Foto Amazone

Everybody talks about Jamie

Af Tejs Ellesøe 19. september 2021

Er en film om den kun 16-årig britiske Jamie som for alt i verden vil være drag. Lidt som danske Megan Moore der også i en ung alder vidste hvad hun ville være. Men lige nu taler alle om Jamie.  

So let’s talk about Jamie … filmen “Everybody talks about Jamie” havde premiere på streamingtjenesten Amazone Prime i fredags og er måske den drag-film vi længe har ventet på. Filmen er baseret på musicalen af samme navn som igen er baseret på dokumentaren “Jamie: Drag Queen at 16” fra 2011 – nu streamer den altså som film på Amazone.

Filmen er en ægte historie om drengen Jamie New, der for alt i verden ønsker at være drag. Han vil ikke være en pige, bare en dreng i kjole. 

Filmen handler om den modgang man man møder i livet, om mobning og ikke mindst om den utrolige kærlighed der er mellem Jamie og hans mor.

Jamie “forguder” i øvrigt sin far, en far der ellers forlod ham og moderen, ikke kun til fordel for en anden kvinde, men også fordi han ikke kunne håndtere Jamie og hans feminine side. Jsmies billede af faren bliver holdt i live af hans mor: Faren gider ikke Jamie, så hun sender bl.a. fødselsdagskort på hans vegne – nok den største fejltagelse – men forældre vil som regel altid det bedste for deres børn, og sådan er hun Jamies mor.

Jamie jagter drømmen, han vil være en rigtig Queen, en Drag Queen. Så han står tidligt op og går med aviser for at kunne lægge pengene i sin “skofond”, men da han en dag får sine første stiletter af sin mor, sætter det for alvor skub i drømmen.

Sammen med skoleveninden Pritti besøger han en drag butik som drives af en ældre herre ved navn Hugo som også viser sig at være ingen ringere end byens største drag, Loco Chanelle, der nu mere eller mindre bliver Jamies mentor og ubevidst den faderfigur han mangler.

Vi ser et øjeblik tilbage i tiden, en ung Loco Chanelle, spillet af selveste John McCrea der spiller “Jamie” i musicalen. Selvfølgelig har man også fundet en rolle til den ægte Jamie Campbell: Han spiller en “Door Whore”, og så er ringen sluttet.

Jamie slås ikke med sin identitet, for han ved hvem han er, men i skolen har klassekammeraten Dean Paxton bestemt et problem med Jamies åbenhed, og Paxton er ikke kun Jamies fjende, men hele skolens mobber. Hvordan Jamie  klaret dette, sin far og de andre problemer, må du ind på Amazone Prime for at se.

Det er en skøn coming of age film som vi med glæde kaster 5 stjerner efter, særligt en episode får tårerne til at presse sig på – derfor ender vi på 5.

Det er en musicalfilm, noget som egentlig ikke er nødvendigt, for musikken kunne vi godt have undværet. For at vi kunne have givet fuldt hus af stjerner, skulle vi have haft lidt mere om Jamies vej til at blive drag, som desværre udelades.

Skynd dig ind og se den. Den er alle pengene værd, og så kan du også se Billy Porter i den nye Cinderella. 

 


 

Tjek os ud

Film

Annonce

Kedelig kold og med bølgepomfritter

Tivoli har budt den populære burgerbar Gasolin Grill indenfor i sin smukke have. Om det var klogt vil tiden vi...

For lidt over et år siden besøgte vi Tivoli for at sætte fokus på de steder der havde...

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Kortfilmsfestival: Innocently

Nogle gange skal venskaber udforskes, for måske er chancen der for den eneste ene, måske er den der ikke – det...

19. okt

Kortfilmsfestival: Notti Bianche - Hvide nætter

Uanset om det er Danmark eller Italien, så er det at finde en lejlighed ikke altid lige nemt, og det er det he...

19. okt

Kortfilmsfestival: Masked

Når man er transmand, er det nok ikke lige en kjole der står på ønskelisten, men ikke desto mindre så er det d...

18. okt

Kortfilmsfestival: Hann

Andri, en nervøs teenagedreng, skjuler og undertrykker sin seksualitet af frygt for sin maskuline fars reaktio...

18. okt