Nu tilbyder flere teatre forestillinger lavet specielt til online platforme.

Teatre går digitalt

Af Per Lundsgaard 16. maj 2020

I den sidste måned har teatre over hele verden givet publikum muligheden for at streame forestillinger under COVID-19 lockdown - nu begynder teatrene at lave forestillinger direkte til digitale medier, og også de danske teatre er med på trenden.

Opfindsomheden har været stor hos forskellige kunstnere der alle er ramt særligt hårdt af den lockdown der har været med COVID19, og det er også teatre og musiksteder der har længst udsigter til at få kunne åbnet helt op. Forestillinger optaget inden krisen får alvor lukkede alt ned bliver streamet på forskellige teatres hjemmesider og youtube-kanaler. 

Men nu kommer der også forestillinger direkte til de online medier. I begyndelsen af Krisen sendte lydteatret AKT 1 forestillingen Til Eftertiden - Sammen hver for sig til streaming hvor 135 skuespillere her deltog med en monolog med teatrets chef Niels Erling i spidsen som instruktør.

Nu er tiden kommet til at teatret der ellers lever af at have et publikum fysisk i salen har kastet sig over de online medier. 

Teater V i Valby under ledelse af Pelle Koppel har lavet en ny afdeling på teatret der hedder Future V, og som er et ny online scenerum med liveforestillinger, skabt specielt til at være online. Den første forestilling hedder Safe Space og handler om den 23-årige Ene der har sin egen livestream. Her fortæller hun om sig selv og sin hverdag i en søgen efter fællesskab. Men hun har fundet en brunlig konvolut i sin postkasse, uden afsender og med et ubehageligt indhold. Hun er utryg og har brug for vidner - derfor er denne livestream anderledes end de øvrige for Ene. Dette første Digidrama fra Future V er inspireret af true crime-bølgen og har premiere 28. maj.

Den prisbelønnede koreograf Fabio Liberti har online-premiere 27. maj på danseforestillingen #ASIFILOOKEDLIKEME. Det er en forestilling om det virtuelle og det virkelige i vores selfiekultur. Værket er ikke ment som en kritik af sociale medier og selfiekulturen, men en undersøgelse af den, hvad den gør ved os og ved samfundet, ved vores selvbillede og vores relation til andre. Forestillingen der har danseren Arina Trostyanetskaya som eneste medvirkende livestreames fra teatret Sort/Hvid.

Performancegruppen Recoil præsenterer 29. maj et helt nyt værk der hedder as I collapse og er en online live installation baseret på sceneværket af samme navn fra 2017. Værket tager på en og samme tid hensyn til den fysiske afstand, vi er blevet pålagt igennem corona-tiden, og samtidig udforske scenekunstens potientiale for at eksistere i nye formater og medier. Sammen vil man skabe et nyt fælles virtuels  scenerum for performere og publikum. Performancen er inspireret af den selvlysende mikroalge Pyrocystis Fusiformis, og bor man på en dansk adresse og bestiller billet inden 19. maj vil man få tilsendt algerne til sin hjemmeadresse, og opleve dem i sien egne hænder, alt imens man bliver guidet gennem installationens forskellige lag og eksperimenter. 

Der kommer sikkert andre digitale tilbud fra forskellige teatre inden de igen kan byde publikum indenfor i landets teaterbygninger, og det er helt sikkert at corona-krisen har vist at man kan bruge de online medier til noget - også efter corona-krisen. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Velværeoplevelse på Comwell Borupgaard

Luksus med luksus, hvem elsker ikke en omgang spa og velvære, og med det triste vejr vi havde i janaur, så fik...

Man skal altid huske at behandle sin krop ordentligt, betragt den som et tempel siges der. Vi kender også alle...

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Hollywoods gyldne skab

Netflix havde 1. maj premiere på den nye mini-serie Hollywood, der beskriver homofobi, racehad og magtmisbrug ...

2. maj
Ben Forster spiller og synger titelrollen i påskemusicalen Jesus Christ Superstar

Vi underholder med Jesus Christ Superstar

Den ultimative påske-musical må være Andrew Lloyd Webbers Jesus Christ Superstar - så den viser vi her i en st...

12. apr

Vi underholder med filmen From Beginning to End

Aftenens film – den sidste inden påsken begynder – handler om et tæt venskab mellem to brødre. 

8. apr
David Suchet i rollen som Lady Bracknell i Oscar Wildes berømte skuespil The Importance of Being Earnest.

Vi underholder med Oscar Wildes "Being Earnest" 

Vi viser i aften vel nok Oscar Wildes mest berømte skuespil, The Importance of being Earnest – eller på dansk ...

7. apr