest penge til Eurovision. Ukraine er også automatisk kvalificeret til finalen i kraft af deres sejr sidste år i Stockholm. 

Spanien

Manel Navarro | Do It For Your Lover 

Manel Navarros sejr i Spaniens nationalfinale er en af de mest kontroversielle sejre i konkurrencens historie. Det er indirekte også en af grundene til, at sangen klarer sig dårligt blandt fansene, da den i sig selv ikke er så elendig. Sagen er, at Manel kun blev nummer tre hos seerne. I første omgang fik han det samme antal point som seernes favorit, Mirela. I overensstemmelse med de spanske regler var det en fagjury, bestående af tre personer, som skulle udpege vinderen, og her faldt valget på Manel. Dette medførte en massiv kritik fra publikum, fans og medier, hvorefter flere spanske politikere gik ind i sagen på grund af mistanke om, at et af jurymedlemmerne havde personlig interesse i vinderen. I sidste ende fik Manel lov til at beholde sin sejr. Det spanske bidrag er en sommerlig, velproduceret og frisk partysang - problemet er bare, at den består af alt for mange gentagelser, hvilket giver en følelse af, at sangen aldrig slutter af.

Karakter: 4/10

Vinderchance: -100%

Tyskland 

Levina | Perfect Life 

25-årige Isabella Lueen – med kunstnernavnet Levina - er rimeligt ukendt i sit hjemland. Som 9-årig vandt hun Jugend Musiziert, som er den berømte tysk sangkonkurrence for børn.

Som 12-årig begyndte Levina at skrive sine egne sange, og hun har siden læst sang og komposition på Kings College i London, hvor hun vandt titlen "Best Vocal Performer". "Perfect Life" er en sang, der ikke udvikler sig i nogen retninger. I sin komposition og opbygning minder det tyske bidrag unægtelig meget om Sias "Titanium". Trods alle sine musikalske mangler, har "Perfect Life" et fint budskab om, at man skal prøve at få det bedste ud af sine fejl. De seneste år har Eurovision for Tysklands vedkommende  drejet sig om ikke at indtage sidst pladsen i finalen. Det bliver ikke anderledes i år. 

Karakter: 4/10

Vinderchance: 0%

Italien

Francesco Gabbani | Occidentali's Karma

Italien er den helt store favorit til at vinde Eurovision i år. Sangen har ligget stabilt på førstepladsen både hos bookmakerne og i forskellige meningsmålinger blandt fansene. "Occidentali's Karma" er noget af en energibombe: den er dynamisk, glad, positiv og dansevenlig. Desuden er sangen sjov på grund af sin genkendelige dans, som Francisco udfører på scenen sammen med en gorilla. Som tilskuer eller lytter er det svært ikke at lade sig rive med af stemningen, som sangen skaber. 34-årige Francesco Gabbani har ikke den største stemme, som i øvrigt er meget nasal, men underholde - det kan han.

Karakter: 8/10

Vinderchance: 80%

Frankrig

Alma | Requiem

Alma blev tidligere på året udvalgt af fransk TV til at repræsentere sit hjemland i Eurovision. Interessant nok opførte hun allerede i januar 2015 sin sang "Requiem" for første gang på en parisisk klub, hvilket faktisk er i strid med de officielle regler i Eurovision, idet en deltagende sang ikke må have været fremført før den 1. september året inden konkurrencen. EBU valgte alligevel ikke at diskvalificere det franske bidrag, fordi man mener, at den udgave, Alma fremførte for to år siden, markant adskiller sig fra den version, som hun nu deltager med. Ellers er "Requiem" en meget frisk, let og dansevenlig sang, som i stilen minder en del om den kendte franske sangerinde Indila. Den oprindelige version af "Requiem" var skrevet 100% på fransk, men i den opdaterede version er passager på engelsk blevet lagt ind, hvilket ikke nødvendigvis forbedrer Frankrigs chancer for at score en topplacering.

Karakter: 7/10

Vinderchance: 20%

Storbritannien 

Lucie Jones | Never Give Up On You

Det bliver ekstra spændende at følge med i Storbritanniens færden i Eurovision i år, fordi hele to danske navne står bag det britiske bidrag. Det ene er sangskriver og producer Daniel Salcedo, mens det andet navn er Emmelie de Forest, der selv vandt Eurovision for Danmark i Malmö i 2013. Lucie har en behagelig og flot stemme, men sangen er lidt for flad og monoton til at have vinderchancer. Det er trods alt meget sandsynligt, at Lucie sikrer Storbritannien deres bedste placering i flere år, men der skal heller ikke meget til, for landet er de seneste to år endt som nummer 24. 

Karakter: 5/10

Vinderchance: 5%

Ukraine

O.Torvald | Time

Værtsnationen repræsenteres af rockbandet O.Torvald, som blev dannet i den ukrainske by Poltava i 2005. Ukraine er en af det mest succesfulde nationer i Eurovisionens historie, idet landet siden 2003, da det debuterede i konkurrencen, har vundet hele to gange og opnået et hav af topplaceringer. Det bliver dog helt sikkert ikke til en sejr i år - dertil er sangen alt for speciel.  

Karakter: 3/10

Vinderchance: 0%

 

 

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce
Tivoli Food Hall

Tivoli Food Hall – en ny epoke

En ny epoke i Tivolis historien –det er netop hvad den nye Food Hall bliver når den for alvor slår dørene op d...

Med den nye Food Hall på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade er Tivoli godt på vej ...

Så skal der Cruises..

Oslo færgen, Oslobåden, en tur med DFDS – nordmændene kalder den “Danskerbåden". Ja, kært barn mange navne. ...

Der findes vist ikke noget nemmere end at tage en tur med Oslobåden. Det skulle da lige være at bl...

Calum Scott er stærkt tilbage 

Fra Simon Cowell pressede på den Golden Buzzer, gik det stærkt og pludselig kendte alle Calum Scott. Nu er han...

19. nov
Plastik men ikke fantastic i Det Kongelige Teaters rodede og hysteriske falden-på-halen udgave af Holbergs Maskerade.

Hysterisk Holberg

Råb og skrig, hysterisk falden på halen, gentagelser af gentagelser af gentagelser – det er hvad Det kongelige...

18. nov
Carsten Bjørnlund har trænet godt op til indspilningen af filmen Queda, og de nyder tilskuerne godt af.

Den triste fremtid

Instruktøren Max Kestner er mest er kendt for dokumentarfilm men har begået en dansk fremtidsfilm der blander ...

16. nov
Der er godt gang i kærlighedsdramaet i shoppingcentret hos Den Jyske Opera der er på turne med Donizettis festlige opera Elskovsdrikken.

Festlig kærlighedsforvirring i shoppingcentret

Den Jyske Opera har sendt Donizettis populære opera Elskovsdrikken på turne landet rundt i en moderne karakter...

15. nov