Alle årets medvirkende i Verdensballetten 2021.

Hurra for kunsten

Af Per Lundsgaard 16. juli 2021

Verdensballetten er et flot eksempel på en samling og fejring af kunsten, med blandingen af musikere, sangere og dansere, der sammen får skabt en flot og festlig aften med klassiske perler på en snor. 

Titel: Verdensballetten

Teater: Rundt på turne i Danmark.

Spilleperiode: 14. juli - 3. august.

I år virker programmet på Verdensballetten bedre sammensat og mere varieret end tilfældet var i 2019 versionen — i 2020 blev forestillingen ramt af corona-aflysning, og også årets forestilling er underlagt corona-restriktioner på både den ene og anden måde.

To af aftenens stjerner, Xander Parish og Yekaterina Chebykina fra Mariinsky Teatret i Skt. Petersborg kunne ikke rejse ind i landet da Rusland for et par dage siden blev til en rød zone. Gode råd var dyre for Verdensballettens leder Jens Christian Wandt, da han hurtigt skulle finde en erstatning. Men hvilken overraskelse det blev at se Alban Lendorff tilbage på balletscenen i en smuk og poetisk udgave af den hvide pas de deux fra Svanesøen sammen med Astrid Elbo fra Den Kongelige Ballet.

Ud over dem fik man charmetrolden Marcelino Sambé fra Royal Ballet i London i en frisk solo til Gershwins You got Rhytm sunget veloplagt af Jens Christian Wandt, og i en sprudlende ungdommelig flirtende udgave af Bournonvilles berømte pas de deux fra Blomsterfesten i Genzano sammen med Ida Praetorius. Hun dansede senere aftenens verdenspremiere af Kim Brandstrup med sin bror Tobias Praetorius, om en bror og søster i tiden lige nu hvor alt åbner op igen, og den er fuld af legende dansende spil mellem de to virkelige søskende. 

Tobias Praetorius dansede selv sin smukke solo om mødet mellem to vande på spidsen af Skagen han skabte til det virtuelle medie sidste år. Programmets hovedpar var Lauren Cuthertson og Federico Bonnelli fra Royal Ballet i London, de dansede længselsfuldt Christopher Wheeldons pas de deux After the Rain til Arvo Pärts monotone men stemningsfulde musik, og de var begge bedårende i pas de duxen fra Nøddeknækkeren.

Udover dansen er Verdensballetten særlig speciel fordi både sangen og musikken har en væsentlig plads ved siden af dansen. Ikke mindst på grund af Jens Christian Wandt selv, der jo er operasanger, men også en både informativ og festlig konferencier, men sandelig også på grund af de to musikere Niklas Walentin og Alexander McKenzie på henholdsvis violin og flygel der skaber et raffineret lydbillede aftenen i gennem, og ikke mindst på grund af årets gæstesanger, den unge sopran Clara Cecilie Thomsen med den rene klare stemme, som vi allerede var begejstrede for da hun sang Gilda i Rigoletto med Den Jyske Opera, og som vi kan glæde os til at se som solist på Den Kongelige Opera i den kommende sæson. 

Aftenen bliver på sin egen måde en hyldest til kunsten, og den kunne ikke have været bedre repræsenteret overfor vores Kulturminister som var til stede ved premieren. Både hun og kulturen har haft det hårdt under coronaen - vi håber på bedre tider!

Tjek os ud

Teater

Annonce

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Samspillet er voldsomt godt mellem Alban Lendorf og Sonja Richter i Frøken Julie på Bellevue Teatret.

Stærk klassiker på Bellevue

Bellevue Teatret kommer stærkt igen efter corona-nedlægning med en kraftfuld klassiker udgave af Strindbergs F...

20. jul
Der er fuld knald på farver og store numre i den festlige musical Vi maler byen rød på Nyborg Vold.

Grand Prix musical er et hit på Nyborg Vold

Der er glad musik og boblende spilleglæde i årets forestilling fra Nyborg Voldspil.

19. jul
Pinocchio til fodbold i den nye udgave af eventyret på Marionetteatret i Kongens Have.

Livlig trædukke

Marionetteatret i Kongens Have er gratis udendørs underholdning for børn og deres voksne, og den nyeste forest...

12. jul
Jean de France og hans tjener Pierre i Grønnegårdsteatrets forrygende morsomme udgave af Holbergs komedie.

Frydefuld Holberg

Holbergs måske sjoveste komedie Jean de France, henrykker i en boblende sjov opsætning på Grønnegårdsteatret. 

1. jul