Superflot Sound of Music i den midtjyske skov

Af Jesper B. Frederiksen 26. juni 2018

Ved foden af det 92 meter høje Busbjerg mellem Bjerringbro og Ulstrup har man lavet friluftsspil hver sommer siden 1946. I år havde man valgt at give sig i kast med noget så farligt som Rodgers og Hammersteins evigt populære musical, The Sound of Music – og det slap man faktisk RIGTIGT godt fra.

Spilleperiode:
14. juni - 1. juli 2018

Billetter og yderligere info:
www.busbjerg.dk

Folkene bag busbjergspillene går til opgaven med stor seriøsitet. Her er det ikke blot en flok glade beboere som mødes en gang om året og spiller teater for at more sig. Busbjerg har talentpleje helt fra de yngste. For de 10 til 15-årige er der dramaskolen "Busbjergs Børn". De 13 til 18-årige kan gå i dybden med deres dramalære i "Busbjergs Unge".

Disse anstrengelser er nok en af grundene til at årets musical er så vellykket – de unge skuespillere/sangere bag de syv von Trapp-børn som er en vigtig del i handlingen og musikken i The Sound of Music, er tydeligvis ikke KUN valgt ud fra deres cute factor. De ER søde at se på allesammen, men de kan faktisk også synge.

Det kan det øvrige ensemble absolut også. Sine Marie Falkenberg Andersen leverer en fin præstation som Fräulein Maria, og Hanne Westermann er en meget velsyngende abedisse. Her slipper man ikke afsted med at synge den kvarte eller ottendedel tone ved siden af som man så ofte plages med i diverse sangkonkurrencer. Kaptajn von Trapp i Kenn Lund Nielsens skikkelse har ikke verdens eller truppens største stemme, men hvad stemmen mangler i skoling og sikkerhed har den til overmål i charme og varme. Ret sexet faktisk. 

Rodgers og Hammersteins originale sange var blevet suppleret med bl.a. John Kanders "Tomorrow Belongs to Me" fra 1966-musicalen Cabaret. Det fungerede ganske godt til at sætte stemningen omkring Tysklands Anschluss af Østrig i 1938. En lettelse var det at INGEN blandt publikum faldt for fristelsen til at klappe i takt til den farligt gåsehudsskabende hymne. Selv om stemningen hermed var sat gik der alligevel et gys igennem publikum da det rød/hvid/sorte nazi-flag med hagekorset blev rullet ud. Et skræmmende stærkt brand – også 80 år efter Anschluss. 

Instruktør Michael Rune Pedersen har opnået en fin balance mellem situationens alvor og handlinges hyggelige og muntre sider. Det hele foregår i en prisværdigt uprætentiøs kulisse som fungerer rigtigt godt, og forestillingen er i det hele taget en fornøjelse at overvære. 

Er man i området i denne uge får man fuld valuta for sine 150 kroner hvis man vælger at lægge vejen forbi den charmerende lysning i skoven hvor det hele foregår. 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Hvem kan sige nej til en omgang fransk?

For to år siden fik Regnbuepladsen en ny restaurant da Madklubben og Steak Royal flyttede ind. Her knap to år ...

I to år har man kunne vælte sig i kød, kød og mere kød. Altid store saftige b...

Turen går... med Interrail 

Har man ikke har travlt, er det at rejse med tog noget af det smukkeste, og med DSB Interrail kan man hoppe af...

Der er vist ikke nogen rigtig eller forkert måde at bruge en interrail-billet på. Som DSB selv skr...

La Bayadère i Prag

Kan man være heldigere end at opleve koreografen Javier Torres nyfortolkning af La Bayadère mens man er i Prag...

7. jul
Sonja Richter som centrum for alles opmærksomhed i Misantropen i Grønnegårdsteatret.

Monoton Misantrop 

Flot er det i Grønnegårdsteatret med blå himmel, grønne træer og flotte kostumer, men en smule stillestående b...

30. jun
De tre medvirkende i forestillingen Forever Young er oplagte men mangler den sidste gnist til at hive morskaben hjem.

Op med sprøjten

Denne farce over medicinalindustrien har selv brug for en saltvandsindsprøjtning. 

25. jun
Det er noget showet kører og musikken spiller at musicalen Seebach løfter sig helt op i det euforiske.

Seebach får taget til at løfte sig på Gamle Scene

Fredericia Teater har igen indtaget Det Kongelige Teaters Gamle Scene – denne gang med deres storsælgende musi...

25. jun