Foto Amazone

Ny version af Cinderella

Af Tejs Ellesøe 16. september 2021

Billy Porter stjæler absolut opmærksomheden i Kay Cannons nye version af Cinderella, og den er værd at se bare for hans skyld.

Cinderella, “the little glass slipper”, og herhjemme bedst kendt som Askepot, en historie der har mindst 1000 versioner hvoraf den første kan dateres tilbage til 7 år før kristi fødsel: en græsk slavepige der bliver gift med en Egyptisk konge. Historien kom til Europa omkring 1634, og den nok mest berømte version blev skrevet af Brødrene Grimm i 1812.

Her i 2021, mere end 200 år efter Brødrene Grimms versions, får vi Kay Cannons version, en modernet filmmusical i bedste “Moulin Rouge”/ “Romeo & Julie” stil hvor der synges populære sange. Jeg får lyst til at spørge: Hvorfor, hvorfor, hvorfor, kunne man ikke have lavet nye sange i stedet for genbrug. Det er lidt for letkøbt i mine øjne og trækker gevaldigt ned.

Jo, gudbevares, man bliver underholdt i godt og vel to timer, men ikke noget man husker bagefter. Jeg så filmen da den kom, men måtte se den igen da jeg skulle skrive om den, for den var allerede så godt som glemt.

Cinderella spilles af Camila Cabello, mest kendt for ... tja ikke noget der er værd at nævne, udover et par musikvidoer med Shawn Mendes. Hun stillede op i den amerikanske version af X Factor i 2012 med pigebandet Fifth Harmoney men har sidenhen satset på en solo karriere.

I rollen som Prins Robert som skal redde Cinderella fra den onde stedmor og søstrene, ses Nicholas Galitzine, og måske ringer hans navn en klokke. For du har set Galitzine i homofilmen Hansome Devil (som kan ses på Netflix). 

Pierce Brosnan er Kong Rowan, og da det er en musical-film, sidder man med alt hvad der kan krydses, og håber at han ikke synger, for hvem husker ikke da han sang i Mamma Mia?

Cinderella version 2021 giver bestemt ikke noget sug i maven. Hendes tre venner, musene, spilles af henholdsvis James Corden, James Acaster og Romesh Ranganathan. Filmens store stjerne gør sin entre med ordene; Yeah,  I'm your fabulous godmother. Og det er selvfølgelig filmens store stjerne Billy Porter, der spiller sommerfugle-feen. Selvom vi kun ser ham i 8 minutter, stjæler Porter absolut showet.

Cinderella er værd at se fordi han er med. Men husk, går du i gang, er det 2 timer du aldrig får igen.

Find den på Amazone Prime.

Tjek os ud

Film

Annonce

Kedelig kold og med bølgepomfritter

Tivoli har budt den populære burgerbar Gasolin Grill indenfor i sin smukke have. Om det var klogt vil tiden vi...

For lidt over et år siden besøgte vi Tivoli for at sætte fokus på de steder der havde...

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Kortfilmsfestival: Innocently

Nogle gange skal venskaber udforskes, for måske er chancen der for den eneste ene, måske er den der ikke – det...

19. okt

Kortfilmsfestival: Notti Bianche - Hvide nætter

Uanset om det er Danmark eller Italien, så er det at finde en lejlighed ikke altid lige nemt, og det er det he...

19. okt

Kortfilmsfestival: Masked

Når man er transmand, er det nok ikke lige en kjole der står på ønskelisten, men ikke desto mindre så er det d...

18. okt

Kortfilmsfestival: Hann

Andri, en nervøs teenagedreng, skjuler og undertrykker sin seksualitet af frygt for sin maskuline fars reaktio...

18. okt