Jubelen og glæden var stor ved premieren på Cirkus Arenas forsinkede jubilæumsforestilling. , Foto XQ28

Cirkus er tilbage

Af Per Lundsgaard 5. april 2022

Efter to års corona-nedlukning er Cirkus Arena tilbage med et 65 års jubilæumsshow, der var planlagt til at løbe af stablen i 2020.

Titel:
Cirkus Arena
65 års jubilæum

Teater:
Cirkus Arena

Spilleperiode:
4. - 10. april i København, derefter turne rundt i landet frem til 7. august

Man kunne høre på publikums jubel, at cirkus har været savnet, da det fyldte telt på Cirkuspladsen ved Bellahøj tog imod årets forestilling fra Cirkus Arena, som også var en forsinket jubilæumsforestilling fra 2020, hvor Cirkus Arena fyldte 65 år. Coronaen kom og gjorde det umuligt at spille forestillinger i 2020, og i 2021, men nu kunne man endelig lukke teltdugen op til det spritnye flotte telt og give publikum det jubilæumsshow, de har ventet på i to år. 

Til at kæde forestillingen sammen havde man i år valgt Bubber, der flere gange har været sprechstallmeister i Cirkus Arena, sammen med Julie Berthelsen, der er debutant i rollen, men som dog en gang tidligere har været medkonferencier på Cirkus Arenas Grønlandsturne. De to klædte hinanden og var søde og hyggelige sammen i speakerrollerne. Der var dog rigtig megen snak, og man kunne sagtens have kortet i præsentationerne mellem numrene, da tempoet og energien faldt undervejs, men sympatiske var de, og også fint at de fik et lille nummer med den oversavede dame.

Aftenen begyndte med en fin og interessant lille film vist i manegen på et mini-cirkustelt, som dog blev noget klodset og brutalt pakket sammen igen, mens Bubber og Julie Berthelsen sang åbningsnummeret ude fra publikum, så man først havde svært ved at finde dem. Skulle det symbolisere at man fjerner fortiden? Var det et billede på coronaen der kom og nedlagde cirkus i et par år? Eller havde man bare ikke fundet ud af, hvad man skulle bruge hele denne åbning til?

Vi gik dog hurtigt i gang med de første artister i en lang række af meget blandede numre, som endte med at være en noget rodet affære af et cirkusshow. Man gjorde så meget ud af at fortælle, hvor fantastisk det hele var, at når numrene endelig kom, havde de ofte svært ved at leve op til den glorificerede præsentation. Det er også underligt til en jubilæumsforestilling, at familiens cirkusprinsesse optræder i bukser og piccolojakke og halvvådt hår, og at den charmerende cirkuskronprins Patrick Berdino var henvist til at sidde på tilskuerpladserne og se showet – vi savnede hans kække charme og unge energi i et cirkusshow, der slæbte sig lidt tungt rundt i manegen. 

Men der var da herlige lyspunkter i form af bl.a. Duo Costache fra Ukraine med imponerende numre, hvor styrke og kræfter blev sat på prøve. Alan Sule var rap på fødder og hænder i et flot jonglørnummer, Flying Wulber betagende højt flyvende over manegen i trapez. Aftenens slutnummer, breakdancegruppen Atai Show, endte med at blive et underligt abrupt nummer, der ikke skulle nogen vegne hen og var ovre, før det var begyndt. Aftenens klovn Jimmy Falcon havde alt for mange numre – hvoraf alle stort set kun henvendte sig til det voksne publikum og ikke til børnene. Resten af numrene var på det jævne, og meget havde vi set før, men dyrene i manegen både hunde, ponyer og heste fik fortjent hyldest. 

Det var en middelmådig aften i cirkus – underligt rodet som jubilæumsshow, man nu har brugt to år på at færdiggøre – men alligevel var det dejligt at sidde i cirkusteltet og mærke suset fra manegen og lugte savsmuldet og høre et dejligt levende cirkusorkester.

Tjek os ud

Teater

Annonce

Tag på rejsemesse og få inspiration 

2022 var året, hvor vi næsten havde lagt coronaen bag os, og med en fifty-fifty fordeling på at nogle stadig h...

Vi har for længst lagt sommeren bag os, og det kan på sin vis være trist nok, men man siger ...

Hvor meget rejser du?

At komme væk fra hverdagens stress et par dage, søgen efter den første sol i foråret, eller den sidste sol i e...

Det er ved at være seks år siden, vi sidst spurgte jer læsere om jeres rejsevaner, og s&arin...

Det lykkedes at få skabt et fint dystopisk fremtidsbillede på Husets Teater, men der er ikke meget andet i forestillingen A Play.

Dystopisk tristesse

På Husets Teater har man lukket dørene op for et samarbejde med Dansehallerne og den koreografiske gruppe Inst...

23. nov

Harry Styles stråler som 'My Policeman' i et homofobisk Efterkrigseuropa  

Med VM i Qatar bliver vi for tiden mindet om vigtigheden af menneskets frihed og værdighed. Især når det ikke...

22. nov
Der er godt kan i skørterne i Miles Hoares friske koreografi til West Side Story på Operaen.

Musicalhit i Operaen

Det Kongelige Teater har sikret sig en succes med Thomas Bendixen og Miles Hoares moderne og flotte udgave af ...

19. nov
Det er i de store fælles shownumre at årets forestilling virkelig imponerer.

Julespas i højt humør

Årets Crazy Christmas Cabaret er en af de bedste i lang tid med især et forrygende hold af yngre spillere. 

16. nov