Foto Jesper Hahn

Storslået drageventyr i Odense

Af Per Lundsgaard 14. oktober 2019

Nattens Dronning er flyttet fra de intime omgivelser på Magasinet til Odeons Store Scene og har klaret flytningen over alt forventning.

Titel 
Nattens Dronning 2019

Teater:
Odeon
Store Scene

Dato:
12. oktober 2019

De har skabt det mest profesionelle show af sin slags man nogensinde har set i Odense i dette års udgave af Danmarks største dragkonkurrence, Nattens Dronning. 2019-udgaven var flyttet til Odeons kæmpescene med over dobbelt så mange siddepladser som på Magasinet hvor konkurrencen ellers haft hjemme de sidste mange år. 

Det gav arrangementet og konkurrencen et rigtigt skub mod en mere profesionel afvikling, og det synes også at have haft indflydelse på deltagerne der samlet set leverede et show der ikke er set bedre nogensinde i det fynske dragmiljø. 

At man så også have fået Tinus til at kæde det hele sammen som konferencier var noget af en gevinst. Tinus er perfektionistisk drag – lige til fingerspidserne. I det ene elegante og ekstravagante outfit efter det andet førte han showet sikkert i havn. Med selvironi, elegance og et stort entertainer-gen med både sang og spas er han på internationalt niveau, og det højnede i den grad niveauet på hele aftenen. Hvis man savnede det skønne verbale ping-pong mellem den lille mundgodte Martha og den søde og stikkende Bonnie Honey, så er de herligt med som tæppe-lebber.

Men nu til de egentlige hovedpersoner nemlig de medvirkende misser som der desværre kun var syv af denne aften. Se blev – udover publikum – bedømt af Sanne Salomonsen, Linse Kessler, Polly, Joakim Ingversen og Nicholas Nybro.

Helena Heavensky
Første Miss endte med at blive aftenens vinder. Helena Heavensky leverede da også de mest sikre og sammenhængende præstationer i begge kategorier. Hun var nærmest enestående i at have forstået hvad kategorien Look-a-like betyder. Med afsæt i musicalverdenen gav hun os både Evita, Frozen og Wicked. Det var et veludført show og en velfortjent sejr – med lip-synch lige i skabet.

Karli Kuff
Miss nummer to var Karla Kuff som havde fundet nogle gode Britney Spears moves frem til sin look-a-like, men man så gerne flere. Det kunne have været meget strammere koreograferet og kom til at virke en smule tilfældigt. Til gengæld fik vi nok aftenens mest indfølte lip-synch til Mariah Careys Without You i fantasy kategorien som fik hele salen til at koge – især fordi det var i den lokale boldklubs OB's farver og flag. To meget gedigne præstationer.

Roxy Thyrune
Langbenede Roxy Thyrune gav os en Ariel på speed, inklusiv dildo, i look-a-like kategorien – sjovt og også en smule underligt. Humor var der igen masser af i Fantasy hvor vi fik Pippi Langstrømpe for fuld udblæsning i en hyldest til hendes hest! Hos Roxy Thyrune mærkede man virkeligt et spirende underholdnings-gen med en herlig skæv vinkel som det bliver spændende at følge de næste par år.

Gloria Halo
Svenske Gloria Halo blev aftenens nummer tre hos dommerne og det skyldes nok især præstationen i Fantasy kategorien hvor hun imponerede med at synge live og dermed give aftenen en smule kant. Til gengæld var indsatsen i Look-a-like kategorien en smule forglemmelig.

Ficx Mepiésto
Den unge Ficx Mephiésto kom med den der herlige unge energi og ville alt for meget i sine numre der ikke helt hang rigtig sammen, og som efterlod publikum en smule i forundring. Især efter Fantasy-nummeret med blodig udgang. Der er idé og vilje men der skal nogle profesionelle øjne til at få gjort det helstøbt underholdende.

Foxxy Femme
Den lille stramme Foxxy Femme var uden tvivl aftenens bedst dansende deltager og fik med sine backup dansere skruet godt op for showdelen. Til gengæld manglede der måske en smule personlighed især i Fantasy indslaget, men hun var et herligt bekendtskab og man følte sig som publikum i trygge underholdende hænder under hendes numre.

Miss OTB
Den kendte Miss OTB er ligeså stor en Entertainer som hun er høj. Der er mening og tanke bag begge numre. Desværre kunne man slet ikke se hvad Look-a-like skulle være. Der var ingen lighed med Lady Gaga som nummeret var af, og det var nok grunden til at Miss OTB måtte se sig hensat til andenpladsen i den store konkurrence. Til gengæld var hendes Fantasy-indslag til sangen This is Me fra det fantastiske Greatest Showman soundtrack ubetinget aftenens bedste. Miss OTB vandt da også Publikumsprisen og designprisen – begge fuldt fortjente.

Der var også en stille og værdig hyldest til Tusnelda Tusindfryd – verdens ældste drag – som desværre gik bort i den forgangne uge. 

Aftenen var krydret med indslag af sangerinderne Lizzie og Sada Vidoo. Sidstnævnte havde desværre valgt samme nummer som Miss OTB, nemlig This is Me. Der kunne man måske godt have koordineret en lille smule – selvom Sada nok tog kegler på sin egen måde med flot vokal og kæmpekor. 

Det var flot på scenen – til gengæld er omgivelserne i foyeren på Odeon alt andet end festlige. Grimt lys, ingen steder man kan sidde og absolut ingen hygge eller udsmykning der er en Dronning værdig, men det er jo selvfølgelig ikke arrangørernes skyld, men drimod dem der har stået for indretningen af Odeon. Grimt er det. Det ligner en gymnasieaula. Det kan man ikke være bekendt at byde hverken indlejere eller publikum.

Det skal dog ikke ødelægge indtrykket af et topprofesionelt afviklet show. Dragællingen på Fyn er blevet til en svane, og nu er der ingen vej tilbage. Vi håber at arrangørerne der gør et kæmpe stykke arbejde, har lysten og modet til at fortsætte den store flotte konkurrence. Samtidig må man håbe at der bliver plads til de unge og uprøvede andre steder, så det danske dragmiljø kan blomstre både i provinsen og i hovedstaden. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Velværeoplevelse på Comwell Borupgaard

Luksus med luksus, hvem elsker ikke en omgang spa og velvære, og med det triste vejr vi havde i janaur, så fik...

Man skal altid huske at behandle sin krop ordentligt, betragt den som et tempel siges der. Vi kender også...

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Nu tilbyder flere teatre forestillinger lavet specielt til online platforme.

Teatre går digitalt

I den sidste måned har teatre over hele verden givet publikum muligheden for at streame forestillinger under C...

16. maj

Hollywoods gyldne skab

Netflix havde 1. maj premiere på den nye mini-serie Hollywood, der beskriver homofobi, racehad og magtmisbrug ...

2. maj
Ben Forster spiller og synger titelrollen i påskemusicalen Jesus Christ Superstar

Vi underholder med Jesus Christ Superstar

Den ultimative påske-musical må være Andrew Lloyd Webbers Jesus Christ Superstar - så den viser vi her i en st...

12. apr

Vi underholder med filmen From Beginning to End

Aftenens film – den sidste inden påsken begynder – handler om et tæt venskab mellem to brødre. 

8. apr