FotoSkærmprint YouTube

Stem eller få en homoseksuel som sambo! 

Af Elvir Pelešević 27. februar 2018

Putin må elske at hade Ruslands homoseksuelle – i hvert fald bruges de flittigt til at manipulere russerne i den aktuelle valgkamp.

Præsidentvalget i Rusland finder sted den 18. marts, og mange forudser at landets siddende præsident genvinder magten. Til forskel for Danmark hvor valgkampagnerne hovedsageligt handler om de opstillede politikeres egne synspunkter og bedrifter, anvendes skræmmekampagnerne i langt højere grad i Rusland end herhjemme.

Således blev der for nylig udgivet en regulær skræmmevideo som beskriver, hvad der sker, hvis man ikke stemmer på Putin. Ifølge den engelske avis The Guardian kender man ikke noget til videoens bagmænd, men oppositionen formoder at enten Putins egne kampagnefolk eller den regeringsstyrede valgkomité står bag kampagnen. De medvirkende i videoen er professionelle skuespillere som angiveligt ikke ved hvem der har bestilt videoen.

Videoens indhold
I videoen ser man et par på vej i seng. Hustruen sætter sit ur fordi hun vil være sikker på at komme op og stemme. Manden mener dog ikke man skal sætte sit ur på en søndag. Samtidig håner han hustruen og siger: “Som om de vil vælge nogen uden dig.”

Manden falder hurtigt i søvn men bliver pludselig vækket af at det hamrer på døren. Her står en officer og to soldater (hvoraf den ene er mørk i huden) og siger til manden at han er blevet indkaldt til at tjene i militæret. Manden forsvarer sig med at han er 52, men de siger blot at aldersgrænsen for værnepligt er blevet sat op til 60. Soldaterne siger samtidig at det er den nye præsident der står bag retningslinierne.

Manden styrter ind i husets køkken hvor han møder en homoseksuel mand der er i færd med at pudse negle. Den “fremmede” mand fortæller at han er en homoseksuel på udveksling. Hustruen forklarer efterfølgende at nye regler siger at homoseksuelle der er blevet forladt af deres partner eller familie, skal bo hos tilfældige familier, indtil de finder en ny partner. Hun siger også: “Hvis han ikke kan finde nogen, skal du være hans nye partner.”

I løbet af videoen fortæller mandens søn også om en enorm risiko for inflation hvis faderen ikke stemmer. Desuden viser det sig at der er blevet indført en begrænsning på hvor lang tid om dagen man må bruge på toilettet.

Da det hele ser håbløst ud for manden, vågner han til sin lettelse i sin egen seng. Her viser det sig dog at den homoseksuelle mand ligger i sengen sammen med ham – indtil manden vågner igen. Denne gang er det hans hustru der ligger ved siden af ham. Manden skynder sig ud af sengen og siger til sin kone, at de skal ned for at stemme “inden det er for sent.”

Reaktioner 
En hjemmeside for oppositionen beskylder videoen for at prøve at skræmme folk til at stemme fordi den især spiller på russernes udbredte fremmedhad og homofobi. Endvidere har den liberale journalist, Ksenia Sobchak, som er modstander af Putin og fortaler for homoseksuelles rettigheder, kaldt videoen for “en opfordring til had” mod homoseksuelle og transpersoner. Hun sagde bl.a.:

“For min skyld kan vi grine af hvem som helst. Af Hitler og af bøsser. Men at udsætte LGBT-folk for trusler i et homofobisk land er ikke nogen joke.”

Eller se videoen her.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Hvem kan sige nej til en omgang fransk?

For to år siden fik Regnbuepladsen en ny restaurant da Madklubben og Steak Royal flyttede ind. Her knap to år ...

I to år har man kunne vælte sig i kød, kød og mere kød. Altid store saftige b...

Turen går... med Interrail 

Har man ikke har travlt, er det at rejse med tog noget af det smukkeste, og med DSB Interrail kan man hoppe af...

Der er vist ikke nogen rigtig eller forkert måde at bruge en interrail-billet på. Som DSB selv skr...

La Bayadère i Prag

Kan man være heldigere end at opleve koreografen Javier Torres nyfortolkning af La Bayadère mens man er i Prag...

7. jul
Sonja Richter som centrum for alles opmærksomhed i Misantropen i Grønnegårdsteatret.

Monoton Misantrop 

Flot er det i Grønnegårdsteatret med blå himmel, grønne træer og flotte kostumer, men en smule stillestående b...

30. jun
De tre medvirkende i forestillingen Forever Young er oplagte men mangler den sidste gnist til at hive morskaben hjem.

Op med sprøjten

Denne farce over medicinalindustrien har selv brug for en saltvandsindsprøjtning. 

25. jun
Det er noget showet kører og musikken spiller at musicalen Seebach løfter sig helt op i det euforiske.

Seebach får taget til at løfte sig på Gamle Scene

Fredericia Teater har igen indtaget Det Kongelige Teaters Gamle Scene – denne gang med deres storsælgende musi...

25. jun