Foto DR

Rasmussen vinder MGP 2018

Af Elvir Pelešević 10. februar 2018

Denne råkolde februaraften aften valgte Danmark den sang, der skal repræsentere landet i Eurovisionen i Lissabon til maj. Valget faldt på en vikingesang.

I disse moderne tider har tingene det med at ændre sig med lysets hastighed næsten fra den ene dag til den anden. Det samme kan man ikke sige om Dansk Melodi Grand Prix (MGP) som åbenlyst er blevet fanget i en tidslomme. Siden 2016 har ”hele Danmarks folkefest” udspillet sig indenfor de faste og velkendte rammer: i det jyske land, med den samme scenografi og de samme værter. 2018 er ingen undtagelse: vi befinder os i Aalborg, i baggrunden kører der en lysende halvcirkel, og Annette Heick og Johannes Nymark leder slagets gang som værter og prøver at sælge gammel vin på nye flasker. Danmarks Radio (DR) må virkelig være løbet tør for både penge og kreativitet.

Ditte Marie indledte årets folkefest usikkert og nervøst med sangen ”Riot”.

Den unge Anna Ritsmar, som fremstod så sød og uskyldig i sin pyjamas, fremførte en alt for sukkersød sang ”Starlight”. Man kunne ikke lade være med at tænke at Annas sengetid for længst var overskredet.

En af aftenenes store favoritter, Rasmussen, fremførte vikingesagen ”Higher Ground”. Det var skuffende at se hvad holdet bag denne sang fik koreografimæssigt, for sceneshowet bød ind til drama og storslåethed, men virkede til gengæld tamt og uinspireret. Dertil skal man føje at Rasmussens vokal heller ikke var imponerende.

Sannie (kunstneren tidligere kendt som Whigfield) overtog scenen fra Rasmussen, men hun virkede heller ikke særligt overbevisende. Sannies vokal var hverken spændende eller udfordrende og den flade sang ”Boys On Girls” gjorde ikke noget godt for sangerinden.

Sandra som sang ”Angels To My Battlefield” var overdøvet af musikken hvilket måske i sig selv var en heldig udvikling, for sangen lød sløj og ligegyldig.

Lasse Meling virkede nervøs og skræmt da han fremførte ”Unfound” - den banale sang om at være stærk når det går dårligt.

Den færøske pigegruppe Carlsen sang om at kæmpe for kærlighed. Sangen ”Standing Up For Love” var fængende i sit omkvæd, men pigerne virkede desværre meget nervøse på scenen hvilket tydeligt ødelagde deres harmonier.

KARUI var det mest forfriskende indslag denne aften med sin funky, R&B sang ”Signals” – hun kom ganske pænt ud over scenekanten med sin optræden.

Årets eneste sang på dansk ”Holder fast i ingenting”, fremført af Rikke Ganer, forsøgte forgæves at sætte gang i folkefesten hvor luften for længst var gået ud af ballonen. Dertil var hendes sang og optræden for kedelige og anonyme.

Albin Fredy lukkede festen med endnu en ligegyldig sang ”Music For The Road”, som i det mindste forsøgte at være anderledes ved at blande country og dance.

Ekspertpanelet, som bestod af fem såkaldte superfans (kun DR og måske guderne ved hvordan man definerer denne kategori), og tv-seerne må have haft en svær opgave da de skulle vælge de tre sange som skulle gå videre til finalerunden. Inden resultaterne blev offentliggjort skulle vi dog først igennem en klicheagtig og uopfindsom pauseunderholdning hvor Annette og Johannes fremførte nogle af de mest populære Eurovision-vindersange. Nå ja – der var også Conchita som i pausen imellem afstemningerne sang sin vindersang fra 2014. Ligesom resten af årets MGP-felt virkede hun også træt og sløj.

De tre sange der gik videre til finalen var: ”Music For The Road”, ”Higher Ground” og ”Starlight”.

Med 50 procent af seernes og ekspertpanelets stemmer i finalerunden blev Rasmussen og sangen ”Higher Ground” vinderen af MGP 2018. Resultatet kommer ikke som nogen stor overraskelse da Rasmussen var blandt bookmakernes favoritter op til aftenens show. Det er svært at spå om Danmarks chancer for at nå finalen i Lissabon den 12. maj – ikke mindst fordi kun få deltagerlande har valgt deres sange indtil nu – men hvis det skal lykkes, kræver det en mere overbevisende og opfindsom optræden fra Rasmussens side.

Afslutningsvis skal der herfra lyde en stor bøn til DR: til næste år burde I virkelig tage jer sig sammen og grundigt evaluere hele MGP-konceptet: det trænger i den grad til fornyelse og et kraftigt, frisk pust både i forhold til rammerne og indholdet. 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Händels oratorie Saul er blevet en flot operaproduktion på Operaen.

Flot sceneudgave af Händels barokoratorie om Kong Saul

Operaen har set rigtigt med igen at invitere den visonære operainstruktør Barrie Kosky til København. Ligesom ...

24. mar
Forestillingn 2:22 på NørregadeTeatret er et rigtig godt teatergys om spøgelser.

Sikkert teatergys

NørregadeTeatret har sammen med Sjællands Teater taget en ikke ofte spillet teatergenre i Danmark op,nemlig te...

18. mar
Der er masser af spas i opesætningen af Ariadne på Naxos på Operaen, men det trætter i længden.

Smuk sang og forvirring

Ariadne på Naxos er fuld af den skønneste musik fra Richard Strauss, som bliver flot formidlet på Operaen i en...

16. mar
Askepot med Lions Musical er et flot show.

Musikken redder Askepot

Den nye musicaludgave af eventyret om Askepot er et flot show i Tivolis Koncertsal – med masser af god musik s...

9. mar