Tinus viste vejen med god underholdning

Af Tejs Ellesøe 21. marts 2020

Med Cabaret Corona var Tinus de Schunard via sin Instagramprofil her til aften en af de første kunstnere der viste vejen til fantastisk underholdning . 

Titel
Cabaret Corona

Spillested
Instagram.com/the_tinus

Spilledag
Lørdag den 21. marts 2020

Danmark lukker om os. Værtshuse, barer, caféer, restauranter og hele underholdningsbranchen med. Solen skinner, og mange bevæger sig forsagt ud i de timer solen skinner, men når mørket falder på er vi tvunget til at være hjemme. Næsten som spærretiden under krigen i 40’erne.

Normalt er vi glade mennesker der elsker at gå ud og feste, gå på bar og restauranter. Mange af os elsker også at gå i teatret og få os en på opleveren som man siger.

Men det kan vi ikke så længe coronavirussen hærger verden og vores lille land.

Selvom det på nuværende tidspunkt kun er starten af “hjemmekarantæne”, så keder de fleste sig. For man kan ikke rigtigt invitere gæster til fest eller en hyggelig filmaften. Mangle singler keder sig ekstra bravt i denne tid, for de sidder måske alene hjemme.

En af Danmarks bedste dragperformere, Tinus de Schunard, bød os her til aften indenfor i salonen i Valby, hvor Cabaret Corona blev opført for de knap 360 personer der fulgte hans liveoptræden på Instagram.

Tinus skal have point for fantastisk underholdning og kreativt påfund. Selvom vi blev lovet en times underholdning, og vi knap fik 45 minutter, så lod det til at folk var glade. For besked-feedet blev konstant bombarderet med kommentarer fra glade folk der udtrykte deres begejstring i form af tekst og emojis.  

Tinus optrådte ikke helt alene: Hans bedre halvdel Big Willy optrådte også – med en meget særlig evne: et fjærtoman-nummer – noget som man ellers kun har set Asger Reher optræde med i Ørkenens Sønner.

Selv optråde Tinus med bl.a flere fordanskede numre af Edith Piaf. En sang fra Bakkens Hvile, “Køb Blomster”, gav Tinus anledning til at opfordre til at “samvittighedsbetale”, for showet. Beløbet var frit, og rigtigt mange sendte penge af sted. Det blev også til sangen Gå med i lunden og et par stykker mere. Det var fantastisk at se Tinus live, og selvfølgelig var det rigtig dejligt at han sang live, godt akkompagneret af optagede klapsalver og dåselatter.

Alt i alt var det et sjovt og underholdende show. Skulle vi smide en lille kritik, så var det dels at det kun varede 45 minutter, dels at en erfaren kunstner som Tinus måske burde have tænkt på et ekstranummer, som flere efterspurgte. Men vi skal alle starte et sted, og vi håber ikke at det bliver sidste gang vi i denne svære coronatid oplever Tinus eller andre gøre dette her.

For os er det dejlig underholdning, men for Tinus er det hamrende alvor. Han lever af at undeholde, og det er de penge han skal leve af i denne coronatid.

Vi sender 5 stjerner efter Tinus og Cabaret Corona.

Tjek os ud

Teater

Annonce

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Kronborg leverer stadig godt dansk smørrebrød 

Byens gamle “dame”, Restaurant Kronborg leverer stadig noget af byens bedste smørrebrød, uanset om man er til ...

For helt præcis otte år siden besøgte vi en restaurant, der ligger på hjørnet ...

Dansk queer kunst fra 1800-tallet

De danske museer er ikke overrente for tiden, men her er en udstilling der absolut er værd at se. Kunstmaleren...

22. jun
Mette Maria Ahrenkiel i nærbillede i online-dramaet Safe Space på Future V.

Pseudo-thriller i nyt teaterformat

Teater V i Valby har haft premiere på deres nye online scenerum Future V med den første forestilling Safe Spac...

15. jun
Sam Rockwell som sexet homo-nazist og Scarlett Johansson skaber god balance i den satiriske Jojo Rabbit om de sidste måneder i 2. verdenskrig.

Nazi-kanin i lystig satirisk film

8. jun
Nu tilbyder flere teatre forestillinger lavet specielt til online platforme.

Teatre går digitalt

I den sidste måned har teatre over hele verden givet publikum muligheden for at streame forestillinger under C...

16. maj