Zac Efron og Hugh Jackman leverer begge elegant musicalkunst i filmen The Greatest Showman der er havnet på vores top fem - netop på grund af de to herrer.

Årets film

Af Per Lundsgaard 28. december 2017

Der var som sædvanlig en blanding af godt og skidt i biograferne og på nettet i 2017, men følgende fem film skilte sig ud på den ene eller anden måde.

Der var både store produktioner som Star Wars og The Greatest Showman – og mindre film som After Louie og en dansk filmdebut der gjorde indtryk i 2017:

5. Handsome Devil
Den irske film Handsome Devil er egentlig fra 2016, men den fik først dansk premiere på Netflix i 2017. Den er noget så befriende som en ungdomsfilm med et bøssepar i hovedrollen – og den ender ikke traumatisk eller ulykkeligt. En romantisk komedie med meget på hjerte og et vigtigt budskab om at acceptere sine og andres særheder og kvaliteter. Filmen giver et realistisk bud på ung homoseksuel kærlighed samt både det svære og det skønne i at acceptere sin seksualitet.

4. The Greatest Showman
Årets musicalfilm er en blandet fornøjelse – men den har både Hugh Jackman og Zac Efron syngende og dansende i samme scene – så kan det næsten ikke blive bedre. X-Men møder High School Musical – mums og guf. At så tidsbillede og historisk korrekthed i fortællingen om P. T. Barnum halter gevaldigt tager vi gerne med i den flot koreograferede og fotograferede glansbilledfilm med skønne musicalnumre af folkene bag La La Land.

3. After Louie
Filmen om det tomrum man som LGBT-forkæmper kan føle man er havnet i, var en følsom, klog og sælsom fortælling der satte gang i både tankerne og følelserne hos tilskueren. Den havde premiere i forbindelse med filmfestivalen MIX Copenhagen i efteråret og var en af festivalens bedste filmtilbud med en nærværende Alan Cumming i hovedrollen.

2. Mens vi lever
De tre Avaz-brødres første danske spillefilm blev et fængslende og fascinerende drama der på smukkeste vis satte sig i hjertet hos publikum. Sebastian Jessen var hjerteskærende ægte i hovedrollen – og det hele var tilsat Bent Fabricius-Bjerres enkle og smukke filmpartitur.

1. Star Wars : The Last Jedi
Den nye Star Wars film var så sandelig værd at vente på. Godt skruet sammen – med både humor og action. Bittersødt er det også at se Carrie Fisher som Leia for sidste gang – og interessant at se hvordan man løser den udfordring med en afdød skuespiller til næste og sidste omgang af sagaen derude i galaksen for mange år siden.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce
Tivoli Food Hall

Tivoli Food Hall – en ny epoke

En ny epoke i Tivolis historien –det er netop hvad den nye Food Hall bliver når den for alvor slår dørene op d...

Med den nye Food Hall på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade er Tivoli godt på vej ...

Så skal der Cruises..

Oslo færgen, Oslobåden, en tur med DFDS – nordmændene kalder den “Danskerbåden". Ja, kært barn mange navne. ...

Der findes vist ikke noget nemmere end at tage en tur med Oslobåden. Det skulle da lige være at bl...

Farverig og fjollet - Kuhlaus opera Lulu på Det Kongelige Teater.

Eventyrlige fjollerier

Det er en nydelse og en kæmpeoplevelse at sidde på Gamle Scene og høre Kuhlaus opera Lulu blive opført for før...

23. jan
Henrik Prip er forestillingens sande centrum som hovedfiguren Faust på Mungo Park.

Længslen efter det evige sekund

På Mungo Park i Allerød får Goethes udødelige klassiker om tilstanden mellem himmel og jord – mellem Gud og Dj...

22. jan
Der er masser af fest, sjov og poesi i den nye danseaften

Sanselig og lun danseaften

Dansk Danseteater har med sit nyeste program, Don't Leave Me Alone, skabt en smuk diverterende danseaften der ...

20. jan
 Chess

One Night in Bangkok redder Chess

Abbas Björn Ulvaeus og Benny Andersson byder sammen med Tim Rice velkommen til endnu en omgang Skak når Tivoli...

20. jan