Foto Tejs Lindhardt

Festligt, fornøjeligt og fyldt med god stemning

Af Per Lundsgaard 31. december 2017

Det var 10. gang der blev afholdt Nordic Open for same-sex sportsdansere i København – og det var et arrangement fyldt med smittende danseglæde.

Glæden ved at danse var i absolut top i DGI-byens velegnede store hal til årets Nordic Open for sportsdansere af samme køn. Også miksede par kunne stille op, og på den måde fejrede konkurrencen virkelig mangfoldigheden inden for sportsdansen. Det var også glædeligt at se Dansk Sportsdanserforbund (DS) bakke op om turneringen, både med deltagelse af bl.a. formanden Karen Pedersen og hjælp til professionel afvikling af turnering. Rigtigt set af DS – når nu DDD (De Danske Danseskoler) igen har misset en chance for at få støvet af i den gammeldags tankegang der i den grad har præget sportsdansen i Danmark.

Den smittende danseglæde var skøn at opleve, og alle uanset alder og kunnen havde mulighed for at få danset til Michael Kongsøes velvalgte musik dagen igennem. Det var så også for et danseinteresseret publikum mere danseglæden end dansekunnen der var til fremvisning denne lange lørdag der begyndte kl. 10.00 og sluttede kl. 21.00. Meget få par hævede sig over det jævne, og det må siges at niveauet var det laveste i mange år til et Nordic Open. 

Blandt de par der skilte sig ud var Santra Rinne og Piia Korpi fra Finland i Womens Latin som i overlegen stil vandt denne række hvor Danmark med Sandra Thomas og Charlotte Lange satte sig på en ligeså sikker andenplads. Mens Standard A Final var faktisk dagens bedste niveaumæssigt, men det elegante par Julien Poli og Corntin Normand vandt rækken foran et det tyske par Thomas Marter og Stefan Lehner. Danskerne Stefan Schoberth og Niels Henrik Hartvigson endte på fjerde pladsen i den meget jævnbyrdige finale. Eftermiddagens sidste finale var Mixed Standard som også var den række med flest deltagende par. Julian Gross og Hannah Bosch fra Tyskland vandt denne række foran Oliver Willestofte og Amalia Øre fra Danmark i en finale hvor man må sige at aldersspredningen var stor. 

Aftenprogrammet bød på Mixed Latin hvor de to danske par Martin Moordich og Emma Adrian, samt Oliver Willestofte og Amalia Øre var i særklasse. Det var da også de to par der måtte kæmpe om første og anden pladsen uden nogen konkurrence fra de øvrige par. Martin og Emma løb med sejren efter at have vundet samba, cha-cha-cha og jive. 

I Womens Standard var finalen uden dansk deltagelse og sejren gik til Heike Hämmerer og Heidrun Kiing fra Tyskland.

Aftenens helt store danseoplevelse var showparret Bradley og Sören Stauffer-Kruse fra England der med flotte løft og kostumeskift lagde hallen ned og fik tilskuerne op af stolene i begejstring. 

Aftenens sidste finale var Mens Latin rækken – der samtidig var dagens svageste. Her vandt danskerne Filip Bomikal Jensen og Mark Viinblad Jensen den beskedne finale.

Som toppen på kransekagen var det hele Danmarks dansekonge Silas Holst der delte præmier ud til de dygtige og i visse tilfælde heldige vindere. Blandt tilskuerne så man også flere deltagere i årets Vild Med Dans og andre dansekendisser – samt en mulig ny kæreste til Silas Holst: Han var i hvert fald i tæt selskab med en nydelig ung herre!?

En lang og glad dansedag var overstået, og Nordic Open byder op til dans igen i 2019 – forhåbentlig på et lidt bedre niveau i turneringen til den tid. Det fortjener den flotte og store frivillige indsats omkring arrangementet i hvert fald.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Turen går til Oslo 

Oslo ligger bogstaveligt for ens fødder når man tager DFDS “Oslobåd". Fra luksus til luksus – de næste 48 ti...

De fleste vælger desværre flyet når de skal til Oslo, dels fordi det er billigt, dels fordi ...

Skal du ud at rejse?

Hvor går turen hen når du skal på ferie? I februar besøgt vi Gran Canaria på en afbudsrejse, og nu tager vi bl...

Indgangen til maj betyder at vi tager hul på et helt nyt ferieår. Men hvordan skal vi nu fordele v...

Mikkel Bay Mortensen i front for et flot sammenspillet ensemble i musicalen og den berømte forårsrulle på Odense Teater.

Den syngende forårsrulle

Odense Teater imponerer med en ambitiøs ny gennemkomponeret musical om familien Wang og hvordan den velkendte ...

22. maj
Årets velvalgte hold i Cirkusrevyen 2018 på Bakken.

Elegant revy på Bakken

Årets Cirkusrevy er en af de mest elegante man har set i cirkusteltet på Bakken i mange år.

20. maj
Der er godt gang i det ægteskabelige forviklinger i farcen Ding Dong på Odense Teater.

Elegant farce i Odense

Feydeaus farce om utroskab bliver på Odense Teater opført med masser af stil og sjove præstationer men mangler...

11. maj
Det er altid en oplevelse at overvære balletten Etudes på Det Kongelige Teater - også denne gang i programmet Ballet de Luxe.

Luksusballet på Det Kongelige Teater

Det er en rigtig god idé med disse balletaftener med lækre højdepunkter fra ballettens verden – og så i luksus...

8. maj