Benched med Uppercut Danseteater blev aftenens bedste værk i årets udgave af Copenhagen Summer Dance., Foto Raphael Frisenvænge Solholm

Flot udendørs danseaften

Af Per Lundsgaard 23. juli 2021

Årets udgave af Copenhagen Summer Dance på Ofelia Beach er i corona året blevet mere dansk end den plejer. Det er lokale Københavnske koreografer og kompagnier der er på programmet.

Titel: Copenhagen Summer Dance

Teater: Ofelia Beach

Spilleperiode: 22. - 25. juli 

Københavns dansemiljø er på programmet ved Copenhagen Summer Dance på Ofelia Beach med Dansk Danseteater som værter. Normalt ville man have indbudt udenlandske kompagnier, men i dette corona år har man vendt blikket mod det lokale. Og det kan man i den grad sagtens være bekendt. 

Første indslag er Uppercut Danseindslag med et nyt værk koreograferet af dygtige Stephanie Thomasen med titlen Benched. På en stor lang bænk på scenen kæmper de fem dansere om en plads, med stor humor, indlevelse og geniale indfald. Koreografien og de medvirkende smelter lynhurtigt sammen til en, og vælter publikum begejstret bagover. 

Efter denne fantastiske start kommer Maria Kochetkova og Sebastian Kloborg på scenen i sidstnævntes koreografi Once I Had Love, som viser hvilken formidabel danser Maria Kochetkova er, og hvilken god partner Sebastian Kloborg er for hende.

Aftenens finale er værterne selv, nemlig Dansk Danseteater i chefen Pontus Lidbergs koreografi A Summer Dance. Den refererer fint til de brølende tyvere, og starter med festlig udgave af Benny Goodmans Sing Sing Sing, som dog er fra 1937 og ikke 1920'erne, hvor den elektroniske duo Den Sorte Skole ankommer sejlende i båd. Musikken swinger videre i gode moderne toner og beats, men koreografien kan ikke rigtig holde trit, og bliver vel meget gentagene og triviel. Selvom danserne giver den det liv de kan forbliver A Summer Dance en koreografisk bagatel, der nok taget et afsæt i en mørk corona-tid hvor vi forstår symbolikken i de konstant faldende dansere i armene på hinanden, og den ensomme dans med stolene i mangel af menneskeligt selskab i en isolationsperiode, så formår værket aldrig rigtig at gribe eller fornødne publikum, som Stephanie Thomasen kunne med lidt den samme symbolik i aftenens første værk, som forblev det bedste.

Men det var stadig en flot danset aften hele vejen i gennem, der gav et tiltrængt skud af samvær omkring dans for et stort publikum. Det har været savnet, og hvor vi glæder os til at opleve endnu mere af det i fremtiden!

Tjek os ud

Teater

Annonce

Kedelig kold og med bølgepomfritter

Tivoli har budt den populære burgerbar Gasolin Grill indenfor i sin smukke have. Om det var klogt vil tiden vi...

For lidt over et år siden besøgte vi Tivoli for at sætte fokus på de steder der havde...

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Vi følger tre børn under og efter terrorangrebet på Twin Towers i forestillingen Generation 9/11 på Edison.

Terror i børnehøjde

Mungo Park og Betty Nansen er gået sammen om en forestilling der undersøger hvad der skete med den amerikanske...

18. sep
Stig Rossen er triumferende sikker i rollen som Jabbadoor i den nye flotte udgave af Atlantis i Tivoli.

Hil Atlantis!

Tivoli og Mikkel Rønnow har lavet en smuk og elegant udgave af Atlantis der gør hvad den kan for at skjule vær...

17. sep

Sex education er tilbage

Vi skal endnu engang tilbage til Netflix’ originale serie Sex Education hvor vi selvfølglig igen skal møde de ...

16. sep
Det er Lars Mølsted som Den Store Stygge Ulv der får hele salen hvinende med sig i musicalen De tre små grise på Fredericia Musicalteater.

En, to, tre små grise

Fredericia Musicalteater genåbner med en frisk musical for hele familien.

15. sep