Hele Tevyes familie i Nørregadeteatrets sikre udgave af den elskede musical Spillemand på en taggryg., Foto Brita Fogsgaard

Hyggelig spillemand i Maribo

Af Per Lundsgaard 7. august 2021

NørregadeTeatret er rykket ud på udendørsscenen i Hylddalen med klassikeren Spillemand på en tagryg i en træfsikker udgave.

Titel: Spillemand på en tagryg

Teater: NørregadeTeatret i Hylddalen

Spilleperiode: 5. - 14. august

Jerry Bock og Sheldon Harnicks klassiker fra 1964 er evig aktuel, og en af musicalgenrens absolutte mesterværker. Historien om den lille jødiske shtetl i Anatevka i Ukraine, og den intensivitet der er i jødeforfølgelser i begyndelsen af 1900-tallet rundt om i Europa, er gribende og relevant til alle tider.

Forestillingens omdrejningspunkt er mælkemanden Tevye og hans problemer med døtre der ikke vil giftes med de mænd som ægteskabsmægleren Yente kommer med. Et oprør indenfor troen og traditionen som Tevye har utallige samtaler med gud om i løbet af forestillingen, med dertil hørende hjemmefilosofiske ordsprog. Det er en stor og krævende rolle, og i Maribo har Frank Rubæk godt fat i den joviale elskelige folkelighed i rollen, og har med det samme publikums sympati og bliver forestillingens naturlige midtpunkt, trods at stemmen ikke helt holder til sangene hele vejen igennem. 

Rundt om ham er et stort ensemble af velspillende og velsyngende profesionelle blandet med amatører, og den blandning har instruktøren Michael Lindvad og Koreografen Haley Franks Høier fået til at glide ubesværet over i hinanden og det er meget dygtigt gjort. Man kan sige at forligheden der også ligger i forestillingen udebliver og vi ender med en mere hyggelig Spillemand på en tagryg der ikke skærer så dybt, men det gør heller ikke noget i dette tilfælde under de flotte bøgetræer i Hylddalen. 

Man er tro mod forlægget i Maribo, blot ærgerligt at man også her som på Det Ny Teater har valgt at stryge Perchiks sang i anden akt, den ville man gerne have hørt Kristoffer Sass synge, om den i forvejen lange forestilling blev tre minutter længere vil ikke gøre noget. Som før nævnt er Frank Rubæk et sikker kort i den altoverskyggende hovedrolle, og som hans kone er Nicoline Siff Møller myndig men er måske en smule ensformig i rollen, og den mangler lidt af den varme der også skal høre til den bestemte Golde, Silke Biranell, Gina Marchwinsky og Marie Louise Snedker Hansen er alle tre yndige og naturlige som Tevyes tre ældste døtre der gerne selv vil vælge deres kærlighedsvej, Peter Pilegaard, Kristoffer Sass og Jonas Suurballe Christensen er fine som deres udkårne mænd, Anne Vibeke Mogensen er en herlig Yente og så er de fire profesionelle dansere en god investering der løfter forestillingen op på et højere niveau.

Det kræver godt håndværk og dygtighed at få så stor forestilling med en bladning af profesionelle og amatører til at hænge godt sammen, og udover Michael Lindvad og Hayley Franks Høier, er det Søren Glad og Kirsten Victoria Lind der har lavet tidsrigtig scenografi og kostumer, samt Bjørn Hyrup der sikkert fører orkestret gennem Jerry Bocks smukke og ørehængende musik stærkt inspireret af den jødiske klezmermusik. 

Det er en lang men dejlig aften i smukke omgivelser i Hylddalen i Maribo som er værd at køre efter.

Tjek os ud

Teater

Annonce

Kedelig kold og med bølgepomfritter

Tivoli har budt den populære burgerbar Gasolin Grill indenfor i sin smukke have. Om det var klogt vil tiden vi...

For lidt over et år siden besøgte vi Tivoli for at sætte fokus på de steder der havde...

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Sex education er tilbage

Vi skal endnu engang tilbage til Netflix’ originale serie Sex Education hvor vi selvfølglig igen skal møde de ...

16. sep
Det er Lars Mølsted som Den Store Stygge Ulv der får hele salen hvinende med sig i musicalen De tre små grise på Fredericia Musicalteater.

En, to, tre små grise

Fredericia Musicalteater genåbner med en frisk musical for hele familien.

15. sep
Sofie Elkjær Jensen kan ikke holdes nede som det lysende midtpunkt i Faust på Operaen, her omgivet af dansere fra Tivoli.

Faust til låns – med benspænd

Alle komponister skriver på baggrund af hvad de har hørt og set i deres liv, og alle kunstnere skaber for og...

11. sep
Det er Fallulah der som maria Magdelena er koncertudgavens egentlige superstar. Her ses hun med Christopher Brodersen som Jesus.

Maria Magdalena Superstar

Halvfjerdser-generationens store musicalhit, Jesus Christ Supestar, var både som forestilling og i dens berø...

11. sep