Victors venskab med Benji er ved at udvikle sig til noget mere i serien Love, Victor på Disney+.

Ung og forvirret

Af Per Lundsgaard 26. februar 2021

På Disney+ har der været premiere på serien Love, Victor der er en fortsættelse af den populære film Live, Simon, og ligesom filmen handler serien også om at finde og acceptere sin seksualitet.

Titel: Love, Victor

Serie på Disney+ i alt 10 afsnit i sæson 1, hvoraf der kommer et nyt hver fredag. 

 

Der var allerede skrevet meget om serien Love, Victor inden den overhovedet fik premiere i USA. Disney brugte den nemlig kraftigt i reklamematerialet for deres nye streamingtjeneste Disney+ i et forsøg på at lokke mange unge LGBT+ personer til som abonnenter. Da man så endelig lancerede Disney+ var Love, Victor forsvundet over på en anden mindre streamingtjeneste HULU, der dog var eget af Disney. Det fik mange i LGBT+ miljøet til at protestere mod en koncern der lod til at gerne ville have LGBT+ abonnenter - men ikke vise noget der havde dem i hovedrollen. Man kan også sige at det er ærgerligt at man ligesom i Love, Simon har valgt en skuespiller til hovedrollen der er heteroseksuel og ikke givet en ung åben homoseksuel skuespiller muligheden for at portrættere en så vigtig rollemodel for mange unge LGBT+ personer. 

På Disney+ i Danmark skal man bekræfte at man er 18 år for at få lov til at se serien, da den ligger i den ny STAR kategori - lidt mærkeligt når den nu henvender sig til unge mellem 15 og 18 år, men det kan jo være at Disney+ ikke vil have at unge selv skal have mulighed for at se serien fordi den omhandler et så "farligt" emne som at finde sin seksualitet.

Men nok om det, det er jo selve produktet det her drejer sig om, og serien Love, Victor er så afgjort et dejligt bekendtskab.

Vi er på samme skole om i Love, Simon, her et år efter handlingen i den første film fandt sted. Der er skønne referencer til filmen, bl.a. er den resignerede men hjertelige dramalærer blevet til Viceinspektør, og seriens hovedperson Victor, der lige er flyttet til området, begynder at skrive sammen med Simon. Det gør han fordi han på sin første skoledag hører om Simon, og dermed bliver overbevist om at Creekwood High School er et mere åbensindet sted, end det han forlod i Texas. Victors familie er heller ikke så frisindede som Simons familie, og har deres egne problemer. 

I skolen møder Victor både pigen Mia og den åbne homoseksuelle Benji som han straks falder for. Men fordi han endnu ikke har bekendt sin seksualitet spiller han med da han opdager at Mia begynder at få følelser for ham. 

Det er de første tre afsnit der har haft premiere på Disney+ og der kommer så et nyt hver uge indtil alle ti afsnit i sæson er kommet. Indtil videre er de holdt i en ungdommelig og uhøjtidelig tone der virker meget naturligt og underspillet. Ligesom i Love, Simon er det rart at se at også de unge LGBT+ personer der har svært ved at identificere sig med de mere flamboyante typer der ofte ses i TV og på Film, kan føle at man ikke behøver at se ud eller opføre sig på en bestemt måde for at tilhøre LGBT+ miljøet.

Nogensteder kan serien virke en smule discount-agtig i forhold til filmen, både i manuskript og i klipning, men den ligger sig i slipstrømmen af andre populære ungdoms-college-serier.

Michael Cimino er sød i hovedrollen som Victor, og George Sear er overbevisende som den selvsikre homoseksuelle Benji, Rachel Hilson er naturlig frisk som Mia, og vi glæder os til at følge Anthony Turpels kiksede Felix og Bebe Woods vampede Lake. Problemet er Victors forældre der spiller som en middelmådig spansk drama-soap - men hovedfokus er heldigvis på de unge.

Vi er nået til at Victor og Mia har haft deres første kys, men afsnit tre sluttede med at Victor fik voldsomme følelser for Benji da han så ham optræde, men også opdagede at Benji havde en kæreste.

Nu glæder vi os til på næste fredag for at følge Viktors vej til at finde og acceptere sin seksualitet, og ikke mindst få hans omgivelser til det.

 

Tjek os ud

Film

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr