Foto Tejs Lindhardt

Festligt, fornøjeligt og fyldt med god stemning

Af Per Lundsgaard 31. december 2017

Det var 10. gang der blev afholdt Nordic Open for same-sex sportsdansere i København – og det var et arrangement fyldt med smittende danseglæde.

Glæden ved at danse var i absolut top i DGI-byens velegnede store hal til årets Nordic Open for sportsdansere af samme køn. Også miksede par kunne stille op, og på den måde fejrede konkurrencen virkelig mangfoldigheden inden for sportsdansen. Det var også glædeligt at se Dansk Sportsdanserforbund (DS) bakke op om turneringen, både med deltagelse af bl.a. formanden Karen Pedersen og hjælp til professionel afvikling af turnering. Rigtigt set af DS – når nu DDD (De Danske Danseskoler) igen har misset en chance for at få støvet af i den gammeldags tankegang der i den grad har præget sportsdansen i Danmark.

Den smittende danseglæde var skøn at opleve, og alle uanset alder og kunnen havde mulighed for at få danset til Michael Kongsøes velvalgte musik dagen igennem. Det var så også for et danseinteresseret publikum mere danseglæden end dansekunnen der var til fremvisning denne lange lørdag der begyndte kl. 10.00 og sluttede kl. 21.00. Meget få par hævede sig over det jævne, og det må siges at niveauet var det laveste i mange år til et Nordic Open. 

Blandt de par der skilte sig ud var Santra Rinne og Piia Korpi fra Finland i Womens Latin som i overlegen stil vandt denne række hvor Danmark med Sandra Thomas og Charlotte Lange satte sig på en ligeså sikker andenplads. Mens Standard A Final var faktisk dagens bedste niveaumæssigt, men det elegante par Julien Poli og Corntin Normand vandt rækken foran et det tyske par Thomas Marter og Stefan Lehner. Danskerne Stefan Schoberth og Niels Henrik Hartvigson endte på fjerde pladsen i den meget jævnbyrdige finale. Eftermiddagens sidste finale var Mixed Standard som også var den række med flest deltagende par. Julian Gross og Hannah Bosch fra Tyskland vandt denne række foran Oliver Willestofte og Amalia Øre fra Danmark i en finale hvor man må sige at aldersspredningen var stor. 

Aftenprogrammet bød på Mixed Latin hvor de to danske par Martin Moordich og Emma Adrian, samt Oliver Willestofte og Amalia Øre var i særklasse. Det var da også de to par der måtte kæmpe om første og anden pladsen uden nogen konkurrence fra de øvrige par. Martin og Emma løb med sejren efter at have vundet samba, cha-cha-cha og jive. 

I Womens Standard var finalen uden dansk deltagelse og sejren gik til Heike Hämmerer og Heidrun Kiing fra Tyskland.

Aftenens helt store danseoplevelse var showparret Bradley og Sören Stauffer-Kruse fra England der med flotte løft og kostumeskift lagde hallen ned og fik tilskuerne op af stolene i begejstring. 

Aftenens sidste finale var Mens Latin rækken – der samtidig var dagens svageste. Her vandt danskerne Filip Bomikal Jensen og Mark Viinblad Jensen den beskedne finale.

Som toppen på kransekagen var det hele Danmarks dansekonge Silas Holst der delte præmier ud til de dygtige og i visse tilfælde heldige vindere. Blandt tilskuerne så man også flere deltagere i årets Vild Med Dans og andre dansekendisser – samt en mulig ny kæreste til Silas Holst: Han var i hvert fald i tæt selskab med en nydelig ung herre!?

En lang og glad dansedag var overstået, og Nordic Open byder op til dans igen i 2019 – forhåbentlig på et lidt bedre niveau i turneringen til den tid. Det fortjener den flotte og store frivillige indsats omkring arrangementet i hvert fald.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce
Tivoli Food Hall

Tivoli Food Hall – en ny epoke

En ny epoke i Tivolis historien –det er netop hvad den nye Food Hall bliver når den for alvor slår dørene op d...

Med den nye Food Hall på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade er Tivoli godt på vej ...

Så skal der Cruises..

Oslo færgen, Oslobåden, en tur med DFDS – nordmændene kalder den “Danskerbåden". Ja, kært barn mange navne. ...

Der findes vist ikke noget nemmere end at tage en tur med Oslobåden. Det skulle da lige være at bl...

Farverig og fjollet - Kuhlaus opera Lulu på Det Kongelige Teater.

Eventyrlige fjollerier

Det er en nydelse og en kæmpeoplevelse at sidde på Gamle Scene og høre Kuhlaus opera Lulu blive opført for før...

23. jan
Henrik Prip er forestillingens sande centrum som hovedfiguren Faust på Mungo Park.

Længslen efter det evige sekund

På Mungo Park i Allerød får Goethes udødelige klassiker om tilstanden mellem himmel og jord – mellem Gud og Dj...

22. jan
Der er masser af fest, sjov og poesi i den nye danseaften

Sanselig og lun danseaften

Dansk Danseteater har med sit nyeste program, Don't Leave Me Alone, skabt en smuk diverterende danseaften der ...

20. jan
 Chess

One Night in Bangkok redder Chess

Abbas Björn Ulvaeus og Benny Andersson byder sammen med Tim Rice velkommen til endnu en omgang Skak når Tivoli...

20. jan