Samspillet er voldsomt godt mellem Alban Lendorf og Sonja Richter i Frøken Julie på Bellevue Teatret., Foto Emilia Therese

Stærk klassiker på Bellevue

Af Per Lundsgaard 20. juli 2021

Bellevue Teatret kommer stærkt igen efter corona-nedlægning med en kraftfuld klassiker udgave af Strindbergs Frøken Julie. 

Titel: Frøken Julie

Teater: Bellevue Teatret

Spilleperiode: 18 - 29. juli 2021, samt 27 - 30. januar 2022. 

Vi havde sendt gæsteanmelder Jørgen Krogh afsted til Bellevue Teatret for at se Alban Lendorfs debut som skuespiller i Strinbergs klassiker Frøken Julie — og han var meget begejstret. 

For nogle få dage siden så vi Alban Lendorf springe ind i Verdensballetten på Sølyst, med en poetisk pas de deux fra Svanesøen, og nu er han så på scenen igen i en mere barsk udgave som tjeneren Jean der drømmer om at komme til tops i livet. 

Alban Lendorf er helt rigtig i rollen og spiller præcist og tydeligt Strinbergs tekst, overfor Sonja Richters ligeså perfekte adelsfrøken på vej nedad i det erotiske forhold til Jean. Deres samspil er superb, og emmer af voldsom erotik og en tydelig skildring af den deroute Frøken Julie gemmenlever, mens Jean føler sig mere og mere ovenpå. Gnisterne flyver i det sidste opgør i mellem Julie og Jean, og Sonja Richter formår også at følge flot med Alban Lendorf i de indlagte danseindslag der er specielle netop i denne udgave. En oplagt idé af iscenesætter Thure Lindhardt, da Alban Lendorf jo er kåret som verdens bedste balletdanser, inden en knæskade satte en brat stopper for den internationale dansekarriere. Dansen er til smuk musik af violinisten Andreas Bernitt, og især violinmusik hører til de svenske midsommerfester, igen en god idé af Thure Lindhardt, vi får også Andreas Bernitt og Alban Lendorf i smukt samspil på piano og Violin. 

I det hele taget er der iscenesat loyalt mod teksten - men alligevel med et nutidigt og moderne snit. Også scenografisk er vi i trygge hænder hos Maja Ravn og til at fuldende ensemblet på scenen er Sara Hjort Ditlevsen flot tilstede under hele forestillingen som køkkenpigen Kristin, der også er kæreste med Jean. 

Frøken Julie på Bellevue Teatret er en perfekt klassiker-aften i teatret, stærk tekst med et stærkt besat hold. Den spiller kun kort tid i denne sommer men vender heldigvis tilbage til januar for fuld sal!

Tjek os ud

Teater

Annonce

Kedelig kold og med bølgepomfritter

Tivoli har budt den populære burgerbar Gasolin Grill indenfor i sin smukke have. Om det var klogt vil tiden vi...

For lidt over et år siden besøgte vi Tivoli for at sætte fokus på de steder der havde...

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Stig Rossen er triumferende sikker i rollen som Jabbadoor i den nye flotte udgave af Atlantis i Tivoli.

Hil Atlantis!

Tivoli og Mikkel Rønnow har lavet en smuk og elegant udgave af Atlantis der gør hvad den kan for at skjule vær...

17. sep

Sex education er tilbage

Vi skal endnu engang tilbage til Netflix’ originale serie Sex Education hvor vi selvfølglig igen skal møde de ...

16. sep
Det er Lars Mølsted som Den Store Stygge Ulv der får hele salen hvinende med sig i musicalen De tre små grise på Fredericia Musicalteater.

En, to, tre små grise

Fredericia Musicalteater genåbner med en frisk musical for hele familien.

15. sep
Sofie Elkjær Jensen kan ikke holdes nede som det lysende midtpunkt i Faust på Operaen, her omgivet af dansere fra Tivoli.

Faust til låns – med benspænd

Alle komponister skriver på baggrund af hvad de har hørt og set i deres liv, og alle kunstnere skaber for og...

11. sep