Skal dit 2018 være røgfrit?

Af Tejs O. T. Lindhardt 30. december 2017

klinikken|ans har siden midt i 80erne hjulpet rygere i Jylland – men den har også konsultation i Hovedstaden en gang om måneden.

Selvom nogle af "miljøets" hyggelige steder stadig tillader røg i deres lokaler, er der vist bred enighed om at rygning ikke længere ses som hverken smart eller sexet.

Har man først fået begyndt som "tobaksmisbruger" kan det dog være svært og ganske ubehageligt at droppe smøgerne igen. Rundt i det ganske land er der mange som tilbyder hjælp til rygestop med stort set lige så mange metoder.

En af dem er faktisk tilknyttet XQ28 – det er nemlig vores utrættelige korrekturlæser, Jesper, der som sit hovederhverv driver klinikken|ans – landets ældste klinik for rygestop ved hjælp af laserakupunktur.

klinikken|ans befinder sig i det daglige i den lille søvnige Ans By ved bredden af den smukke Tange Sø nogle kilometer nord for Silkeborg. Området er bestemt et besøg værd, specielt hvis man holder af landskaber med bakker, bøgetræer og smukke søer, men i nogle år har Jesper også tilbudt sin rygestopbehandling i København ved en månedlig konsultation.

Vi har stillet Jesper et par spørgsmål om fænomenet "rygestop med laserakupunktur".

Hvad er det mere præcist du tilbyder at hjælpe med i forbindelse med rygestop?

Næsten alle bliver meget hurtigt afhængige af nikotin når de begynder at ryge. Afhængigheden gør det svært at få holdt op igen. Ud over at man savner sine vaner og ritualer, gør afhængigheden nemlig at man kan få abstinenser og dermed går rundt og har det rigtigt skidt. Det er det jeg kan hjælpe med at undgå. Det er altså selve den fysiske trang jeg kan hjælpe med – ikke tanken om at det kunne være fedt at få en smøg ;-)

Gør det ondt?

Nej, slet ikke. Behandlingen er baseret på de samme principper som man bruger i traditionel akupunktur, men i vores udgave bruger vi dels laserstrålen som man slet ikke mærker, dels nogle små elektroder som udsender en lille kildrende strøm. De fleste synes det er ganske behageligt og lidt afslappende.

Hvor mange får holdt efter sådan en behandling?

Vi har vores statistik fra behandling af store, samlede hold på forskellige virksomheder. Vi beder firmaerne om at lave en rundspørge 30 dage efter behandling, og her er der som regel mellem 75 og 80% der stadig er røgfrie.

Vi ved jo alle sammen at det er virkeligt usundt at ryge, men er det sandt at det også er godt for udseendet stoppe?

Ja, det er det faktisk. Huden bliver synligt sundere på ganske kort tid efter et rygestop, og øget blodgennemstrømning giver ekstra glød. Og så skal vi jo heller ikke glemme at rygning er en fjende af potensen, og den skal vi da værne om, haha.

Hvad koster det?

Det koster kun 600 kroner, og det er jo penge man hurtigt tjener ind igen ved at holde. Ryger man 10 cigaretter om dagen svarer det til mere end 7.000 kroner på årsbasis.

Hvordan får man en tid, og hvor og hvornår foregår det?

Jeg vil anbefale, at man starter med at besøge min hjemmeside klinikken-ans.dk. Her kan man læse lidt mere om behandlingen, og om hvad man kan forvente. På hjemmesiden kan man også se åbningstider osv. og der vil også stå hvornår jeg besøger Hovedstaden.

Du kan bestille tid på tlf. 86 19 06 00.

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Turen går til Oslo 

Oslo ligger bogstaveligt for ens fødder når man tager DFDS “Oslobåd". Fra luksus til luksus – de næste 48 ti...

De fleste vælger desværre flyet når de skal til Oslo, dels fordi det er billigt, dels fordi ...

Skal du ud at rejse?

Hvor går turen hen når du skal på ferie? I februar besøgt vi Gran Canaria på en afbudsrejse, og nu tager vi bl...

Indgangen til maj betyder at vi tager hul på et helt nyt ferieår. Men hvordan skal vi nu fordele v...

Mikkel Bay Mortensen i front for et flot sammenspillet ensemble i musicalen og den berømte forårsrulle på Odense Teater.

Den syngende forårsrulle

Odense Teater imponerer med en ambitiøs ny gennemkomponeret musical om familien Wang og hvordan den velkendte ...

22. maj
Årets velvalgte hold i Cirkusrevyen 2018 på Bakken.

Elegant revy på Bakken

Årets Cirkusrevy er en af de mest elegante man har set i cirkusteltet på Bakken i mange år.

20. maj
Der er godt gang i det ægteskabelige forviklinger i farcen Ding Dong på Odense Teater.

Elegant farce i Odense

Feydeaus farce om utroskab bliver på Odense Teater opført med masser af stil og sjove præstationer men mangler...

11. maj
Det er altid en oplevelse at overvære balletten Etudes på Det Kongelige Teater - også denne gang i programmet Ballet de Luxe.

Luksusballet på Det Kongelige Teater

Det er en rigtig god idé med disse balletaftener med lækre højdepunkter fra ballettens verden – og så i luksus...

8. maj