Foto Youtube

Albumaktuelle Shura giver koncert i København

Af Michael Andersen 28. august 2019

Den engelske sangerinde debuterede med et brag med sangen Touch i 2014. Videoen har over 31 millioner visninger på YouTube. Det kritikerroste debutalbum Nothing’s Real udkom i 2016, og nu er hun aktuel med sit andet album, Forevher. Det følges op med en turné der bringer hende til Hotel Cecil den 10. november.

På trods af to hitsange på YouTube i 2014, hvoraf sangen Just Once ikke kom med på debutalbummet i 2016, blev Shuras kritikerroste Nothing’s Real album ikke den store kommercielle succes, og hun blev droppet af pladeselskabet. Men det har bare givet hende den kunstneriske frihed hun gerne ville have til det nye album. Hun ville skrive ”queer kærlighedssange for alle.” 

Allerede fra debut-singlen Touch har Shuras musikvideoer omhandlet kyssende og kælende homoseksuelle. Videoerne til singleudspillene fra det nye album, BKLYNLDN og Religion (U Can Lay Your Hands On Me), emmer da også af lesbisk kærlighed, blandt andet mellem cigaret-rygende nonner hvilket vakte lidt opsigt.

I et interview med Go London kommenterede Shura videoen og erkendte at “hvis du klæder dig ud som paven og har nonner til at kæle, så vil der være nogle oprørte katolikker, og det er de fuldt ud berettigede til at være. Jeg fik lidt negativ feedback, men heldigvis ikke noget af betydning.”

Se video her

Inspireret af kærlighed
Albummet Forevher fortsætter Shuras egenartede stil med atmosfæriske popsange inspireret af 70ernes soulmusik, Joni Mitchell og 80er-ikoner som Whitney Houston og Madonna. Teksterne handler om kærlighed, for Shura der har delt lejlighed med sin homoseksuelle tvillingebror i Shepherd’s Bush, er nu flyttet sammen med sin franske kæreste Pauline i Brooklyn, New York. De mødtes på en dating-app.

”Jeg plejede at skrive om ulykkelig kærlighed fordi mit hjerte var knust, men tingene har ændret sig, så nu er jeg i ukendt farvand,” sagde Shura i et interview med Wonderland Magazine, og til Dazed Digital fortalte hun at det ikke var hendes hensigt at skrive et album om sin nye kærlighed – sådan endte det bare. ”Musikere er underlige – at skrive sange om andre mennesker er ret sært, og hvordan den anden person reagerer er helt og aldeles afhængigt af hvor meget de kan lide dig,” tilføjede hun. ”Hvis jeg skrev en sang om en der ikke kunne lide mig, ville personen tænke, ”denne person er creepy,” hvorimod hvis jeg skrev en sang om en der syntes godt om mig, så ville personen tænke, ”åh Gud, det er det sødeste nogen nogensinde har gjort.””

25-årige Shura blev født Aleksandra Lilah Denton som barn af en engelsk far og en russisk mor men fik kælenavnet Shura og har så gjort det til sit kunstnernavn. Selvom hendes singleudspil har været forholdsvis stille numre, byder hendes albums også på dansevenlige electropopnumre. Det skal nok blive festligt når hun indtager scenen på Hotel Cecil i København søndag den 10. november 2019. 

For yderligere info og billetter.

Tjek os ud

Musik

Annonce

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Kronborg leverer stadig godt dansk smørrebrød 

Byens gamle “dame”, Restaurant Kronborg leverer stadig noget af byens bedste smørrebrød, uanset om man er til ...

For helt præcis otte år siden besøgte vi en restaurant, der ligger på hjørnet ...

Dansk queer kunst fra 1800-tallet

De danske museer er ikke overrente for tiden, men her er en udstilling der absolut er værd at se. Kunstmaleren...

22. jun
Mette Maria Ahrenkiel i nærbillede i online-dramaet Safe Space på Future V.

Pseudo-thriller i nyt teaterformat

Teater V i Valby har haft premiere på deres nye online scenerum Future V med den første forestilling Safe Spac...

15. jun
Sam Rockwell som sexet homo-nazist og Scarlett Johansson skaber god balance i den satiriske Jojo Rabbit om de sidste måneder i 2. verdenskrig.

Nazi-kanin i lystig satirisk film

8. jun
Nu tilbyder flere teatre forestillinger lavet specielt til online platforme.

Teatre går digitalt

I den sidste måned har teatre over hele verden givet publikum muligheden for at streame forestillinger under C...

16. maj