Adam Lambert kanaliserer Prince på ny EP

Af Michael Andersen 2. oktober 2019

Når han ikke turnerer med Queen laver Adam Lambert sin egen musik. Hans Velvet: Side A er ude nu, og den er funky! Men hvad kan vi se frem til på Side B nu hvor Adam er forelsket i en spansk model?

36-årige Adam Lambert har været åben om sin homoseksualitet lige fra starten af sin karriere hvor han deltog i TV-talentkonkurrencen American Idol i 2009. Han har efterfølgende udgivet tre soloalbums og medvirket i fem afsnit af TV-serien Glee sæson 5 udover jævnligt at turnere med Queen-medlemmerne Brian May og Roger Taylor. Queen + Adam Lambert koncerten den 1. juli 2020 i Københavns Royal Arena er allerede udsolgt.

Nu er Adam Lambert aktuel med et helt nyt koncept i udgivelsen af et musikalbum, nemlig ved først at udgive A-siden af albummet Velvet som en EP med B-siden annonceret til at følge efter senere. Velvet: Side A varer 20 minutter og består af 6 sange. EP’en koster sølle 29,- kr. på iTunes. Før da udkom der fire singler hvoraf Superpower er blevet åbningsnummeret på EP’en. Billboard Pride spurgte Adam Lambert om de øvrige tre singler så vil komme med på Velvet: Side B. Det bekræftede Lambert og sagde at ”Side B vil udkomme i starten af næste år, og kort efter vil det hele blive samlet til et album.”

Gang i festen
På Velvet: Side A lyder især de funky og dansable åbningsnumre Superpower og Stranger You Are som en herlig blanding af 70’er discofunk og 80er-Prince, og i interviewet med Billboard Pride fortalte Adam Lambert da også at han især var inspireret af Prince da han lavede sine nye sange: ”Han er en af mine allerstørste favoritter. Når jeg overvejer hvordan skal jeg tilgå en vokalisering, tænker jeg altid ”hvordan ville Prince gøre?””

Kærlighedsballaden Closer To You er EP’ens gribende midtpunkt inden festen fortsætter med sangen Overglow hvor Adam Lambert leger med sin vokale formåen. Og så er vi tilbage til Prince og 70’er-indflydelsen i sangen Loverboy der er særdeles danseinciterende. Det svinger rigtigt godt.

Side A rundes af med den funky Ready to Run, og så bliver det spændende om Side B kan leve op til den helt igennem gode Side A af Velvet-albummet hvor teksterne handler om lidt af hvert - lige fra at være anderledes på Stranger You Are til ikke bare at ville være endnu et nummer i rækken på Loverboy.

Velvet: Side A har ikke et eneste svagt nummer på sig og fortjener klart fem stjerner for sin gode kombination af poprock og funk.

Lykkeligt forelsket
Adam Lambert røbede til Billboard Pride at Velvet: Side B vil indeholde titelsangen og en sang med titlen Love Don’t. ”Jeg er i et meget lykkeligt forhold lige nu, og det er derfor jeg gerne ville udgive (singlen) New Eyes først – fordi den opsummerede den følelse jeg fik fra min kæreste,” fortalte han. Kæresten er den spanske model Javi Costa Polo. ”Men der er andre sange på dette projekt som jeg skrev længe før jeg mødte ham, hvor jeg ikke var lykkeligt forelsket. Jeg følte længsel, lidt ensomhed og spurgte ”hvor er ham jeg leder efter? Hvor er kærligheden?”

XQ28 glæder sig allerede til at høre Velvet: Side B. De tre singler, Feel Something, New Eyes og Comin’ In Hot, tegner lovende men antyder også at der skrues lidt ned for tempoet på festen på Side A.

 

 

Tjek os ud

Musik

Annonce

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Kronborg leverer stadig godt dansk smørrebrød 

Byens gamle “dame”, Restaurant Kronborg leverer stadig noget af byens bedste smørrebrød, uanset om man er til ...

For helt præcis otte år siden besøgte vi en restaurant, der ligger på hjørnet ...

Her er Troye Sivans nye sang 

For knap to år siden udsendte australske Troye Sivan albummet Bloom, og med dagens nye single Easy er der ikke...

15. jul

Dansk queer kunst fra 1800-tallet

De danske museer er ikke overrente for tiden, men her er en udstilling der absolut er værd at se. Kunstmaleren...

22. jun
Mette Maria Ahrenkiel i nærbillede i online-dramaet Safe Space på Future V.

Pseudo-thriller i nyt teaterformat

Teater V i Valby har haft premiere på deres nye online scenerum Future V med den første forestilling Safe Spac...

15. jun
Sam Rockwell som sexet homo-nazist og Scarlett Johansson skaber god balance i den satiriske Jojo Rabbit om de sidste måneder i 2. verdenskrig.

Nazi-kanin i lystig satirisk film

8. jun