Det er et scoop for Odense Teater at få sangeren Thorbjørn Radisch Bredkjær alias Bisse til at spille Narren i Helligtrekongersaften. , Foto Emilia Therese

Flot klassiker-fest i Odense 

Af Per Lundsgaard 1. februar 2020

Odense Teater har ofte succes med deres klassikeropsætninger - og denne gang er det også lykkedes teatret at få Shakespeares forvekslingskomedie Helligtrekongersaften til at gå muntert og moderne over scenen. 

Titel: Helligtrekongersaften

Teater: Odense Teater, Store Scene

Spileperiode: 31. januar - 7. marts

Helligtrekongersaften er vel noget af det nærmeste Shakespeare kommer en egentlig farce med dens mange forvekslinger og forklædninger. Niels Brunses oversættelse er fuld af mange herlige sproglige finurligheder og i Odense har man oven i hatten fået sangeren Thorbjørn Radisch Bredkjær alias Bisse til at sikre at det musikalske input som Narren bliver unikt og moderne. 

Vi er i et kigshærget Illyrien hvor Viola lider skibbrud og skyller op på stranden og tror at tvillingebroderen Sebastian har lidt en værre skæbne og druknet. Hun forklæder sig som ung mand og får tjeneste hos den karismatiske Grev Orsino, men forelsker sig hurtigt i ham - selvom hun bliver sendt afsted for at gøre kur på hans vegne til den sørgende grevinde Olivia der har mistet sin bror. Grevinden forelsker sig i den forklædte Viola og så kører komedien. Læg dertil nogle fordrukne slægtninge og endu en fjollet bejler, og at Olivias bror Sebastian pludselig dukker op i levende live.

Der bliver spillet lystigt i Jens August Willes muntre iscenesættelse som også har et stænk af melankoli hjulpet på vej af dygtige Adi Zukanovics kompositioner til Bisses tekster. Begge dele klæder den mørke moderne scenografi af Franciska Zahle, der dog har sørget for at kostumerne lyser op i Jonas Bøghs flotte lysdesign.og med godt flow i de store scener og små sjove dansetrin af Sofie Christiansen. 

Lars Simonsen tager mange stik hjem som den snobbede Malvolio der bliver offer for narrestreger og pludselig tror at Grevinden elsker ham. Scenen med de gule strømper og hosebåndende på kors er en af aftenens højdepunkter, han gør Malvolio både latterlig og ynkelig. Peder Dahlgaard og Malene Melsen er en ypperlig due som Tobias Hikke og Andreas Blegnæb, skøn idé at blande kønnene endnu mere i komedien. Det er når Lars Simonsen, Peder Dahlgaard og Malene Melsen er på scenen at forestillingen virkelig rykker, Natali Vannenspir Sand er en værdig Grevinde Olivia og Benjamin Kitter en ilter Grev Orsino, men Anna Bruus Christensen og Magnus Andresen Hald er lidt spæde som de to unge tvillinger Olivia og Sebastian. 

Lad os håbe at Odense Teater fortsætter deres gode klassiker-trend og lige nu er det altså tid at nyde Helligtrekongersaften. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Velværeoplevelse på Comwell Borupgaard

Luksus med luksus, hvem elsker ikke en omgang spa og velvære, og med det triste vejr vi havde i janaur, så fik...

Man skal altid huske at behandle sin krop ordentligt, betragt den som et tempel siges der. Vi kender også...

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Nu tilbyder flere teatre forestillinger lavet specielt til online platforme.

Teatre går digitalt

I den sidste måned har teatre over hele verden givet publikum muligheden for at streame forestillinger under C...

16. maj

Hollywoods gyldne skab

Netflix havde 1. maj premiere på den nye mini-serie Hollywood, der beskriver homofobi, racehad og magtmisbrug ...

2. maj
Ben Forster spiller og synger titelrollen i påskemusicalen Jesus Christ Superstar

Vi underholder med Jesus Christ Superstar

Den ultimative påske-musical må være Andrew Lloyd Webbers Jesus Christ Superstar - så den viser vi her i en st...

12. apr

Vi underholder med filmen From Beginning to End

Aftenens film – den sidste inden påsken begynder – handler om et tæt venskab mellem to brødre. 

8. apr