Det lykkedes at få skabt et fint dystopisk fremtidsbillede på Husets Teater, men der er ikke meget andet i forestillingen A Play., Foto Ville Vidø

Dystopisk tristesse

Af Per Lundsgaard 23. november 2022

På Husets Teater har man lukket dørene op for et samarbejde med Dansehallerne og den koreografiske gruppe Institute of Interconnected Realities, og det er der kommet et dystopisk fremtidsbillede ud af.

Titel: A Play

Teater: Husets Teater

Spilleperiode: Frem til 26. november

Man kan læse sig til at gruppen Institute of Interconnected Realities har researchet hvad der kommer ud af at bruge Blackboxens rum på forskellige måder - samt interaktion med publikum. Det er sket i et samarbejde med Dansehallerne og Toaster som er et tværæstetisk eksperiment mellem et teater og et udstillingssted, nærmere betegnet Husets Teater og Den Frie Udstillingsbygning i København. 

Det er svært at se hvad der er kommet ud af den research man har været ude i. For alt der sker på scenen er noget man har set før. Rummet er ikke brugt særligt nytænkende, og de evigt gentagne sætninger på engelsk har det moderne dansepublikum skulle trækkes med igennem de sidste mange mange år. 

Hvad der får forestillingen til at delvist fungere er de fire medvirkende dansere og skuespillere som det lykkedes at give en smule personlighed ind i den ubehjælpsomme tekst, og som det formår sammen med Balz Isler som er scenograf og Christian Vest Berntsen som er lysdesigner at skabe en fornemmelse af et dystopisk samfund hvor menneskeheden er reduceret til enfoldige monstre med et meget begrænset ordforråd. 

Det er klart performanceteater og ikke danseteater vi er til. Koreografi er der ikke skyggen af - og lydbilledet er bevidst grimt og larmende. 

Hvis man opgiver at fundere over hvad den såkaldte research er gået ud på, så kan man til dels more sig med de medvirkende og den absurde situation man er i sammen med de andre publikummer.

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Det er i sær i scenerne med de erfarne pantomimeartister at balletten Snedronningen fungerer allerbedst. Her er Allan Clausen i gang som balletdrømmende bedstemor.

Årets bedste juleballet er i Tivoli

Snedronningen med Tivoli Balletteater tager titlen som årets bedste juleballet i det københavnske balletudbud....

5. dec

Maria Callas: The revivalist #1

XQ28’s opera- og Callas-ekspert Idia Legray byder læserne velkomne til første afsnit af en Callas-adventskalen...

3. dec
Der er godt gang i den lyserøde farvelade i Nøddeknækkeren på Det Kongelige Teater, heldigvis kan danserne bære det. Her er det Tobias Praetorius som dansende polkatsang.

Nøddeknækkeren reddes af sikker dans i anden akt

Det Kongelige Teater har igen kastet balletten på scenen i et utal af Nøddeknækker-forestillinger i december, ...

1. dec
Der fuld knald på julestemning og spilleglæde hos de medvirkende i Eventyrteatrets Et Juleeventyr.

Børnene stråler i et fladt juleeventyr i Tivoli

Eventyrteatret har produceret forestillinger siden 1992 og har altid leveret højt niveau hos de medvirkende bø...

29. nov