Foto Netflix

“Special” slutter på toppen

Af Tejs Ellesøe 2. juni 2021

Vi var alle vilde med med Ryan og det fokus han satte på homoseksuelle med et handicap i sæson 1, og sæson 2 er bestemt værd at se på Netflix. 

To år måtte vi vente på efterfølgeren til Ryan O’Connells superfantastiske serie “Special” som havde premiere på streamingtjenesten Netflix i april 2019, men nu er den her.

For dem der ikke har set første sæson, kan vi resumere at den handler om 28-årige Ryan som har cerebral parese, en spastisk lammelse hvor hjernen ikke kan styre musklerne. Serien er baseret på hans erindringsbog der udkom i 2015, en bog om livet som homoseksuel med et handicap.

I første sæson flytter Ryan hjemmefra i en alder af 28 år, og så mister han også sin mødom.
Der er en stærk forbindelse mellem ham og hans mor, og hun er ikke meget for at give slip på sin dreng. Derfor virker det meget naturligt at der i seriens første sæson er meget fokus på forholdet mellem Ryan og hans mor. Ryan arbejder som skribent på et bloggersite. Chefen er en selvoptaget mokke, men heldigvis kan han alliere sig med Kim som er en kvindelig kollega.

Men lad os kaste os over sæson 2 hvor et af plusserne er at hvert afsnit er forlænget med ca. 10 minutter. Noget vi bestemt også havde håbet da de tidligere 12-17 minutter var lige lidt for kort. Det kunne sagtens være blevet for meget og fyldt af ligegyldighed når man tilføjer 10 ekstra minutter, men det er bestemt ikke tilfældet her.

Selv om "Mor Karen” er trukket lidt i baggrunden, følger vi hende alligevel: Det at hun nu er blevet ensom efter Ryan er flyttet, og vil hun kunne give 100% slip? Vi ser også meget mere til indiske Kim der spilles af Punam Patel. Faktisk skifter vi mellem hende og Ryan, men han er stadig hovedperson-en.

I denne sæson har Ryan det svært med kærligheden – ikke fordi der mangler tilbud til den unge mand, men mere i forhold til hvem skal han vælge? Faktisk indleder Ryan to forhold: Det ene er med en fyr som i forvejen har en kæreste, men er Ryan klar til det? Det andet er til en fyr der har samme handicap som han selv, men er det godt for hans selvtillid?

Der er mange spørgsmål som du vil få svar på når du ser den absolut sidste sæson af Special.    

At hvert afsnit nu er på mellem 26 og 34 minutter ødelægger ikke noget, for der er historie nok til at fylde dem ud. Vi lærer Ryan bedre at kende, Ryan lærer også sig selv bedre at kende, og han ender med at vide hvad han vil. Men det er fint at den slutter her så vi ikke kommer til at trækkes med en serie vi alligevel ikke får set fordi den bliver ligegyldig.

Sæson 2 får 5 stjerner.

Se traileren her 

Tjek os ud

Film

Annonce

Kedelig kold og med bølgepomfritter

Tivoli har budt den populære burgerbar Gasolin Grill indenfor i sin smukke have. Om det var klogt vil tiden vi...

For lidt over et år siden besøgte vi Tivoli for at sætte fokus på de steder der havde...

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Stig Rossen er triumferende sikker i rollen som Jabbadoor i den nye flotte udgave af Atlantis i Tivoli.

Hil Atlantis!

Tivoli og Mikkel Rønnow har lavet en smuk og elegant udgave af Atlantis der gør hvad den kan for at skjule vær...

17. sep

Sex education er tilbage

Vi skal endnu engang tilbage til Netflix’ originale serie Sex Education hvor vi selvfølglig igen skal møde de ...

16. sep
Det er Lars Mølsted som Den Store Stygge Ulv der får hele salen hvinende med sig i musicalen De tre små grise på Fredericia Musicalteater.

En, to, tre små grise

Fredericia Musicalteater genåbner med en frisk musical for hele familien.

15. sep
Sofie Elkjær Jensen kan ikke holdes nede som det lysende midtpunkt i Faust på Operaen, her omgivet af dansere fra Tivoli.

Faust til låns – med benspænd

Alle komponister skriver på baggrund af hvad de har hørt og set i deres liv, og alle kunstnere skaber for og...

11. sep