FotoSkærmprint YouTube

Stem eller få en homoseksuel som sambo! 

Af Elvir Pelešević 27. februar 2018

Putin må elske at hade Ruslands homoseksuelle – i hvert fald bruges de flittigt til at manipulere russerne i den aktuelle valgkamp.

Præsidentvalget i Rusland finder sted den 18. marts, og mange forudser at landets siddende præsident genvinder magten. Til forskel for Danmark hvor valgkampagnerne hovedsageligt handler om de opstillede politikeres egne synspunkter og bedrifter, anvendes skræmmekampagnerne i langt højere grad i Rusland end herhjemme.

Således blev der for nylig udgivet en regulær skræmmevideo som beskriver, hvad der sker, hvis man ikke stemmer på Putin. Ifølge den engelske avis The Guardian kender man ikke noget til videoens bagmænd, men oppositionen formoder at enten Putins egne kampagnefolk eller den regeringsstyrede valgkomité står bag kampagnen. De medvirkende i videoen er professionelle skuespillere som angiveligt ikke ved hvem der har bestilt videoen.

Videoens indhold
I videoen ser man et par på vej i seng. Hustruen sætter sit ur fordi hun vil være sikker på at komme op og stemme. Manden mener dog ikke man skal sætte sit ur på en søndag. Samtidig håner han hustruen og siger: “Som om de vil vælge nogen uden dig.”

Manden falder hurtigt i søvn men bliver pludselig vækket af at det hamrer på døren. Her står en officer og to soldater (hvoraf den ene er mørk i huden) og siger til manden at han er blevet indkaldt til at tjene i militæret. Manden forsvarer sig med at han er 52, men de siger blot at aldersgrænsen for værnepligt er blevet sat op til 60. Soldaterne siger samtidig at det er den nye præsident der står bag retningslinierne.

Manden styrter ind i husets køkken hvor han møder en homoseksuel mand der er i færd med at pudse negle. Den “fremmede” mand fortæller at han er en homoseksuel på udveksling. Hustruen forklarer efterfølgende at nye regler siger at homoseksuelle der er blevet forladt af deres partner eller familie, skal bo hos tilfældige familier, indtil de finder en ny partner. Hun siger også: “Hvis han ikke kan finde nogen, skal du være hans nye partner.”

I løbet af videoen fortæller mandens søn også om en enorm risiko for inflation hvis faderen ikke stemmer. Desuden viser det sig at der er blevet indført en begrænsning på hvor lang tid om dagen man må bruge på toilettet.

Da det hele ser håbløst ud for manden, vågner han til sin lettelse i sin egen seng. Her viser det sig dog at den homoseksuelle mand ligger i sengen sammen med ham – indtil manden vågner igen. Denne gang er det hans hustru der ligger ved siden af ham. Manden skynder sig ud af sengen og siger til sin kone, at de skal ned for at stemme “inden det er for sent.”

Reaktioner 
En hjemmeside for oppositionen beskylder videoen for at prøve at skræmme folk til at stemme fordi den især spiller på russernes udbredte fremmedhad og homofobi. Endvidere har den liberale journalist, Ksenia Sobchak, som er modstander af Putin og fortaler for homoseksuelles rettigheder, kaldt videoen for “en opfordring til had” mod homoseksuelle og transpersoner. Hun sagde bl.a.:

“For min skyld kan vi grine af hvem som helst. Af Hitler og af bøsser. Men at udsætte LGBT-folk for trusler i et homofobisk land er ikke nogen joke.”

Eller se videoen her.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Turen går til Oslo 

Oslo ligger bogstaveligt for ens fødder når man tager DFDS “Oslobåd". Fra luksus til luksus – de næste 48 ti...

De fleste vælger desværre flyet når de skal til Oslo, dels fordi det er billigt, dels fordi ...

Skal du ud at rejse?

Hvor går turen hen når du skal på ferie? I februar besøgt vi Gran Canaria på en afbudsrejse, og nu tager vi bl...

Indgangen til maj betyder at vi tager hul på et helt nyt ferieår. Men hvordan skal vi nu fordele v...

Mikkel Bay Mortensen i front for et flot sammenspillet ensemble i musicalen og den berømte forårsrulle på Odense Teater.

Den syngende forårsrulle

Odense Teater imponerer med en ambitiøs ny gennemkomponeret musical om familien Wang og hvordan den velkendte ...

22. maj
Årets velvalgte hold i Cirkusrevyen 2018 på Bakken.

Elegant revy på Bakken

Årets Cirkusrevy er en af de mest elegante man har set i cirkusteltet på Bakken i mange år.

20. maj
Der er godt gang i det ægteskabelige forviklinger i farcen Ding Dong på Odense Teater.

Elegant farce i Odense

Feydeaus farce om utroskab bliver på Odense Teater opført med masser af stil og sjove præstationer men mangler...

11. maj
Det er altid en oplevelse at overvære balletten Etudes på Det Kongelige Teater - også denne gang i programmet Ballet de Luxe.

Luksusballet på Det Kongelige Teater

Det er en rigtig god idé med disse balletaftener med lækre højdepunkter fra ballettens verden – og så i luksus...

8. maj