Foto C More

Det endte med en pyrrhussejr!

Af Kåre Lund Rasmussen 13. december 2021

Den forrygende sæsonafslutning cementerede det, vi håbede: de gode vandt til sidst. Men sejren var dyr – 21 døde fordelt på otte episoder, mens både Chucky, Nica og Tiffany gik fri. Der er flere kampe på vej til det hårdt sårede Hackensack med en sæson 2, som får premiere i det nye år. 

”An Affair To Dismember” er titlen på afsnit 8 i tv-serien Chucky og kan streames på C More.

Afsnittet fortsætter vanen tro, hvor det forrige sluttede med Andy, som vi kender fra filmene om Chucky, der banker på hoveddøren hos Junior. Den nu forældreløse Junior er manipuleret af Chucky og inviterer Andy indenfor. Vi forstår dog hurtigt, at Junior ikke gør det af venlighed, men ønsker at føre ham til skafottet med Chucky som bøddel.

"Han havde en pistol. Jeg hader dem. De er min akilleshæl. Ligesom økser, ild og de enorme industriventilatorer”

Men Chucky slår ikke Andy ihjel til Juniors – og vores – store overraskelse. Der er ellers lagt masser af suspense ind i åbningsscenen, idet Andy lader hånden føre rundt flere gange i et badekar fyldt med vand og masser af bobler – man venter bare på the chop! Men choppet udebliver, fordi Andy har regnet Chucky ud. Han skal bekæmpes med bl.a. en pistol.

Også Andys partner, Kyle, som han efterlod i forrige afsnit, kommer Lexy og Jake til undsætning, idet én af de mange replikaer af Chucky overrasker dem med en kniv. Bang! Og endnu en Good-Guy-dukke er elimineret.

"Hvis han kan overtale bare ét barn til at dræbe nogen, kan han lave en hel hær" 

Og det er lige præcis, hvad han er lykkedes med via Junior. Chucky vil erobre overherredømmet i USA, men først gælder det Hackensack. Mens hele byens spidser er samlet i biografen til et gensyn med en af de første gyserfilm, Frankenstein (1931), forvandler Chucky og hans hjælpere det til et sandt blodbad. Junior, der fremstår som Chuckys rekonstruktion af Frankenstein, har bragt byen mod sit endelige. Alligevel kommer han imellem Chucky og Lexy til sidst og redder hende, men bliver også selv spiddet i kampens hede. Han udånder til sidst: "Sig til alle...undskyld".

"Jeg var din ven. Jeg accepterede dig"

Jake sørger til sidst for, at den sidste Chucky bliver smadret til ukendelighed. Inden da får Chucky dog bekræftet, at LGBT’ers evige søgen efter accept i samfundet altid kommer med en modhage. Chucky troede, at accepten af Jakes seksualitet var manipulation nok. Men Jake har aldrig søgt accepten. Han har i stedet stå op for det, der betyder noget. I første afsnit var det hans kunst. I det sidste er det hans kæreste Devon, efter at Chucky har kaldt ham gay: "Pas på, hvad du siger! Det er min kæreste, du taler om."

Sidste afsnit i Chucky-serien er et sandt blodinferno, hvor kampen foregår til sidste blodstråle. Den slutter på toppen med masser af spænding og med et klart budskab om at være fælles om det gode mod det onde. Det kan blive dyrt, og nogle gange indebærer sejren et tab, der er større end taberens. Kong Pyrrhus, som pyrrhussejren er opkaldt efter, skal i 279 f.Kr. have sagt: ”Endnu en sådan sejr, og det vil være ude med mig”. Om det ender sådan for Jake, Devon, Lexy og Andy må vise sig i næste sæson. Det skal nok blive godt!

Tjek os ud

Film

Annonce

Skal vi på ferie i 2022? 

De fleste af os har fem ugers ferie, men det store spørgsmål er, om vi igen i år vælger Danmark, eller om vi b...

Verden bliver aldrig nogen sinde den samme. Sådan sagde mange under coronakrisen, hvor de fleste blev i ...

Momondo: 10 gode forslag til feriesteder 

“Få en uforglemmelig oplevelse i pridens tegn, og få nye venner i disse lande, som alle har strenge antidiskri...

Jagten på den store LGBT+ gruppe og de over 82 milliarder danske kroner, som købekraften er for d...

Det er både korporlig og verbalt at det bliver kæmpet i komedien The Money Shot i Krudttønden.

Skarptunget komedie om Hollywood

Teatret Down the Rabbit Hole har igen Hollywood-komedien The Money Shot af Neil Labute på plakaten. Denne gang...

16. maj
Vi bygger en vej på Odense Teater er herlig politisk ukorrekt - her med masser af røg i mødelokalet på Rådhuset.

Smart satire i Odense

Odense Teater har fået produceret en velfungerende og sjov satire omkring en af de største politiske brølere i...

9. maj

Heartstopper er Heartbreaking

I fredags kom den længe ventede Netflixserie, der er basseret på Alice Osemans webtegneserie Heartstopper. Ove...

24. apr
Det er i de store koreografiske scener at musicalen Diva har sin styrke.

Energifyldte Divaer

Musicalteatret er rykket ind på Folketeatrets turnéscene i Grøndal Multicenter med en nyskreven musical om dra...

22. apr