Foto Netflix

Heartstopper er Heartbreaking

Af Tejs Ellesøe 24. april 2022

I fredags kom den længe ventede Netflixserie, der er basseret på Alice Osemans webtegneserie Heartstopper. Overraskende er den oscarbelønnede skuespiller Olivia Colman med i serien – noget der har været hemmeligholdt lige til i dag.

Den slår nok ikke helt Young Royals, for den kan noget andet, men den er absolut bedre end Love, Victor-serien, men nu skulle der heller ikke så forfærdelig meget til.

SPOILERS.. Har du endnu ikke set Heartstopper, så skal du måske vente med at læse videre, da der bestemt forekommer spoilers.

Alice Oseman har fået filmatiseret sin webtegneserie Heartstopper til en fin lille netflixserie, og det skal vi være glade for.

Serien handler om den kun 14-årige Charlie Spring, spillet af debutanten Joe Locke. Han er egentlig ikke springet ud, men alle ved det, fordi nogen har sladret.

Charlie er en del af en vennegruppe, som består af Tao, spillet af William Gao, Isaac, spillet af Tobie Donovan og Elle, spillet af den transkønnede Yasmin Finney – alle fire er debutanter i skuespillerverdenen, og selvom Tobie Donovan er så meget med, gør de tre andre det også super godt.

Men tilbage til Charlie, som er vores hovedperson.

Charlie har en hemmelig kæreste, den lidt ældre Ben Hope, der spilles af Sebastian Croft, som de fleste nok vil kende fra Game of Thrones, hvor han spiller den unge Ned Stark. Ben er absolut ikke sprunget ud, og vil gerne holde det hele hemmeligt, mens han kysser på Charlie, og alligvel har en pigekæreste for at opretholde sit image – han er decideret et gement røvhul.

Ben vil altså holde det hemmeligt, og Charlie respekterer selvfølgelig dette, men han ved også, at han vil noget mere, så han slår op med Ben. Det er Ben selvfølgelig ikke glad for. Da Ben prøver at kysse Charlie igen, kommer Nick Nelson forbi. Han går på samme årgang som Ben, og sætter Ben på plads.

Nick og Charlie begynder at hænge ud, og de to får flere og flere følelser for hinanden.

Serien virker banal, men der er alligevel noget, der fanger en, og den er fyldt med mange små fede scener, som f.eks. Charlies sære søster Tori, der dukker op, når Charlie mindst venter det, og giver støttende kommentarer.

Noget af det nok mest overraskende, og noget som blev holdt hemmeligt lige til det sidste, er den oscarvindende skuespiller Olivia Colman, der pludselig dukker op som Nick Nelsons mor – man tænker i et splitsekund, HOV, der sidder selveste Dronning Elisabet (Fra the Crown), men hun løfter rollen som den meget forstående mor.

Bøsser, lesbiske, biseksuelle og trans
Jeg kan godt i dag blive gevaldigt træt, når film og serier kan vinge af, at der er en lesbisk, en bøsse, en transperson og nogen med de korrekte farver med. Det bliver efter min mening nemt så akavet og politisk korrekt, at det desværre også bliver ligegyldigt.

Jeg er heller ikke fan af, at det kun er transpersoner, der kan spille transeroller, eller bøsser kun kan spille bøsser, men i Heartstopper giver det hele rigtig god mening. Skuespilleren bag hovedpersonen, Charlie Spring, har ikke meldt ud, om han er det ene eller det andet, men vi ved, at Yasmin Finney der spiller “Elle” i serien, er på vej til at blive en af de største transskuespillere. Hun debuterer i denne serie, men lur mig om vi ikke kommer til at se meget mere til den kun 18-årige skuespiller.

Der er otte afsnit, som varer et sted mellem 26 og 33 minutter hver, og det er ganske fint for denne serie. Jeg må indrømme, at så jeg alle otte på en gang, og man bliver hurtigt grebet. Vi ved allerede nu, at selvom Charlie og Nick slutter som kærester, så vil de ikke være kærester i al evighed, og jeg tror, det er fint, at vi slutter her, så en ny sæson ikke bliver en kikset serie, bare fordi man gerne vil spinde guld på en succes.

Det er en fin coming-of-age-serie, hvor vi  kommer omkring mange forskellige ting; Elle, der må skilles fra sin vennegruppe, fordi hun flytter skole, så ingen ved at hun er trans. At hovedpersonen Charlie allerede er “sprunget ud”, da serien starter, hans hemmelige kæreste Ben Hope, der absolut ikke vil kendes ved, at han selv er homoseksuel, og sidst men ikke mindst Nick, som vi alle forventer springer ud som homoseksuel, men ender med at erklære at han er biseksuel.

Det kan blive en anelse for politisk korrekt, men alligevel er det på mange måder fedt, for så mange serier har vi heller ikke set, hvor man springer ud som biseksuel.

Alt i alt, er det en skøn romantisk serie, hvor man mindst en gang i hvert afsnit, kan få lidt hjertebanken og tårer i øjenene, fordi det hele bare er så sødt, og man bliver virkelig rørt. Så rigtigt godt fanget.

Derfor bliver det en varm anbefaling og 5 fuldfede stjerner til Heartstopper.

Se traileren her

 

Tjek os ud

Film

Annonce

Tag på rejsemesse og få inspiration 

2022 var året, hvor vi næsten havde lagt coronaen bag os, og med en fifty-fifty fordeling på at nogle stadig h...

Vi har for længst lagt sommeren bag os, og det kan på sin vis være trist nok, men man siger ...

Hvor meget rejser du?

At komme væk fra hverdagens stress et par dage, søgen efter den første sol i foråret, eller den sidste sol i e...

Det er ved at være seks år siden, vi sidst spurgte jer læsere om jeres rejsevaner, og s&arin...

To helte på en tømmerflåde i Momentums satiriske helteepos Odysseus må dø!

Ud med de gamle helte

Momentum i Odense åbner sæsonen med et farvel til de gamle helte der ifølge forestillingen en gang for alle sk...

1. okt
Linnea Voss er solo på scenen i den fine forestilling Guldfuglen på Folketeatret.

Lærerig monolog 

Guldfuglen på Folketeatret er en fin forestilling der fortæller om Johanne Louise Heibergs liv.

1. okt
Kunsten at være ok på Nørrebro Teater har mange fine og smukke scener.

En helt ok forestilling

Kunsten at være ok på Nørrebro Teater får fint blandet popmusik med monologer som får publikum til både at gri...

30. sep
Hr, Tudse på vej til at lave ballade i den hyggelige familieforestilling Vinden i Piletræerne med Teater Next.

Kærlig vind i piletræerne

Teater Next er taget på turne med en kærlig, sjov og velspillet udgave af Kenneth Grahame sklassiker Vinden i ...

29. sep