Nathan Meister og Joe Young er begge meget troværdige i det stærke og intense krigsdrama The Cheyenne are Coming på Teatret ved Sorte Hest. , Foto Aleksandar S. Mastilo

I krigens midte

Af Per Lundsgaard 15. november 2020

Why Not Theatre Company er igen rykket ind på Teatret ved Sorte Hest og denne gang er det med en verdenspremiere på et vellykket krigsdrama fra fremtiden. 

Titel: The Cheyenne are Leaving

Teater. Why Not Theatre Company på Teatret ved Sorte Hest

 

Spilleperiode: 13. november - 5. december

 

Vi befinder os en stykke ude i fremtiden i den nye forestilling The Cheyenne are Leaving på Teatret ved Sorte Hest med Why Not Theatre Company. En fremtid hvor verden er i krig, og menneskeracer bliver opdelt i zoner, nogle for helt at blive udryddet. Vi er i en barrikaderet lejlighed hos forfatteren Noel, der ikke har haft social omgang med andre i lange tider, han er i gang med at indtale et kassettebånd til kvinden Dolores, som er en nær ven - eller har hun måske været en kæreste? Pludselig banker det på døren af en ung mand - der siger at han er sendt af Dolores. Han har løbet langt i fare for kugler og bomber, og han har let til angstanfald. I løbet af den aften forestillingen foregår kommer vi tættere ind på de to mænd og den forbindelse der findes i dem, men krigsverden kommer faretruende tæt på.

Det er et intenst og spændningsfyldt drama at den dansk-serbiske dramatiker har skrevet. Der er masser af gyldne sproglige øjeblikke, og kloge betragtninger om en splittet verden, og at være i centrum af en konflikt, og hvad man skal tro på, samt en uhyggelig nærværende følelse af isolation. 

Teksten bliver også spillet med den rette forståelse for at skabe en balance mellem det dramtiske og humoren. For den underfundige, underspillede, tørre humor er en vigtig del af forestillingen, og den gør handlingen endnu mere hjertegribende. 

Nathan Meister spiller den ældre livskloge - men også livstrætte forfatter Noel med en værdig ro men også med en stærk vilje, temperament og kærlighed. Joe Young er den unge ivrige og rastløse mand på evig flugt, og man fornemmer en smerte fra et traumatisk liv og opvækst, men også en vilje til at overleve. 

Nina Larissa Bassett har iscenesat præcist og detaljeret, og har ladet følelserne få den plads de skulle have uden at tage over for teksten. Peter Rasmussen har ikke blot skabt en aldeles virkelighedstro scenografi af den halvtomme lejlighed handlingen foregår i, men også skabt en aldeles effektiv lydkulisse der skaber den rette følelse af at have krigen ulmende lige uden for vinduerne. 

Det er en ganske gribende teateraften på Sorte Hest, om en fremtid der måske ikke er helt fjern.

Tjek os ud

Andet

Annonce

Kedelig kold og med bølgepomfritter

Tivoli har budt den populære burgerbar Gasolin Grill indenfor i sin smukke have. Om det var klogt vil tiden vi...

For lidt over et år siden besøgte vi Tivoli for at sætte fokus på de steder der havde...

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Stig Rossen er triumferende sikker i rollen som Jabbadoor i den nye flotte udgave af Atlantis i Tivoli.

Hil Atlantis!

Tivoli og Mikkel Rønnow har lavet en smuk og elegant udgave af Atlantis der gør hvad den kan for at skjule vær...

17. sep

Sex education er tilbage

Vi skal endnu engang tilbage til Netflix’ originale serie Sex Education hvor vi selvfølglig igen skal møde de ...

16. sep
Det er Lars Mølsted som Den Store Stygge Ulv der får hele salen hvinende med sig i musicalen De tre små grise på Fredericia Musicalteater.

En, to, tre små grise

Fredericia Musicalteater genåbner med en frisk musical for hele familien.

15. sep
Sofie Elkjær Jensen kan ikke holdes nede som det lysende midtpunkt i Faust på Operaen, her omgivet af dansere fra Tivoli.

Faust til låns – med benspænd

Alle komponister skriver på baggrund af hvad de har hørt og set i deres liv, og alle kunstnere skaber for og...

11. sep