Frank Thiel sidder ofte midt i publikum i den intime Alle gode ting på Nørrebro Teater., Foto Büro Jantzen

At overleve sorgen

Af Per Lundsgaard 3. oktober 2020

På Nørrebro Teater har man inviteret publikum med på scenen som medspillere i forestillingen Alle Gode Ting - om et menneske der oplever sorgen og depressionen som barn.

Titel: Alle gode ting

Teater: Nørrebro Teater

Spilleperiode: 24. september - 24. oktober

På Nørrebro Teater har de inviteret publikum op på scenen - fordi de er medfortællende i den forestilling de skal ind og se. Alle gode ting, af den engelske dramatiker Duncan Macmillan er en monologforestilling om et barn der oplever sorg og depression da hans mor op til flere gange prøver at begå selvmord. 

Hvis man ikke bryder sig særligt om at blive inddraget i en forestilling - så skal man ikke møde op på Nørrebro Teater. Jeg indrømmer også at jeg finder det koncept trættende og irriterende — når det er så er sagt så finder Frank Thiel i Tom Jensens oplagte og naturlige iscenesættelse en form hvor man føler sig tryg i sin deltagelse i forestillingen. Om man føler sig tryg i en stærkt smittende corona-tid — er et andet spørgsmål. Jeg forstår ikke rigtigt valget af en forestilling og iscenesættelse der sender en skuespiller løbende rundt blandt et tætsiddende publikum, får folk til at skifte sæder og dele rekvisitter med hinanden lige nu i denne tid - underligt når man skal igennem mundbind i foyer og andre corona-foranstaltninger inden forestillingen begynder? Det var nok ikke gået ret mange andre steder i Europa - og sætter et spørgsmålstegn ved om direktøren på Nørrebro Teater har forstået alvoren i situationen - med en mor på plejehjem havde jeg mest af alt lyst til at gå - lad dette være en advarsel inden man går ind og ser forestillingen.

Men tilbage til forestillingen - da intet af overstående jo er Frank Thiel eller forestillingens skyld. Det lykkedes som nævnt at skabe et trygt rum for forestillingen, og for publikums deltagelse, og der skabes både humoristiske øjeblikke og følsomme rørende scener. Der udfolder sig også en fin kærlighedshistorie med pigen Camilla, som både varmer og brister hjertet en smule.

Selvmord er både tabu og elsket af pressen - det sidste noget der også er med til at give endnu flere selvmord - en effekt der er kendt tilbage fra Goethes bog om den unge Werthers lidelser - der gav en hel selvmords-epidemi i 1800-tallet, hvor også Sixten Sparre og Elvira Madigan fandt deres inspiration til deres berømte selvmord på Taasinges skjønne egne i 1889. 

Vi får bogstaveligt talt historien tæt på, og Frank Thiel mestrer den svære balancegang mellem komedie og tragedie, og at holde fokus blandt deltagende tilskuere. Vi deltager alle - langt de fleste blot med at sige det nummer på den lange liste af positive ting som vores hovedperson går igang med at skrive til sin depressive mor da han er barn - jeg havde nummer 996 - Virkelig gode appelsiner!

Det er en sjov oplevelse at sidde på Nørrebro Teaters scene - men følte jeg mig tryg? Nej!

 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Händels oratorie Saul er blevet en flot operaproduktion på Operaen.

Flot sceneudgave af Händels barokoratorie om Kong Saul

Operaen har set rigtigt med igen at invitere den visonære operainstruktør Barrie Kosky til København. Ligesom ...

24. mar
Forestillingn 2:22 på NørregadeTeatret er et rigtig godt teatergys om spøgelser.

Sikkert teatergys

NørregadeTeatret har sammen med Sjællands Teater taget en ikke ofte spillet teatergenre i Danmark op,nemlig te...

18. mar
Der er masser af spas i opesætningen af Ariadne på Naxos på Operaen, men det trætter i længden.

Smuk sang og forvirring

Ariadne på Naxos er fuld af den skønneste musik fra Richard Strauss, som bliver flot formidlet på Operaen i en...

16. mar
Askepot med Lions Musical er et flot show.

Musikken redder Askepot

Den nye musicaludgave af eventyret om Askepot er et flot show i Tivolis Koncertsal – med masser af god musik s...

9. mar