De fire forrygende hovedroller i musicalen Guys and Dolls med Teatret Gorgerne., Foto Teatret Gorgerne

Flot Broadwaymusical i Værløse

Af Per Lundsgaard 10. november 2022

Broadway ligger i denne uge i Værløse, hvor Teatret Gorgerne opfører musicalklassikeren Guys and Dolls i en forrygende flot opsætning.

Titel:
Guys & Dolls

Teater:
Teatret Gorgerne
i Galaksen, Værløse

Spilleperioden:
til 12. november 2022

Teatret Gorgerne er et ambitiøst amatørteater, der i nu 25 år har leveret den ene store forestilling efter den anden – med imponerende højt niveau. Årets jubilæumsforestilling er bestemt også i festlig topform. 

Man kan måske sige, at Frank Loessers musical fra 1950 med sin ekstremt heteronormative sexisme burde være umulig at spille i dag, men dens musik og dens charme kan redde den, hvis den bliver godt spillet. Jeg har heldigvis oplevet nogle gode versioner af Guys and Dolls i London med bl.a. Ewan McGregor og senest den nyudsprungne Rebel Wilson, så jeg var skeptisk over, hvad Gorgerne kunne byde ind med.

De kan byde ind med fire meget velsungne og velspillede hovedroller. Johan Engel Bolving har den rette old school charme som gambleren Sky Masterson, der forelsker sig i Frelserpigen Sarah Brown, spillet og synget smukt af Anna Christine Bauer. Sky taber et væddemål med den fallerede arrangør af forbudte spil, Nathan Detroit, sjovt spillet af Adam Villaume, og må tage Sarah Brown med til Havana, hvor han altså forelsker sig i hende. Nathan derimod har været forlovet i en evighed med natklubsangerinden Miss Adelaide, forrygende spillet af Louise Gade, men de mange knuder går op i allersidste øjeblik – og inden det sker er vi altså blevet forkælet med en perlerække af musik- og sangnumre ledsaget af et 16 mand stort orkester under ledelse af David T. Mortensen med en flot musicalsound fra genrens første store gyldne periode. 

Scenografisk er det også imponerende, hvad man har fået sat sammen på scenen med store Broadway neonrør, og det store ensemble glider gnindningsløst ind og ud af hinanden i Pierre Westerdahl sikre instruktion. Det er en god investering at få profesionelle folk til at iscenesætte. Desværre kniber det gevaldigt med dansen i en forestilling, der har det ene store dansenummer efter det andet. Her kunne man have ønsket, at en koreograf kunne have hjulpet det ihærdige, store ensemble lidt bedre i en mere heldig retning, end tilfældet var.

Det kan dog ikke rykke ved, at det var en festlig og glad aften i teatret – så Gorgerne fortjener at mange lægger vejen forbi Galaksen i Værløse i denne uge og fejrer deres 25 år sammen med dem. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Tag på rejsemesse og få inspiration 

2022 var året, hvor vi næsten havde lagt coronaen bag os, og med en fifty-fifty fordeling på at nogle stadig h...

Vi har for længst lagt sommeren bag os, og det kan på sin vis være trist nok, men man siger ...

Hvor meget rejser du?

At komme væk fra hverdagens stress et par dage, søgen efter den første sol i foråret, eller den sidste sol i e...

Det er ved at være seks år siden, vi sidst spurgte jer læsere om jeres rejsevaner, og s&arin...

Det lykkedes at få skabt et fint dystopisk fremtidsbillede på Husets Teater, men der er ikke meget andet i forestillingen A Play.

Dystopisk tristesse

På Husets Teater har man lukket dørene op for et samarbejde med Dansehallerne og den koreografiske gruppe Inst...

23. nov

Harry Styles stråler som 'My Policeman' i et homofobisk Efterkrigseuropa  

Med VM i Qatar bliver vi for tiden mindet om vigtigheden af menneskets frihed og værdighed. Især når det ikke...

22. nov
Der er godt kan i skørterne i Miles Hoares friske koreografi til West Side Story på Operaen.

Musicalhit i Operaen

Det Kongelige Teater har sikret sig en succes med Thomas Bendixen og Miles Hoares moderne og flotte udgave af ...

19. nov
Det er i de store fælles shownumre at årets forestilling virkelig imponerer.

Julespas i højt humør

Årets Crazy Christmas Cabaret er en af de bedste i lang tid med især et forrygende hold af yngre spillere. 

16. nov