Der er fuld knald på farver og store numre i den festlige musical Vi maler byen rød på Nyborg Vold., Foto Ard Jongsma

Grand Prix musical er et hit på Nyborg Vold

Af Per Lundsgaard 19. juli 2021

Der er glad musik og boblende spilleglæde i årets forestilling fra Nyborg Voldspil.

Titel: Vi maler byen rød - the musical

Teater: Nyborg Voldspil

Spilleperiode: 16. juli - 7. august

Fra første øjeblik bliver vi overrumplet af gode stemmer, skarp koreografi og smittende spilleglæde på Nyborg Voldspils store smukke scene. I år har man valgt forestillingen Vi maler byen rød — the musical, der som titlen antyder er en musical med et væld af sange fra Dansk Melodi Grand Prix, primært fra perioden i 80' erne. 

Det er også i den periode at forestillingen foregår. Man skal tænke en blandning af Grease, Mean Girls, Heathers, Legally Blonde og The Notebook - og så har vi handlingen i årets musical. Det er årets instruktør Rasmus Mansachs der har skrevet forestillingen tilbage i 2009, til Musicalteatret i København, og den er også tidligere blevet spillet på Slotsmøllen af Nyborg Voldspil tilbage i 2011. 

Det er et manuskript der egner sig godt til amatørforestillinger - fordi der er et væld af roller der giver rigtig mange spillere mulighed for at brillere, også sangmæssigt. 

Det er det sanglige og de store optrin der er foresillingens styrke, samt de mange sjove figurer og referencer til de glade 80'ere. Det er også ganske opfindsomt hvordan sangene dukker op i forestillingen, og at alle rollerne er opkaldt efter Grand Prix-stjernerne, men som jeg følte da jeg så forestillingen i København ved Premieren, er den for lang, for vi nærmer os en spilletid på knapt tre timer. 

Det gør heldigvis ikke så meget i Nyborg fordi de medvirkende er så forbavsende gode i deres roller hele vejen rundt, og så er orkester og stemmer i absolut top hele aftenen i gennem. Det er Johnny Jørgensen der har sørget for at det musikalske er i orden sammen med kapelmester Mads Lunde. Simone Svane har fået alle medvirkende til at danse flot ens i de store numre, og har givet plads til at man kan nyde f.eks. talentfulde Anton Skaaning Thomsen i de mere krævende danseindslag, og så var Malene Højme Ilskovs scenografi lige i firser-øjet med henvisning til professorterningen som jeg tror at næsten vi alle havde hvis vi var unge dengang.

Rasmus Mansachs har iscenesat med et væld af gode og sjove påhit, der bliver afleveret skarpt og præcist af de medvirkende. Simon Skytte Laursen og Lærke Enevig Holst er forestillingens søde hovedpar, Søren og Kirsten, Vivian Edelborg er skarp i tungen som den hårdt prøvede klasselærer og Merete Beltoft synger Dansevisen så det bliver en vemodig og smuk ballade om tabt kærlighed, men faktisk burde alle nævnes da det var den fælles glæde og energi der gjorde aftenen til en af de bedste på Volden i mange år.

 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Kedelig kold og med bølgepomfritter

Tivoli har budt den populære burgerbar Gasolin Grill indenfor i sin smukke have. Om det var klogt vil tiden vi...

For lidt over et år siden besøgte vi Tivoli for at sætte fokus på de steder der havde...

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Stig Rossen er triumferende sikker i rollen som Jabbadoor i den nye flotte udgave af Atlantis i Tivoli.

Hil Atlantis!

Tivoli og Mikkel Rønnow har lavet en smuk og elegant udgave af Atlantis der gør hvad den kan for at skjule vær...

17. sep

Sex education er tilbage

Vi skal endnu engang tilbage til Netflix’ originale serie Sex Education hvor vi selvfølglig igen skal møde de ...

16. sep
Det er Lars Mølsted som Den Store Stygge Ulv der får hele salen hvinende med sig i musicalen De tre små grise på Fredericia Musicalteater.

En, to, tre små grise

Fredericia Musicalteater genåbner med en frisk musical for hele familien.

15. sep
Sofie Elkjær Jensen kan ikke holdes nede som det lysende midtpunkt i Faust på Operaen, her omgivet af dansere fra Tivoli.

Faust til låns – med benspænd

Alle komponister skriver på baggrund af hvad de har hørt og set i deres liv, og alle kunstnere skaber for og...

11. sep