I forestillingen Berghain i Bøssehuset er de queer personer desværre kun farverige biroller. , Foto Down the Rabbit Hole

Heterodreng i Queerland

Af Per Lundsgaard 30. august 2022

Det aktive og interessante teater Down the Rabbit Hole har denne gang igen budt indenfor til teater i Bøssehuset på Christiana med en tur på en hård berliner klub med masser af queer personer.

Titel: Berghain

Teater: Down tne Rabbit Hole i Bøssehuset

Spilleperiode: Frem til 10. september

Det er egentligt lidt underligt at præsentere forestillingen som en Queer forestilling og i Bøssehuset, taget i betragtning af at det dybest set er en heteroseksuel søgen efter kærligheden der står i centrum. De queer personer der er i fortællingen optræder som en slags kuriositeter i den unge heteromands tur i den lumre berlinerklub Berghain, efter jagten på drømmepigen han så i køen. Nysgerrig er han heller ikke efter at udforske sin seksualitet - da skæbnen vil at han pludselig får suttet pik af en storbarmet pige, kan han ikke komme hurtigt nok væk da det viser sig at være en veludrustet drag queen. 

Hele forestillingen er en moderne parafrase over Alice i Eventyrland, hvor stoffer og sex er hvad der bydes på i jagten på den berliner kaninen. 

Sjovt er det at vi alle står i midten af handlingen, med alle de medvirkende på rulleskøjter rundt om og i mellem publikum. Vi skal give High Five og krammere hele tiden - ikke lige en forestilling for et corona-forskrækket publikum - det så dog ikke ud til at det bekymrede nogen denne aften i Bøssehuset. 

Der er masser af tempo i den rå og sexede iscenesættelse - men der er rigtig meget tekst på engelsk der i længden bliver lidt svær at følge med i grundet en dårlig lyd og balance mellem den underlæggende musik og mikrofonerne. Der tales også i en meget monoton tone, og den bevidste tyske accent oven i det engelske hjælper ikke på sagen. 

Det ville have været rart nu da forestillingen foregik på vores egne jagtmarker i Bøssehuset - at der havde væren en Queer hovedperson, og at vi ikke kun blev brugt som farverig staffage i endnu et hetero kærligheds eventyr - ligemeget hvor frisindet det end måtte være. 

"I need a postive role model" som de synger i Pet Shob Boys musicalen Closer To Heaven - det fik vi heller ikke denne gang - men det er altid spændende at se hvad instruktøren Jeremy Thomas-Poulsen og hans teater Down The Rabbit Holde finder på.

Der spilles også ganske habilt og helt tæt på publikum af alle de medvirkende med Daniel Niel Ash i spidsen. Magnus Iuel Berg har fået en talent-reumert for forestillingen I Støvet fra regnen men denne forestilling virkede en smule konstrueret og ikke helt helstøbt, eller måske havde jeg bare håbet på noget mere Queer et sted som Bøssehuset på Christiania. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Tag på rejsemesse og få inspiration 

2022 var året, hvor vi næsten havde lagt coronaen bag os, og med en fifty-fifty fordeling på at nogle stadig h...

Vi har for længst lagt sommeren bag os, og det kan på sin vis være trist nok, men man siger ...

Hvor meget rejser du?

At komme væk fra hverdagens stress et par dage, søgen efter den første sol i foråret, eller den sidste sol i e...

Det er ved at være seks år siden, vi sidst spurgte jer læsere om jeres rejsevaner, og s&arin...

’Bros’ skildrer det moderne homoliv i fortrinlig balance mellem kærlighed og komedie, fortid og fremtid 

”Love is not love. Love is real”, slår filmens hovedrolle fast i en hæsblæsende podcast-overture. Vi må forst...

6. okt
Årets revy på Menstrup Kro overlever på de medvirkendes sceniske nærvær og energi.

Menstrup revyen overlever på de medvirkendes energi

Det er første gang jeg var til Menstrup Revyen og det var en noget blandet oplevelse - samtlige gæster ved mit...

2. okt
To helte på en tømmerflåde i Momentums satiriske helteepos Odysseus må dø!

Ud med de gamle helte

Momentum i Odense åbner sæsonen med et farvel til de gamle helte der ifølge forestillingen en gang for alle sk...

1. okt
Linnea Voss er solo på scenen i den fine forestilling Guldfuglen på Folketeatret.

Lærerig monolog 

Guldfuglen på Folketeatret er en fin forestilling der fortæller om Johanne Louise Heibergs liv.

1. okt