Anne Hathaway er det onde centrum i filmen The Witches om hekse der vil udrydde børn.

Halloween-uhygge for børn

Af Per Lundsgaard 29. oktober 2020

Roald Dahls historie om heksene der vil trylle alle børn om til mus er tilbage i ny filmversion der sætter knald på de fæle hekse-effekter. 

Titel: Roald Dahl's The Witches

Spilletid: 105 minnutter

Instruktør: Robert Zemeckis

Medvirkende: Anne Hathaway, Octavia Spencer, Stanley Tucci

Tilbage i 1990 kom den første film baseret på Roald Dahls bog The Witches, dengang var den produceret af Jim Henson fra The Muppets og havde Angelica Houston i rollen som den onde overheks. Roald Dahl der bl.a. er manden bag succeserne Charlie og Chokoladefabrikken og Mathilda brød sig absolut ikke om filmen - der bl.a. havde ændret slutningen. Hvad han synes om denne nye filmudgave må man kun gætte sig til for Roald Dahl døde nemlig i 1990. 

Denne nye filmudgave holder sig tættere op af den originale bog med hensyn til slutningen - men den har stadig handlingen til at foregå i USA og ikke som i Norge og England såsom i bogen. 

Men det er stadig en syv-årig dreng, der mister begge sine forældre i et biluheld, der er i centrum. Hans bedstemor tager sig af ham da han bliver forældreløs, og hun kan lidt af hvert af gamle historier og ritualer, og kender til hekse der findes overalt på jorden og som lokker børn til sig med slik og chokolade, hvorefter de bliver tryllet om til forskellige dyr, og hels også myrdet. Da en heks dukker op i byen beslutter bedstemor sig til at flytte på Hotel med sit barnebarn - skæbnen vil dog at samtlige hekse i landet også ankommer til selvsamme hotel for at planlægge udryddelsen af  samtlige børn i verden, ved at trylle dem om til mus for derefter at tvære dem ud.

Der er masser af sjov når børnene er tryllet om til mus, og der er herlige effekter til heksene - især til Anne Hathaways modbydelige og besnærende Overheks, men der er også en mærkelig skævhed i filmen, i forhold til som jeg husker det i filmen fra 1990. Hele begyndelsen er meget traumatisk og realistisk, og så pludselig er vi i ren eventyrland med friske replikker og talende dyr. Det virker for mørkt i starten til de små børn, og for barnligt i resten af filmen til de større børn.

Udover Anne Hathaway er Octavia Spencer, bl.a. kendt fra The Help som hun vandt en Oscar for, aldeles henrivende som den kloge og kærligt kontante bedstemor, og Stanley Tucci morer i en mindre rolle som Hoteldirektøren. Det er Robert Zemeckis der bl.a. stod for 80'erne populære Tilbage til fremtiden film der er instruktøren bag filmen og man kunne måske have ønsket sig lidt mere tempo i filmen end den har. 

The Witches er et godt bud på en Halloween-film for de mindste børn - men man skal være forberedt på at de vil få mareridt! 

Tjek os ud

Film

Annonce

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Tre af de medvirkende dansere i Black Box Dance Companys nye forestilling PUNK - a rebel never dies.

Oprør fra de unge

I am too drunk to fuck råber den ene kvindelige danser i forestillingen PUNK - a rebel never dies der lige nu ...

19. nov
Operaen Intet på Det Kongelige Teater er primært for og med de unge - men vi andre kan også godt kigge med.

Farlig ungdomsleg 

Den Kongelige Opera har sat en ung opera på programmet der også henvender sig til de unge - og den er yderst v...

15. nov
Nathan Meister og Joe Young er begge meget troværdige i det stærke og intense krigsdrama The Cheyenne are Coming på Teatret ved Sorte Hest.

I krigens midte

Why Not Theatre Company er igen rykket ind på Teatret ved Sorte Hest og denne gang er det med en verdenspremie...

15. nov
Det er sangkraft der går lige i hjertet når Andrea Lykke Oehlenschlæger åbner munden i musicalen The Bodyguard.

Sangkraft lige i hjertet

Langkjær Entertainment og Live Nation har sendt den danske sceneudgave af The Bodyguard rundt i landet inden d...

13. nov