FotoEurovision.tv

Eurovision 2017: finalisterne 

Af Elvir Pelešević 8. maj 2017

Eurovisionsugen startede i mandags, og på lørdag får vi at vide, hvem der er vinderen af 62. udgave af verdens største musikkonkurrence. I dagens artikel gennemgår vi de 6 lande, som automatisk er kvalificeret til den store finale, og deres bidrags vindechancer. 

Spanien, Tyskland, Italien, Frankrig og Storbritannien er forhåndsfinalister, idet disse lande bidrager med flest penge til Eurovision. Ukraine er også automatisk kvalificeret til finalen i kraft af deres sejr sidste år i Stockholm. 

Spanien

Manel Navarro | Do It For Your Lover 

Manel Navarros sejr i Spaniens nationalfinale er en af de mest kontroversielle sejre i konkurrencens historie. Det er indirekte også en af grundene til, at sangen klarer sig dårligt blandt fansene, da den i sig selv ikke er så elendig. Sagen er, at Manel kun blev nummer tre hos seerne. I første omgang fik han det samme antal point som seernes favorit, Mirela. I overensstemmelse med de spanske regler var det en fagjury, bestående af tre personer, som skulle udpege vinderen, og her faldt valget på Manel. Dette medførte en massiv kritik fra publikum, fans og medier, hvorefter flere spanske politikere gik ind i sagen på grund af mistanke om, at et af jurymedlemmerne havde personlig interesse i vinderen. I sidste ende fik Manel lov til at beholde sin sejr. Det spanske bidrag er en sommerlig, velproduceret og frisk partysang - problemet er bare, at den består af alt for mange gentagelser, hvilket giver en følelse af, at sangen aldrig slutter af.

Karakter: 4/10

Vinderchance: -100%

Tyskland 

Levina | Perfect Life 

25-årige Isabella Lueen – med kunstnernavnet Levina - er rimeligt ukendt i sit hjemland. Som 9-årig vandt hun Jugend Musiziert, som er den berømte tysk sangkonkurrence for børn.

Som 12-årig begyndte Levina at skrive sine egne sange, og hun har siden læst sang og komposition på Kings College i London, hvor hun vandt titlen "Best Vocal Performer". "Perfect Life" er en sang, der ikke udvikler sig i nogen retninger. I sin komposition og opbygning minder det tyske bidrag unægtelig meget om Sias "Titanium". Trods alle sine musikalske mangler, har "Perfect Life" et fint budskab om, at man skal prøve at få det bedste ud af sine fejl. De seneste år har Eurovision for Tysklands vedkommende  drejet sig om ikke at indtage sidst pladsen i finalen. Det bliver ikke anderledes i år. 

Karakter: 4/10

Vinderchance: 0%

Italien

Francesco Gabbani | Occidentali's Karma

Italien er den helt store favorit til at vinde Eurovision i år. Sangen har ligget stabilt på førstepladsen både hos bookmakerne og i forskellige meningsmålinger blandt fansene. "Occidentali's Karma" er noget af en energibombe: den er dynamisk, glad, positiv og dansevenlig. Desuden er sangen sjov på grund af sin genkendelige dans, som Francisco udfører på scenen sammen med en gorilla. Som tilskuer eller lytter er det svært ikke at lade sig rive med af stemningen, som sangen skaber. 34-årige Francesco Gabbani har ikke den største stemme, som i øvrigt er meget nasal, men underholde - det kan han.

Karakter: 8/10

Vinderchance: 80%

Frankrig

Alma | Requiem

Alma blev tidligere på året udvalgt af fransk TV til at repræsentere sit hjemland i Eurovision. Interessant nok opførte hun allerede i januar 2015 sin sang "Requiem" for første gang på en parisisk klub, hvilket faktisk er i strid med de officielle regler i Eurovision, idet en deltagende sang ikke må have været fremført før den 1. september året inden konkurrencen. EBU valgte alligevel ikke at diskvalificere det franske bidrag, fordi man mener, at den udgave, Alma fremførte for to år siden, markant adskiller sig fra den version, som hun nu deltager med. Ellers er "Requiem" en meget frisk, let og dansevenlig sang, som i stilen minder en del om den kendte franske sangerinde Indila. Den oprindelige version af "Requiem" var skrevet 100% på fransk, men i den opdaterede version er passager på engelsk blevet lagt ind, hvilket ikke nødvendigvis forbedrer Frankrigs chancer for at score en topplacering.

Karakter: 7/10

Vinderchance: 20%

Storbritannien 

Lucie Jones | Never Give Up On You

Det bliver ekstra spændende at følge med i Storbritanniens færden i Eurovision i år, fordi hele to danske navne står bag det britiske bidrag. Det ene er sangskriver og producer Daniel Salcedo, mens det andet navn er Emmelie de Forest, der selv vandt Eurovision for Danmark i Malmö i 2013. Lucie har en behagelig og flot stemme, men sangen er lidt for flad og monoton til at have vinderchancer. Det er trods alt meget sandsynligt, at Lucie sikrer Storbritannien deres bedste placering i flere år, men der skal heller ikke meget til, for landet er de seneste to år endt som nummer 24. 

Karakter: 5/10

Vinderchance: 5%

Ukraine

O.Torvald | Time

Værtsnationen repræsenteres af rockbandet O.Torvald, som blev dannet i den ukrainske by Poltava i 2005. Ukraine er en af det mest succesfulde nationer i Eurovisionens historie, idet landet siden 2003, da det debuterede i konkurrencen, har vundet hele to gange og opnået et hav af topplaceringer. Det bliver dog helt sikkert ikke til en sejr i år - dertil er sangen alt for speciel.  

Karakter: 3/10

Vinderchance: 0%

 

 

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Dit Tivoli har stadig åben

Selvom Tivoli har lukket ned for forlystelserne i vinterperioden, er der stadig åbent for gourmetforlystels...

Du kan godt glemme alt om at skulle snige dig langs Tivolis mure for at finde den hemmelige indgang til alverd...

Det danske romeventyr

Alle veje fører til Rom. Rom blev ikke bygget på en dag. Vi kender alle de små ordsprog, vi bruger i hverdagen...

Rom eller Rum, hvordan du nu har lyst til at stave det(alle veje føre alligevel til det samme). Rom er ...

Nyt fra Bieber

Denne gang er det ikke mistænkelige hvide pletter på bukserne, sangeren disker op med - men en ny single som f...

21. aug
På familietur X-Men style i den nye film, LOGAN

Mutte Mutanter

Den nyeste film i rækken af en snart totalt forvirrende linje af X-Men film er igen koncentreret om Logan, me...

27. jul
Der er romantik og skøn musik mellem Ryan Gosling og Emma Jones i den amerikanske musicalfilm La La Land.

DVD: Musikalsk charme og varme

La La Land er både en hyldest til de gamle musicalfilm med Gene Kelly og Fred Astaire og et bud på en fornyel...

21. jul
Lone Hertz, Henrik Kofoed og Tina Gylling Mortensen er alle tre helt forrygende i Don Ranudo på Grønnegårdsteatret, og har sammen forestillingens bedste scene.

Holberg i Spanien

Grønnegårdsteatret spiller i denne sommer Holbergs spanske komedie Don Ranudo fra 1723 med masser af morsomm...

1. jul