Zac Efron og Hugh Jackman leverer begge elegant musicalkunst i filmen The Greatest Showman der er havnet på vores top fem - netop på grund af de to herrer.

Årets film

Af Per Lundsgaard 28. december 2017

Der var som sædvanlig en blanding af godt og skidt i biograferne og på nettet i 2017, men følgende fem film skilte sig ud på den ene eller anden måde.

Der var både store produktioner som Star Wars og The Greatest Showman – og mindre film som After Louie og en dansk filmdebut der gjorde indtryk i 2017:

5. Handsome Devil
Den irske film Handsome Devil er egentlig fra 2016, men den fik først dansk premiere på Netflix i 2017. Den er noget så befriende som en ungdomsfilm med et bøssepar i hovedrollen – og den ender ikke traumatisk eller ulykkeligt. En romantisk komedie med meget på hjerte og et vigtigt budskab om at acceptere sine og andres særheder og kvaliteter. Filmen giver et realistisk bud på ung homoseksuel kærlighed samt både det svære og det skønne i at acceptere sin seksualitet.

4. The Greatest Showman
Årets musicalfilm er en blandet fornøjelse – men den har både Hugh Jackman og Zac Efron syngende og dansende i samme scene – så kan det næsten ikke blive bedre. X-Men møder High School Musical – mums og guf. At så tidsbillede og historisk korrekthed i fortællingen om P. T. Barnum halter gevaldigt tager vi gerne med i den flot koreograferede og fotograferede glansbilledfilm med skønne musicalnumre af folkene bag La La Land.

3. After Louie
Filmen om det tomrum man som LGBT-forkæmper kan føle man er havnet i, var en følsom, klog og sælsom fortælling der satte gang i både tankerne og følelserne hos tilskueren. Den havde premiere i forbindelse med filmfestivalen MIX Copenhagen i efteråret og var en af festivalens bedste filmtilbud med en nærværende Alan Cumming i hovedrollen.

2. Mens vi lever
De tre Avaz-brødres første danske spillefilm blev et fængslende og fascinerende drama der på smukkeste vis satte sig i hjertet hos publikum. Sebastian Jessen var hjerteskærende ægte i hovedrollen – og det hele var tilsat Bent Fabricius-Bjerres enkle og smukke filmpartitur.

1. Star Wars : The Last Jedi
Den nye Star Wars film var så sandelig værd at vente på. Godt skruet sammen – med både humor og action. Bittersødt er det også at se Carrie Fisher som Leia for sidste gang – og interessant at se hvordan man løser den udfordring med en afdød skuespiller til næste og sidste omgang af sagaen derude i galaksen for mange år siden.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Turen går til Oslo 

Oslo ligger bogstaveligt for ens fødder når man tager DFDS “Oslobåd". Fra luksus til luksus – de næste 48 ti...

De fleste vælger desværre flyet når de skal til Oslo, dels fordi det er billigt, dels fordi ...

Skal du ud at rejse?

Hvor går turen hen når du skal på ferie? I februar besøgt vi Gran Canaria på en afbudsrejse, og nu tager vi bl...

Indgangen til maj betyder at vi tager hul på et helt nyt ferieår. Men hvordan skal vi nu fordele v...

Mikkel Bay Mortensen i front for et flot sammenspillet ensemble i musicalen og den berømte forårsrulle på Odense Teater.

Den syngende forårsrulle

Odense Teater imponerer med en ambitiøs ny gennemkomponeret musical om familien Wang og hvordan den velkendte ...

22. maj
Årets velvalgte hold i Cirkusrevyen 2018 på Bakken.

Elegant revy på Bakken

Årets Cirkusrevy er en af de mest elegante man har set i cirkusteltet på Bakken i mange år.

20. maj
Der er godt gang i det ægteskabelige forviklinger i farcen Ding Dong på Odense Teater.

Elegant farce i Odense

Feydeaus farce om utroskab bliver på Odense Teater opført med masser af stil og sjove præstationer men mangler...

11. maj
Det er altid en oplevelse at overvære balletten Etudes på Det Kongelige Teater - også denne gang i programmet Ballet de Luxe.

Luksusballet på Det Kongelige Teater

Det er en rigtig god idé med disse balletaftener med lækre højdepunkter fra ballettens verden – og så i luksus...

8. maj